July 31, 2021

Ashley Bartyn, Australian kanssa, marssi takaisin Lontoon turpeesta

Vuonna 2011 15-vuotiaana Ashleigh Barty nosti Wimbledonin junioriturnauksen pokaalin. Kymmenen vuotta myöhemmin australialaisilla on mahdollisuus toistaa esitys tällä kertaa vanhemmilla. Hänen matkallaan seisoi semifinaaleissa 8. heinäkuuta 2018 Wimbledonin voittaja Angelique Kerber. Jos tämä ottelu olisi voinut olla ansa, maailman ykkönen pääsi siitä. Hän johti settin nopeasti tyhjäksi, luottaen vankkaan etukäteen levittäessään näytelmää.

Saksalainen on yrittänyt kapinoida toisessa erässä, murtamalla Bartyn alusta alkaen ja säilyttäen etunsa, kunnes palvelee kierroksen voittamiseksi. Mutta mestarina australialainen pystyi nostamaan pelitasoaan, kun hän tarvitsi sitä eniten. Kerber on työntänyt sen hyvin tie-breakiin, mutta se on ollut yksipuolinen. Menestyneen ottelun lopussa, voitettu suorissa sarjoissa (6-3, 7-6) ja vajaan puolitoista tuntia pelaamista, Ashleigh Barty pääsi ensimmäiseen (vanhempaan) finaaliinsa Wimbledonissa.

“Elämäni paras kokemus”

“Pidin yhden urani parhaista otteluista, hän onnitteli itseään keskustuomioistuimesta tämän mestaroidun välierän jälkeen. Tiesin, että minun oli kehitettävä tällä tasolla voittaakseni [Kerber]. Olen erittäin ylpeä itsestäni, tiimistäni. Minulla on mahdollisuus nostaa tämä pokaali lauantaina … voidakseni pelata finaalia täällä Wimbledonissa, se tulee olemaan elämäni paras kokemus. “

Lue myös Roland-Garros: Ashleigh Bartyn kruunajaiset, eräänä päivänä jätti tenniksen palaamaan paremmin siihen

Kesäkuussa 2019 australialainen pelasi Roland-Garrosin savikentällä ensimmäisen Grand Slam -finaalinsa ja voitti samalla uransa ensimmäisen suuren tittelin. Joten 8e maailmassa, tämä voitto työnsi hänet kahden parhaan joukkoon, jota hän ei ole jättänyt sen jälkeen. Sijoitusten jäädyttämisen ansiosta hän on jopa ollut maailman hierarkian kärjessä syyskuusta 2019 lähtien.

Vakavimpien kilpailijoidensa, kuten japanilaisen Naomi Osakan (joka päätti kesäkuussa 2021 keskellä Roland Garrosia päättäen jättää radan mielenterveyden säilyttämiseksi) tai Simona Halepin (loukkaantuneen vasikan) poissa ollessa Barty oli siis suosikki, kun hän saapui Lontoon nurmikolle. Ja tämä huolimatta lonkkavammasta ja paketista Roland Garrosilla hänen toisen kierroksensa aikana 3. kesäkuuta.

Lue myös: Mitä “Osakan tapaus” sanoo urheilijoiden viestintästrategioista

Kahden viikon alkunsa jälkeen Lontoossa Ashleigh Barty on herättänyt tavallaan epäilyjä muodonsa suhteen. Maailman ykkönen, joka on huomaamaton ja nöyrä tuomioistuinten ulkopuolella, on saavuttanut asemansa ja yhdistänyt vakuuttavat voitot. Hän on nyt vain yhden menestyksen päässä uransa toisesta Grand Slam -tittelistä.

Finaali ja kunnianosoitus

Jos hän voittaa turnauksen, hänestä tulee ensimmäinen australialainen pelaaja, joka on voittanut Wimbledonissa vuodesta 1980 voittaneen Evonne Goolagongin jälkeen. Tämä seitsemän kertaa Grand Slam -voittaja oli myös saavuttanut kaksinkertaisen voiton Roland Garrosilla ja sitten Wimbledonissa vuonna. 1971. Tämän 50-vuotisjuhlan kunniaksi Ashleigh Barty kunnioittaa maanmiehensä pelaamalla kentillä pukeutumalla, joka on innoittamana mestarin ikonisesta kampasimpukasta. Tapa tervehtiä vaikutusta, jolla Goolagongilla on ollut urallaan, mutta myös koko nuorten australialaisten pelaajien sukupolvella. “Minulla on nyt myös mahdollisuus kirjoittaa historiaa kunnioittaen sitä, Barty innostui. Se on todella stimuloivaa. “

Pokaalin nostamiseksi hänen on ensin kilpailtava vahvaa vastustajaa vastaan: Karolina Pliskova, joka voitti kolmessa erässä (5-7, 6-4, 6-4) valkovenäläistä Aryna Sabalenkaa, 4e maailmanlaajuinen. Myös tšekki, entinen maailman ykkönen, liittyy ensimmäistä kertaa All England Club -finaaliin. Hänen ennätyksensä mukaan finaali US Openilla vuonna 2016, mutta ei Grand Slam -titteliä. Kahden pelaajan välillä tällä hetkellä hallitsee keskusteluja australialainen, jolla on viisi menestystä seitsemässä vastakkainasettelussa, mukaan lukien voitto huhtikuussa 2021 kolmessa erässä (2-6, 6-1, 7-5) Stuttgartissa, savi.

Lauantaina 10. heinäkuuta keskustuomioistuimen katsojilla on oikeus todelliseen tyylien vastustamiseen. Toisaalta Barty, joka vaihtelee paljon, liikkuu hyvin, yrittää sanella vaihdon kämmenellä. Toisaalta Pliskova, pitkä (1,86 m), erittäin voimakas pelaaja, joka saa paljon “ilmaisia” pisteitä palvelunsa ansiosta. Jos australialainen on tämän kokouksen suosikki, yksi asia on varma: pokaaliin merkitään nimi ensimmäistä kertaa.

Katso täältä