July 28, 2021

Shakira kiistää petollisensa Espanjassa yli 17 miljoonaa dollaria ja vakuuttaa asuneensa Bahamalla

Kolumbialaisen laulajan Shakiran puolustaminen vakuutti torstaina, että hänen asiakkaansa ei ole syyllistynyt petokseen Espanjan valtiovarainministeriötä lähellä 17,1 miljoonaa dollaria syytöksen mukaan, koska hänellä oli todistus pysyvästä asumisesta Bahama-alueella, paikallisten tiedotusvälineiden mukaan.

Espanjan veroviraston raporttien mukaan taiteilija lopetti verojen maksamisen kyseisessä maassa, teeskentellen, ettei hän asunut siellä, ja piilottamalla tulonsa yhteiskuntien verkosto eri veroparatiiseissa.

Näin ollen Barcelonan maakunnassa sijaitsevan Esplugues de Llobregatin opetustuomioistuin numero kaksi tutkii häntä väitetysti huijaten tätä rahamäärää vuosina 2012–2014.

Valtiovarainministeriön virkamiehet katsovat, että Shakira asui Espanjassa yli 183 päivää vuodessa – vähimmäisaika, jonka mukaan joku katsotaan veroasukkaaksi -, koska tähän kokonaismäärään on sisällytettävä myös päivät, joina kolumbialainen matkusti ulkomaille, kuten esimerkiksi hänen konserttikierrokset.

“Kriteerien erot”

Laulajan puolustuksen nimittämä asiantuntija väittää, että ennen vuotta 2015 hän vieraili Barcelonassa vain tietyllä perusteella johtuen romanttisesta suhteestaan ​​Gerard Piquéen, FC Barcelonan jalkapalloilijaan ja hänen nykyiseen kumppaniinsa. Tällä tavoin hän väittää, että satunnaista poissaoloa ei pidä laskea asumisajaksi Iberian maassa.

Syyttäjänvirasto syyttää valituksessaan Shakiraa ja hänen veroneuvojaansa Yhdysvalloissa kuudesta valtiovarainministeriöön kohdistuneesta rikoksesta ja väittää, että edellä mainittujen puitteiden avulla he hautasivat “suunnitelman” olla maksamatta valtiovarainministeriölle varallisuusveroa eikä henkilökohtaista tuloveroa (IRPF). Se varmistaa myös, että hän sai ”erityiset ja etuoikeutetut veroehdot” Luxemburgissa, kun hän asui jo Espanjassa.

Taiteilijan puolustus vahvisti lausunnollaan, että hänen asiantuntijansa esiintyminen mainitussa tuomioistuimessa tänä torstaina on “yksi askel vielä tutkintavaiheessa olevassa menettelyssä”, korostaen, että hän tekee täyttä yhteistyötä oikeusviranomaisen kanssa verot “ratkaisemaan kriteerierot” molempien osapuolten välillä.

Piditkö sitä mielenkiintoisena? Jätä mielipiteesi kommentteihin!

Voit kokeilla näitä