July 28, 2021

“Barkhane” -operaation uudelleenjärjestely, älykäs tasapainottaminen

Kuukauden kuluttua sen rekisteröinnistä puolustusneuvostossa tasavallan presidentti Emmanuel Macron esitteli perjantaina 9. heinäkuuta virallisesti suunnitelman noin 5 100 ranskalaisen sotilaan vetäytymisestä Barkhane-operaatioon. Sahelissa vuodesta 2014. Tämä esitys pidettiin G5 Sahelin kanssa pidetyssä videoneuvottelussa järjestetyn huippukokouksen rinnalla. Tämä koalitio kokoaa yhteen maat, jotka ovat tällä hetkellä alttiimpia jihadistille: Burkina Faso, Niger, Mali, Mauritania ja Tšad.

Tämän “Barkhanen” uudelleenjärjestelyn pitäisi alkaa “Seuraavilta viikoilta”, totesi valtionpäämies ja ilmoitti aloittavansa Malin pohjoispuolella, Kidalissa, Tessalitissa ja Timbuktussa sijaitsevien tukikohtien sulkemisen vuoden 2021 lopun ja vuoden 2022 alun välillä. “Termi” johtaa supistamiseen vähintään 40 prosentilla, jotta heidät saataisiin takaisin noin 3000 – 2500 mieheen, Macron lisäsi ja vahvisti lukuja, jotka olivat levinneet useita viikkoja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Barkhanen pään riskit ja vaarat Sahelissa

“Meidän ei ole tarkoitus jäädä Saheliin”, erityisesti perusteli presidentin. Lausuma, joka tosiasiallisesti muutti jonkin aikaa voimassa olevan sotilaallisen todellisuuden poliittista kehystä: koko Malin osan hylkääminen keskittämään ponnistelunsa maan viimeiselle alueelle pidettiin avaintekijänä edistymisen pysäyttämiseksi. . jihadistiryhmät etelässä ja laajemmin Guineanlahdelle, jossa on paljon enemmän taloudellisia etuja kuin Malissa. Tai kuuluisa “kolmen rajan” alue, joka sijaitsee Burkina Fasossa, Nigerissä ja Malissa.

Kuva makronilaisesta “samaan aikaan”

Vaikka Mali on edelleen uppoamassa kriisiin, valtionpäämies ilmoitti myös “työryhmän” Takuban siirtämisestä Nigeriin Nigeriin – missä “Barkhanella” on jo tukikohta. Tämä Euroopan erikoisjoukkojen koalitio tarjoaa nykyään pääasiassa taistelutukea Malian asevoimille. Yksi esimerkki monien ” samaan aikaan “ Macronian kieltäytyi Sahelin ympäristöstä ja fiksusta tasapainottamisesta, joka lupaa olla esikunnalle ja diplomaateille.

Tässä vaiheessa lähtö Pohjois-Malista on epäilemättä vähiten monimutkainen osa Pariisin hallittavissa. Vaikka joukkojen kuljettaminen onkin edelleen herkkä turvallisuusriskien vuoksi, käytännössä harvat ranskalaiset pysyivät Kidalissa, Tessalitissa ja Timbuktussa.

Sinulla on 71,69% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä linkki