August 1, 2021

Mark Cavendish voittaa Carcassonnessa ja vastaa Eddy Merckxin ennätystä 34 vaihevoitosta

Päivänä reppumatkailijoille jätetyn 12. vaiheen jälkeen sprinterit eivät aio ohittaa toista mahdollisuutta selittää itseään, Mark Cavendish johdossa. Brittiläinen osoitti olevansa todellakin nopein tällä 2021 Tour de Francella voittamalla 13. vaiheen Nîmesin ja Carcassonnen välillä perjantaina 9. heinäkuuta joukkuetoverinsa Michael Morkovin ja Jasper Philipsenin (Alpecin-Fenix) edestä. Hän tuli legendaan tasaamalla Eddy Merckxin ja hänen 34 vaihevoitonsa Grande Boucle -pelissä, mikä on ennätys siitä, että “luola” ei ollut kaukana kuvitellakseen lyöntiä, kun kiertuetta ei ollut suunniteltu sen alkuperäiseen ohjelmaan.

Melkein kolme viikkoa aiemmin sprintteri sai tietää yllätysvalinnastaan, joka johtui Sam Bennettin polvivamman vihreästä paidasta vuonna 2020 Deceuninck-Quick Step -toiminnolla. ”Odotukset eivät ole liian korkeat, vakuutti sen pääjohtaja Patrick Lefevere ennen suurta lähtöä Brestistä. Jos hän ei voita, kaikki ajattelevat sen olevan normaalia. Jos hän voittaa, kaikki asettavat hänet valtaistuimelle. “ Neljällä menestyksellä tällä 108. Grande Boucle -versiolla Mark Cavendish on ehdottomasti asettunut valtaistuimelle, jonka hän jakaa nyt Eddy Merckxin kanssa kiertueen historian kärjessä.

Liityttyään valtaistuimelle hänet ohjasi jälleen tiiminsä täydellisesti. Deceuninck-Quick Step sääteli pelotonin tahdin koko päivän pitääkseen kolme kämpää (Pierre Latour, Omer Goldstein ja Sean Bennett) aseiden kantaman sisällä. Ennen sitä loistaa suosikkiharjoituksessaan: helvetin juna viimeisessä pakkauksessa, joka voisi melkein saada quidam-voiton, koska hän on niin hallitseva. Hänen kallis syöttäjä Michael Morkov otti jopa toisen sijan ja olisi voinut voittaa.

Tämän vaiheen lopputulos oli epäilemättä suurimman osan päivästä, ikään kuin mikään ei voinut häiritä Mark Cavendishia hänen tunnustamattomasta tavoitteestaan. TotalEnergies-joukkue pahoitteli torstaina, ettei se ilmestynyt eroon, se korjasi tilanteen tänään, mutta sillä ei ollut niin paljon lahjakkuutta kuin eilen. Pierre Latour (TotalEnergies), Omer Goldstein (Israel Start-up nation) ja Sean Bennett (Qhubeka NextHash) laskivat pelotoniin enintään 4’30 ennen liittymistään 53 kilometrin päähän maalista.

Mutta kilpailu herätti yhtäkkiä eloon 65 kilometrin päässä maalista, murtamalla ympäröivän yksitoikkoisuuden. Noin kolmekymmentä juoksijaa, jotka laskeutuivat yli 65 km / h laskussa, löysivät itsensä maahan. Jotkut putosivat voimakkaasti saniaisiin muutama metri tien alapuolella. Roger Kluge (Lotto-Soudal), Simon Yates ja Lucas Hamilton (BikeExchange) jäivät eläkkeelle, kun taas Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), Wout Poels (Bahrain Victorious), Stefan Küng (Groupama-FDJ) tai jopa Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step) tuli pahasti paukkuun.


Deceuninck-Quick Step -kone menetti säädönsä hetkeksi ennen kuin jatkoi eteenpäin suuntautuvaa liikettä. Mark Cavendishin mekaaninen ongelma polkupyörän vaihdossa oli toinen epäasianmukainen takaisku suunnitelmassa viedä hänet 34. taivaaseen.

Quentin Pacher (B&B Hotels p / b KTM) pärjää hyvin yksin 45 km: n päässä Carcassonnesta ja vie jopa 1’30 pelotonia edessään, mutta tämä rohkea pako yksin oli tuomittu epäonnistumiseen sprintterien ruokahalun ja CAV: n historian kanssa.

Deceuninck-Quick Step -junan täytyi suorittaa vain malliksi määritetty harjoitus. Mark Cavendishillä oli vielä kolme joukkuetoveria, jotka veivät hänet punaisen liekin kulkuun. Jos hän menetti Michael Morkovin pyörän hetkeksi, hän ei paniikkia ja onnistui saamaan takaisin hallinnan ennen kuin ylitti linjan voittajana aina vaikuttavalla vaihteella.

Eddy Merckx oli tasa-arvoinen, Mark Cavendishillä on vielä kaksi mahdollisuutta (19. ja 21. vaiheen aikana) rikkoa ennätys vuodelta 1975. Syöttää entistä enemmän Tour de Francen legendaan.

Uuden suuren sprintin kirjoittaja Mark Cavendish voitti neljännen vaiheensa tällä Tour de Francella.  Kilpailun 34 voiton jälkeen britti palaa takaisin Eddy Merckxin luokse, mutta pikajuoksija uskoo belgialaisen olevan vielä kaukana häntä edessään.

neuvo