August 2, 2021

Ympäristönsuojelijat pelkäävät, että primaarista tulee sisäinen sota

Heillä voi hyvinkin olla tapana järjestää joka viides vuosi vuodesta 2001 lähtien. Ympäristönsuojelijoiden vaalien avaaminen herättää pelon väistämättömistä sodista presidentinvaalien vuoksi. ”Maaseutu on välttämättä likainen. Se on väistämätöntä ”, ennusti jo yhden viidestä ilmoitetusta ehdokkaasta. Noël Mamère pelkää sitä myös tällä hetkellä presidentinvaaleissa parhailla ympäristöpisteillä (5,25% vuonna 2002): “Tällä hetkellä asiat menevät hyvin, mutta puheille on ominaista eräänlainen mekaniikka, ensisijainen. “ Ja valittaa tätä “Helvetin logiikka”, johon hän olisi pitänyt parempana suosittujen esivaalien menestystä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös EELV: Eric Piollen ehdolla ehdokkailla, presidentti kilpailu 2022 käynnistetään ympäristönsuojelijoiden keskuudessa

Huolimatta siitä, että noppaa heitetään, heillä on korkeintaan viisi kilpailijaa ekopylvään ehdokkaasta, mukaan lukien muun muassa Europe Ecologie-Les Verts (EELV), Generation. s ja Génération Ecologie, joista päätetään kahdessa kierroksessa ja verkossa 16. ja 19. syyskuuta, sitten 25. ja 28. syyskuuta. Epävarmuus ympäröi Jean-Marc Governatorin ehdokkuutta, “Keskustalainen” Cap Ecologien yhteispuheenjohtaja Corinne Lepagen kanssa, jolla ei ehkä ole 28 ylläpitoon tarvittavaa sponsorointia. Joten jäljellä on Yannick Jadot, viimeisen vihreän vaalien voittaja vuonna 2016, Delphine Batho, Génération Ecologien presidentti, joka olettaa olevansa ensimmäisen haastaja, Grenoblen pormestari Eric Piolle ja ekonomisti Sandrine Rousseau.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Anne Hidalgo asettaa ehdonsa presidentinvaalien PS: lle

Neljä kuvaa, neljä erilaista tunnettuutta. Herra Jadot, jota testattiin säännöllisesti kyselyissä noin 6–8 prosenttia äänestystarkoituksista, kannatti vuonna 2019 vasemmisto-oikea-jakauman ylittävää ekologiaa, ennen kuin hän ilmoitti huhtikuussa haluavansa koota vasemmiston ympärilleen. Delphine Batho, entinen ministeri ja sitten sosialistinen kapina, erottui viime aikoina parlamentin jäsenenä, joka on sitoutunut torjumaan mehiläisiä tappavia torjunta-aineita. Piolle, vihreiden pormestareiden uuden aallon ensimmäinen edustaja, puolestaan ​​on jo pitkään vedonnut “Humanistinen kaari” mukaan lukien La France insoumise (LFI), samalla kun hän huolehtii suhteista Anne Hidalgoon, kun taas Mr.minä Rousseau, EELV: n entinen numero kaksi, harjoittaa feministisiä kamppailuja korkealla.

Yhteinen ohjelma

Näistä eroista huolimatta kilpailijoita kehotetaan puolustamaan puolueen määrittelemää yhteistä ohjelmaa, joka esitellään jäsenille EELV: n kesäpäivinä Poitiersissa 19.-21. Elokuuta. “Haasteena on yhtenäisyyden järjestäminen, mutta tietysti jokaisen on saatava pieni musiikkinsa kuulemaan”, tiivistää Julien Bayou. EELV: n kansliasihteeri vakuuttaa hänelle, että tämä ensisijainen tehtävä tulee olemaan “Hyvä suoritus”. “Järjestyspuolue on meitä”, hän nauraa, kun oikeus on alkanut repiä itsensä ehdokkaan nimittämisprosessin aikana. Ja ympäristönsuojelijat ovat kuitenkin yhtä mieltä olennaisista, hän sanoo. “Ekologisessa perheessä on enemmän homogeenisuutta kuin muissa”, lisäsi Piolle, tiistaina 6. heinäkuuta France Inter. Kampanjan alussa ilmoitukset yhtenäisyydestä ja hyvästä tahdosta ovat kunnossa.

Sinulla on 53,37% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä sisältö