August 2, 2021

RFI luovuttaa mikrofoninsa nuorille “israelilaisille arabeille” etsimään tunnustusta

RFI – KYSYNTÄ – RAPORTIT

Se on yksi Israelin valtion puhumattomista. Lähes neljännes maan väestöstä ei ole juutalainen. Ylivoimainen enemmistö muslimeista, 23% 9 miljoonasta kansalaisesta on “Israelin arabeja”, virallista terminologiaa käytettäessä. Suurin osa heistä on palestiinalaisten jälkeläisiä, jotka jäivät maalleen Israelin valtion perustamisen yhteydessä vuonna 1948.

Tämän paradoksin tutkimiseksi RFI lähetti kaksi toimittajansa raportoimaan viimeisimpien tapahtumien aikaan, jotka saivat aikaan Benyamin Netanyahun kaatumisen 13. kesäkuuta. Yrittäen ymmärtää, mitä jotkut kutsuvat “de facto apartheidiksi”, kahden ihmisoikeusjärjestön, Israelin B’Tselemin ja American Human Rights Watchin, valitsema ilmaisu.

Guilhem Delteil meni tapaamaan näitä Israelin kansalaisia ​​kuin kukaan muu. He asuivat yhdessä, uskottiin hyvissä olosuhteissa heidän juutalaisten kansalaistensa kanssa Jaffassa, Haifassa, Saint-Jean-d’Acressa … Asuivat rauhanomaisesti Galilean autonomisissa kaupungeissa ja kylissä, mukaan lukien Nazareth. Ja sitten Tel Avivin ja Hamasin välillä Gazassa käydyn lukuisan yhteenoton jälkeen monet heistä menivät kaduille tuomitsemaan palestiinalaisten alueiden miehityksen “heidän” maallaan; osallistuminen palestiinalaisten kanssa yleislakoon Itä-Jerusalemissa ja Länsirannalla 18. toukokuuta.

Tämä vähemmistö “Tunnustusta etsimässä”, Raportin mukaan se ei ole millään tavalla luopunut “palestiinalaisidentiteetistä”, päinvastoin. “Olimme kuin teini-ikäiset paineen alla, joten meidän oli odotettava, että räjähdämme jossain vaiheessa”, vahvistaa yhden näistä kapinallisista, syntynyt Jaffassa kolmekymmentäkolme vuotta sitten. Smadar Saadi on tasapainoisempi. “Haluamme rakentaa jotain, meidän on rakennettava jotain yhdessä”, vaatii tätä Jaffan ravintoloitsijaa, joka puhuu lämpimästi juutalaisista tai kristityistä naapureistaan. Se “Hylkää tunnisteet”, ja on määritelty “Suuren perheen jäsen”. Hän pyytää anteeksi nauraen puhuvansa äidinkieltään huonosti, arabiaksi, vaikka se onkin: ”Asuessamme yhdessä sekoitamme aina arabiaa ja hepreaa. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Massiivinen pidätyskampanja palestiinalaisten keskuudessa Israelissa

Kyllästyneisyyden ja toivon välillä

Asuminen yhdessä … Haasteena uusi pääministeri Naftali Bennett. Toinen RFI: n toimittaja, hänen kirjeenvaihtaja Alice Froussard, meni mahdollisimman lähelle luovuttamaan mikrofoninsa uudelle sukupolvelle “Kuka ei epäröi korjata hallitsevaa keskustelua, pyrkii uusiin johtajiin ja joka ennen kaikkea on rikkonut pelon esteen”. Nuori kyllästynyt ja toivo, hyvin päättänyt, ”Jerusalemista Gazaan Ramallahin, Haifan, Hebronin tai jopa Nabluksen kautta, [à] ota[re] sanat “.

Kaksi Nazarethista tulleita nuoria palestiinalaisia, 20 ja 21, jotka haluavat pysyä tuntemattomina, tiivistävät yleisen mielentilan yksinkertaisella tavalla taustalla poliisikranaattien tulen kanssa: “Olemme vain ihmisiä. Meillä on oikeus nousta rauhallisesti. Emme satuta ketään. Emme halua ryöstää taloja, kaupunginosia … Olemme kaikki yhdessä, kaikki vierekkäin, ja että he eivät koskaan tuhoa sitä. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Palestiinassa vihan aalto ”joelta merelle”

Palestiinalaiset, tunnustusta etsivät Israelin kansalaiset, kirjoittanut Guilhem Delteil (Fr., 2021, 20 min), et Palestiinan nuorten kapina, Alice Froussard (Fr., 2021, 20 min).

Saat lisätietoja