August 3, 2021

Ranskan on aloitettava sotilastukikohtien sulkeminen Malissa vuoden 2021 jälkipuoliskolla

Ranska jatkaa sotilaallisen läsnäolonsa vähentämistä Sahelin alueella. Maa alkaa sulkea tukikohtia Pohjois-Malissa vuonna “Vuoden 2021 toinen puolisko”Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi perjantaina 9. heinäkuuta G5 Sahel -maiden huippukokouksessa.

Ranskan Kidal, Tessalit ja Timbuktu ranskalaiset käyttöoikeudet suljetaan “Valmistunut vuoden 2022 alkuun mennessä”, sanoi Macron Pariisissa pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa uuden Nigerien presidentin Mohamed Bazoumin kanssa, jonka maa kuuluu G5 Saheliin (Mauritanian, Malin, Burkina Fason ja Tšadin kanssa).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Barkhanen pään riskit ja vaarat Sahelissa

Viime kädessä Ranska pitää yllä “2 500 – 3 000” miehiä alueella, tänään 5100, sanoi tasavallan presidentti. “Tämä muutos”, johon sisältyy Pohjois-Malin sotilastukikohtien sulkeminen, “Vastaa tarpeeseen sopeutua terroristiryhmien uuteen asentoon ja tukea alueen maiden vastuun ottamista”, julisti hän.

Jatka taistelua Al-Qaidaa ja ISIS: ää vastaan

“Vastustajamme ovat tänään luopuneet alueellisesta kunnianhimoisesta projektista uhkan levittämiseksi [non] ei enää vain Sahelin, vaan koko Länsi-Afrikan tasolla “, väitti Ranskan valtionpäämies asettamalla polun jihadistivastaisen Barkhane-operaation loppuun.

Herra Macron mainitsi “Terroristiryhmien painostus Burkina Fason ja Norsunluurannikon välisellä rajalla sijaitsevilla alueilla”. “Tämä hyökkäys ennakoi valitettavasti lisääntynyttä painetta kaikkiin Guineanlahden maihin, mikä on jo todellisuutta”hän korosti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Barkhane-operaation loppu Sahelissa: pelastaa-kuka voi tai palautua?

Tästä lähtien Ranskan armeijan läsnäolo Sahelissa pyörii “Kaksi tehtävää”, hän yksityiskohtaisesti: “Kahden vihollisorganisaation korkean johdon neutralointi ja järjestäytyminen”, Al-Qaida ja Islamilainen valtio (IS) -ryhmä sekä “Tuki alueen armeijoiden nousulle”.

Osana tätä ranskalaisen järjestelmän uudelleen muotoilua ranskalaisia ​​hävittäjiä ja droneja isännöivä Niameyn sotilastila rakennetaan “Lihaksikas”, herra Macronin sanoin. Rinnakkain, “Kumppanimme hyötyvät myös tiettyjen välttämättömien valmiuksien ylläpitämisestä Malissa – terveys, lentoliikenne, nopean toiminnan joukot”ja “Tšad”, missä on tällä hetkellä Barkhane-operaation päämaja, jota kutsuttiin katoamaan, “Pysyy lopulta järjestelmämme keskeisenä elementtinä, kun ylläpidetään merkittävää ilman ja maan läsnäolo”, lisäsi presidentti Macron.

Maailma AFP: n kanssa

katso se