August 1, 2021

Rooman areenat, belgialainen pikajuoksija ja slovakialaisten hylkääminen

  • Tämän päivän vaihe: Nîmes-Carcassonne, 220 km

Rooman areenoista keskiaikaiseen kaupunkiin kiertueen 13. vaihe ylittää vuosisatojen ajan ja pudottaa pelotonin Pyreneiden juurelle. Valikossa perjantaina 9. heinäkuuta 219,9 km tasaista ja vain yksi kolu nieltäväksi: Saint-Loupin huippu (5,5 km 3,6%: lla) kilometrillä 51. Lava näyttää olevan leikattu sprinttereille, mutta kun se seuraa historiaa Grande Boucle, mikään massiivinen sprintti ei ole ravistanut linnoitetun kaupungin muureja.

Lue myös: Elävöittikö Mont Ventoux -vaihe kiertueen juonittelua?

Hymyileekö päivä retkeilijöille? Useat joukkueet eivät ole vielä voittaneet tätä Tour de France 2021 -tapahtumaa ja saattavat haluta sijoittaa ratsastajat eroon. Mutta Brestin alusta lähtien ja edellistä päivää lukuun ottamatta tavalliset kilpailut ovat lukittaneet sprintteritiimit, jotka asettavat korkean junan pelotonin eteen. Kuten onneton Greg Van Avermaet (AG2R Citroën) ja Roger Kluge (Lotto-Soudal), saivat kiinni 2,5 km Châteauroux’sta kuudene päivä tai toinen Lotto-Soudalin seikkailija, Brent Van Moer, sai hänet kiinni 150 metrin päästä maalista 4e päivä.

Tour de France 2021: n kolmastoista vaiheen reitti.
  • Katsottava ratsastaja: Jasper Philipsen

Aina hyvällä paikalla, mutta ei koskaan voittaja. Belgialainen sprinter Alpecin-Fenixistä on toistaiseksi tehnyt hyvän vaikutelman sijoittumalla kaksi kertaa sekunnissa (vaiheilla 3 ja 6) ja kahdesti kolmannella (vaiheilla 4 ja 10). Hyvät tulokset, joiden ansiosta hän voi tällä hetkellä ilmestyä kolmanneksi vihreän pelipaidan luokituksessa. Mutta nuorelle 23-vuotiaalle ratsastajalle tämä ei silti riitä: ”Juoksemme voittaaksemme, emmekä pääse kolmanneksi, hän pahoitteli tiistai-iltaa Valencessa. Olen sijoittunut kolmen parhaan joukkoon neljä kertaa enkä tiedä mitä muuta tehdä saadakseni voiton. Minua turhauttaa olla aina niin lähellä tavoitetta. Mutta jatkan taistelua. “

Philipsenin täytyy nyt selviytyä ilman Mathieu van der Poelia ja Tim Merlieriä – jotka molemmat ovat vetäytyneet – jotka olivat hänelle erittäin hyödyllisiä Mark Cavendishin Deceuninck-Quick Step -tapahtuman armadaa vastaan: ”Meiltä puuttuu kaksi ihmistä siirtymään ylöspäin yhdellä tai kahdella rivillä tai ottamaan johto itse. ” Ennen kuin saapuu Pyreneille tänä viikonloppuna, Philipsenillä on kuitenkin toinen mahdollisuus loistaa tämän 13 vuoden aikanae teoreettinen vaihe varattu sprinttereille.

Mont Ventouxin kiipeily on vaarallista. Joten Mont Ventouxin kiipeäminen kaupunkipyörällä on kuin haaste. Silti tämä on saavutus, jonka Bas Tietema, entinen hollantilainen pro-ratsastaja. Video tästä noususta lähetettiin hänen säveltämänsä ryhmän YouTube-sivulla kahden ystävänsä, Devin van der Wielin ja Josse Westerin kanssa, jotka lähettävät päivittäin polkupyörällä tehtyjä haasteita.

Bas Tietema lähti sen vuoksi Ventouxiin ja sen 15,7 km: n keskiarvoon 8,8%: lla keskimäärin paljon raskaammalla pyörällä kuin Tour de Francen kuljettajat tai jopa harrastelijapyöräilijät, jotka sitoutuvat kiipeämään tälle vuorelle. myyttinen. Polkimen aivohalvaus on kova, siksakit nousussa ovat hyvin lukuisat, mutta Tietema nousee huipulle … 3 tunnissa 5 minuutissa. Kaukana Baskimaan ratsastajan Iban Mayon ennätyksestä, joka oli noussut Ventouxiin 55 minuutissa 51 sekunnissa Dauphinén kriteerin aikana vuonna 2011.

Haaste, jota ei pidä suorittaa kotona tavallisen sanonnan mukaan, ja Tietema itse Ventouxin kärjessä: “Voimmeko kiivetä Ventouxiin kaupunkipyörällä? Olen varma, että voit, mutta älä, se on katastrofi. ” Hatut taiteilijaa vastaan.

“En voi taivuttaa jalkaa”

Kipu oli liikaa. Seitsemän kertaa vihreän pelipaidan haltija Peter Sagan ilmoitti vetäytyvänsä Tour de France -turnauksesta torstaina aamuna vammautuneensa jälkeen sprintin keskellä kolmannen vaiheen aikana Pontivyssä. “Ei ole kovin miellyttävää lähteä kiertueelta, julisti hän. Loukkaantumiseni näytti parantuvan ja paranemaan, mutta polvi turpoaa jälleen lyömällä ohjaustankoon tiistain sprintissä. En voi taivuttaa jalkaa. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tour de France 2021: “Lisää pomo, enemmän kunnioitusta” peloton

Siksi slovakialainen on saavuttanut erittäin huomaamattoman kiertueen, jossa on vain kaksi viides sijaa vaiheissa 4 ja 10. Sagan kuitenkin tekee uutiset lähipäivinä, koska useiden tiedotusvälineiden mukaan hän olisi lähellä allekirjoittamista ranskalaisessa joukkueessa . Jean-René Bernaudeaun johtama suorien energioiden kokonaismäärä.

Nils Politt 12. vaiheen maalissa torstaina 8. heinäkuuta Nîmesissa.

Voitto ponnistelun lopussa. Saksalainen ratsastaja Nils Politt voitti 12e soolovaihe, torstaina Nîmesissa, hylättyään kolme irtautunutta kumppaniaan – espanjalaisen Imanol Ervitin, australialaisen Harry Sweenyn ja sveitsiläisen Stefan Küngin – noin kymmenen kilometrin päässä maalista. Nämä neljä miestä olivat osa kolmetoista ratsastajaryhmää, jotka onnistuivat välttämään reunat Drôme-lähdössä ja ottamaan hyvän irrotuksen.

Mitään ei uhattuna, yleisarvostelun suosikit antoivat irtautumisen liukastua pois, ja peloton käytti tilaisuutta toipua Mont Ventouxin uuvuttavan vaiheen jälkeen keskiviikkona ja Pyreneiden näkymänä viikonloppuna.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

Siirry URL-osoitteeseen