August 3, 2021

Mittarin kokoinen reikä: Uudet tutkimukset aloitettiin Viron hylyssä

Yöllä 28. syyskuuta 1994 ”Viro” upposi Itämerellä. 852 ihmistä kuolee. Onnettomuuden syyn ympärillä on edelleen monia myyttejä. Aiemmin tuntematon reikä löydettiin vuonna 2019 ja sitä on nyt tutkittava.

Uusia tutkimuksia aloitetaan Itämeren lautan ”Estonia” hylkyjen johdosta, joka upposi vuonna 1994. Ruotsalainen alus lähti torstaina Nyköpingin lähelle onnettomuuspaikkaa kohti, ja sekunnin Virosta piti lähteä pääkaupungista Tallinnasta. illalla. Se sanoi Ruotsin keskikomission varapääjohtaja Jonas Backstrand, DPA-uutistoimisto. Kahden aluksen pitäisi saapua onnettomuuspaikalle keskiyön ympäri.

Alustavat arvioinnit kaikuluotainlaitteilla

Muistomerkki oli suunniteltu perjantaina ennen vedenalaisen työn aloittamista, Backstrand sanoi. Aluksen ja merenpohjan tutkimiseen käytetään erilaisia ​​kaikuluotainlaitteita. Ihmiset eivät sukeltaa hylyn luo. Alustavat arvioinnit on tehtävä ennen laajempien tutkimusten suunnittelua ensi keväänä. Yksi odottaa, että näkyvyys veden alla paranee, Backstrand sanoi.

Dokumenttielokuvien tekijät laskivat sukellusrobotin hylkyyn syyskuussa 2019. He löysivät muun muassa aluksen rungosta useita metrejä kokoisen reiän, kuten he paljastivat viime vuonna dokumentissa.


Ruotsi, Viro ja Suomi päättivät olla pelastamatta hylyn ja ilmoittivat vuonna 1995 virallisesti sijaintinsa kansainvälisillä vesillä lopulliseksi levähdyspaikaksi, jota on vältettävä. Dokumenttielokuvien tekijöiden paljastusten jälkeen Ruotsi aloitti oikeudelliset muutokset, jotta viranomaiset voivat tutkia löytöjä tarkemmin. Nämä muutokset tulivat voimaan 1. heinäkuuta.

Monet myytit “Viron” uppoamisesta

Viro upposi yöllä 28. syyskuuta 1994 989 ihmisen ollessa matkalla Tallinnasta Tukholmaan Suomen etelärannikon tuntumassa. 852 ihmistä kuoli, vain 137 selviytyi, mikä upposi pahin merenkulun katastrofi Euroopassa toisen maailmansodan jälkeen. Alkuperäinen tutkimus oli osoittanut, että MS Estonia: n jo vaurioitunut keulaluukku oli repeytynyt raskailla merillä. Tämän seurauksena vesi tunkeutui kannelle, jolle matkustajat olivat pysäköineet autonsa.

Tähän päivään asti on edelleen epäilyksiä onnettomuuden syystä. Epäily toistuvasti ilmaisi, että aluksella oli tapahtunut räjähdys ja että sotilastarvikkeita oli kuljetettu laivalla. Selviytyneet ja surleet sukulaiset ovat jo pitkään vaatineet tutkimusten aloittamista uudelleen.

rw
DPA
AFP

verkkosivuston linkki