July 31, 2021

Portugalista Kanadaan rajoittavat toimenpiteet kohdistuvat matkailijoille

Vaikka monissa maissa on edessään uusi saastumisaalto Delta-muunnoksen leviämisen vuoksi, pandemia on jo tappanut maailmanlaajuisesti vähintään 4 004 966 joulukuun 2019 lopusta lähtien.

Yhdysvallat on edelleen kaikkein kärsivin maa sekä kuolemien että tapausten osalta, 606 218 kuolemantapausta 33 770 459 kirjatun tapauksen mukaan Johns Hopkinsin yliopiston laskelmien mukaan. Yhdysvaltojen jälkeen eniten kärsivät maat ovat Brasilia, Intia, Meksiko ja Peru.

  • Tunisian katastrofaalinen tilanne

Lääkäriryhmä hoitaa Covid-19-potilasta Aghlabiden sairaalassa Kairouanissa 4. heinäkuuta 2021.

Terveystilanne on “Katastrofaalinen” Tunisiassa, joka on rekisteröinyt ennätysmäärän Covid-19-kontaminaatioita viime viikkoina, terveysministeriön tiedottaja ilmoitti torstaina viitaten“Romahdus” terveydenhuoltojärjestelmä. Ben Alyan mukaan on nyt vaikea löytää käytettävissä olevaa sänkyä tai saada tarvittava määrä happea sairaaloissa eri puolilla maata. “Jos emme yhdistä pyrkimyksiämme, katastrofi pahenee”hän varoitti.

Tunisian sairaalat ovat tunteneet kahden viikon ajan suuren potilasvirran tämän Covid-19: n leviämisaallon aikana, joka on saavuttamassa ennennäkemättömän tason. Tiistaina Tunisia kirjasi 9823 tapausta, joista 134 kuoli yhdessä päivässä, lukuja ei saavutettu maaliskuun 2020 jälkeen. Yhteensä maassa on ollut 464 914 tapausta, joista 15 735 on kuollut, noin 12 miljoonalla asukkaalla.

  • Negatiivinen testi tai pakollinen rokotus Portugalissa pysymiseen

Ohikulkijat Carcavelos Beachillä, Cascais, Portugali 8. heinäkuuta 2021.

Koronavirusepidemian uuden taudinpurkauksen aiheuttamien vaikeuksien taustalla Portugali asetti torstaina tiukempia turisteja koskevia terveysrajoituksia ja pyysi lomailijoita – joko portugalilaisia ​​tai ulkomaisia ​​- testaamaan negatiiviset tulokset, todisteet Covid-19-rokotuksesta tai todisteet toipumisesta. majoittua hotelleissa eri puolilla maata.

Lue myös Covid-19: testit, rokotteet, eristäminen … mitä sääntöjä ulkomaille (ja paluusta)?

Uusien infektioiden päivittäinen määrä Portugalissa on jatkanut kasvuaan viime viikkoina ja on saavuttanut viimeksi havaitun tason helmikuussa, jolloin maassa oli maailman pahin taudinpurkaus ja tiukka eristys. Lähes 90% uusista infektioista johtuu Delta-muunnoksesta, joka ilmestyi ensimmäisen kerran Intiassa, jota pidettiin tarttuvampana kuin alkuperäinen koronaviruksen kanta.

Negatiivinen testi, todistus rokotuksista tai parannuskeinoista vaaditaan myös viikonloppuna ravintoloiden sisäänkäynnillä huonepalvelua varten 60 korkean riskin kunnassa, mukaan lukien pääkaupunki Lissabon, ja Portossa.

”Pitkästä aikaa ainoa käytettävissä oleva toimenpide oli taloudellisen toiminnan rajoittaminen. Digitaalisen varmenteen ja testien useamman saatavuuden ansiosta meillä on muita tapoja taata turvallisuus ”, sanoi ulkoministeri Mariana Vieira da Silva. Uudet säännökset, jotka tulevat voimaan lauantaina, koskevat myös muita väliaikaisia ​​majoitustyyppejä, kuten Airbnb.

Lue myös Covid-19: “Vältä kohdetta Espanjassa ja Portugalissa”, suosittelee Eurooppa-asioiden valtiosihteeri
  • Ei rokottamattomia turisteja Kanadaan “pitkään aikaan”

Kanada on alkanut keventää kansalaistensa matkustusrajoituksia, mutta pääministeri Justin Trudeau sanoi torstaina rokottamattomia ulkomaisia ​​matkustajia saa palata kotiin vasta “Hyvä hetki”. “Voin kertoa sinulle nyt, että se ei ole voimassa jonkin aikaa”, vastasi Justin Trudeau lehdistön kysymykseen. “Meidän on jatkossakin huolehdittava kanadalaisten turvallisuudesta ja siitä, että niin monien ihmisten viime kuukausien uhrauksia ei ole tehty turhaan”, hän sanoi.

Ilman yksityiskohtia pääministeri sanoi, että sääntöihin tehdään muutoksia “Seuraavien viikkojen aikana” täysin rokotettujen turistien maahantulosta. Kanadan hallitukselle, etenkin matkailualalle, kohdistuu paine rentoutua Kanadan ja Yhdysvaltojen välillä, joilla on maailman pisin raja. Viimeksi mainittu on ollut suljettu ei-välttämättömille matkoille maaliskuusta 2020 lähtien.

  • Pfizer hakee lupaa 3: llee rokoteannos

Pfizer / BioNTech-allianssi aikoo pyytää “Tulevien viikkojen aikana” Covid-19-rokotteen kolmannen annoksen hyväksymisestä Yhdysvalloissa ja erityisesti Euroopassa ilmoitettiin yhtiöille lehdistötiedotteessa. Tämän tehosteannoksen tarkoituksena on parantaa immuunisuojaa ihmisille, jotka on jo rokotettu kahdella ensimmäisellä annoksella.

Covid-19-rokotus: seurata kampanjan edistymistä

“Pfizer ja BioNTech ovat saaneet rohkaisevia tuloksia meneillään olevista kokeista kolmannen annoksen nykyiselle rokotteelle.”, he selittivät. Ne “Suunnittele näiden tietojen toimittaminen FDA: lle, EMA: lle ja muille sääntelyviranomaisille lähiviikkoina”, he lisäsivät viittaamalla Yhdysvaltain ja Euroopan lääkevirastoihin.

“Tutkimuksen alustavat tiedot osoittavat, että tehosteannoksella, joka annetaan 6 kuukautta toisen annoksen jälkeen, on yhtenäinen turvallisuusprofiili, samalla kun se aiheuttaa korkeita neutraloivia vasta-aineita” virus, mukaan lukien Etelä-Afrikassa esiintynyt beeta-muunnos. Nämä tasot ovat “5-10 kertaa suurempi” kahden ensimmäisen annoksen jälkeen havaittuihin.

  • Tokion olympiakiekko viestille ilman katsojaa

Olympialaisten liekki saapui Tokioon perjantaina seremoniaan tyhjällä stadionilla, seuraavana päivänä sen jälkeen, kun Japanin viranomaiset ja olympialaisten järjestäjät päättivät kieltää katsojat useimmista paikoista peläten Covid-19: tä. Tasan kaksi viikkoa ennen 23. heinäkuuta järjestettyjen pelien avajaisia ​​olympiakiekko vietiin lavalla lyhdyssä ja luovutettiin symbolisesti Tokion kuvernöörille Yuriko Koikelle sateessa.

Tokyo-2020-järjestäjät ja japanilaiset viranomaiset ilmoittivat torstai-iltana päätöksestään kieltää katsojat osallistumasta urheilutapahtumiin pääkaupungissa. Yleisön tulisi olla sallittu tietyillä Tokion ulkopuolella sijaitsevilla paikoilla. Tämä tarkoittaa, että vuoden 2020 olympialaiset, jotka lykätään tänä kesänä pandemian vuoksi, ovat ensimmäiset olympialaisten historiassa, jotka pidetään suurelta osin suljettujen ovien takana.

Maailma AFP: n kanssa

hyödyllinen linkki