August 3, 2021

Novak Djokovic finaalissa tavoittelemaan 20. Grand Slam -titteliä

Novak Djokovic pääsi perjantaina 9. heinäkuuta Wimbledonin finaaliin erottamalla kanadalaisen Denis Shapovalovin (12).e) 7–6 (7/3), 7–5, 7–5. Hän tapaa Matteo Berrettinin sunnuntaina yrittäessään tasoittaa ennätystä 20 voitetusta Grand Slam -mestaruudesta, jotka Roger Federer ja Rafael Nadal pitävät yhdessä.

”Pisteet eivät kuvasta ottelun vaikeutta. Hän [Denis Shapovalov] oli hieman epäonninen ensimmäisessä sarjassa ja oli parempi suurimman osan toisesta ”, analysoi serbialainen, joka 34-vuotiaana tavoittelee kuudetta kruunajaista Wimbledonissa seitsemännen finaalin yhteydessä, jota hän pelaa Lontoon nurmella. Lukuun ottamatta sitä, että Denis Shapovalov kohtasi maailman ykkönen kaikessa loistossaan, lopullisen taistelijan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roland-Garros: Djokovic askeleen päässä Federeristä ja Nadalista

“Kyllä, voimme sanoa sen tuolla tavalla, Djokovic suostui. Annan kaiken, varsinkin tässä vaiheessa, tällaisessa turnauksessa. Luopuminen ei ole koskaan vaihtoehto. “ Niin paljon, että serbialaisen kova peli korvasi kanadalaisen kuohuviinipelin, joka on lähtenyt keskuskentältä kyynelissä kolmen tiukan sarjan jälkeen … mutta vain kolme erää. Koska serbialainen on tehnyt kolme taittopistettä kymmenestä, kun kanadalainen on muuttanut vain yhden yhdestätoista.

Denis Shapovalovin loukkaava ja riskialtis tennis

Jos hän astui otteluun kuin härkä areenalla, Denis Šapovalov otti vähitellen vastaan ​​vastustajansa, joka hajosi tasoon 5-5 ennen kuin johti 6-5 ja pakotti Shapovalovin palvelemaan. saada tie-break. Mitä hän teki.

Mutta ratkaisevassa pelissä erittäin hyökkäävä – ja riskialtis – Kanadan tennis maksoi hänelle kalliisti: kolme pakotettua virhettä ja kaksinkertainen virhe asetuspisteessä. Serbialainen ei pyytänyt niin paljon, ja tasoitti ensimmäisen setin 53 minuutissa. Denis Shapovalov jatkoi matkansa eteenpäin tuskin toisen sarjan alkaessa.

Novak Djokovic on ollut useammin haastettu heitossa kuin vastustaja. Hänen on pitänyt säästää kolme taitopistettä kohdissa 1–2 (hän ​​on järjestänyt viisi pistettä peräkkäin), sitten vielä kaksi pistettä 2–3. Nämä kaksi pelaajaa pääsevät lopulta 5-5: ään ilman, että he ovat onnistuneet ottamaan mitään heidän kasvonsa, ja Djokovicilla on etu hyödyntäen ainoan katkaisupisteensä hyödyntämällä kaksinkertaisen. väärä ajoitusvirhe Shapovalovilta.

Skenaario toistui enemmän tai vähemmän kolmannessa erässä, ja Novak Djokovic teki tauon erottautua 6–5 ja palvella ottelua varten. Yhteensä hän pelaa 30: lläe pääfinaali yrittää voittaa 20e otsikko. Hän ketjutti perjantaina 20e voitto peräkkäin Wimbledonissa kahden voitetun tittelin jälkeen vuosina 2018 ja 2019. Se oli myös hänen 20e voitti peräkkäin Grand Slamissa sen jälkeen, kun hän oli voittanut kampanjat Australian avoimilla ja Roland Garrosilla tänä vuonna.

Lue myös Wimbledon: yllätyksiä ja ennätyksiä puolivälierävalikossa

Maailma AFP: n kanssa

Lue