August 4, 2021

BMW ja Volkswagen sakkoivat tekniikan käytön rajoittamisesta

Saksalaiset autonvalmistajat, kuten BMW, Volkswagen tai Daimler, ovat jälleen oikeustoimien kohteena Euroopassa. Tällä kertaa ongelma ei ole heidän autoihinsa tehdyissä muutoksissa, vaan tekniikassa, joka voisi tehdä niistä parempia.

Tämä ei ole uusi tapaus, mutta nyt Euroopan komissio on paljastanut sakon määrän, jota se soveltaa näihin tuotemerkkeihin. Kaiken kaikkiaan on 875 miljoonaa euroa, jotka heidän on maksettava rajoitettaessa pääsyä tekniikoihin, jotka voivat tehdä heidän autoistaan ​​vähemmän saastuttavia.

Der Spiegel -lehti paljasti vuonna 2017 mahdollisen skandaalin, johon osallistuivat BMW, Volkswagen ja Daimler. Tuolloin paljastuneensa mukaan nämä 3 tuotemerkkiä yhdistävät keskenään suurimman osan uusimmasta tekniikasta ja tekisivät dieselmoottoreista puhtaampia.

Tuotemerkit päättivät salaisissa kokouksissa, miten tämä tekniikka toteutetaan, eivätkä salli sen käyttöä kilpailukykyisesti. Niinpä ja näkymättömällä ja selkeällä tavalla autojen saavuttaminen vie kauemmin kuluttajien kustannuksella.

Euroopan komissio tutki tilanteen välittömästi ja kerännyt kaikki todisteet siitä, että se syyttäisi muodollisesti BMW: tä, Volkswagenia ja Daimleria vuonna 2019. Tämän prosessin lopettamiseksi EY on lopulta päättänyt sovellettavista sakoista.

Näin ollen Euroopan komissio paljasti, että näille kolmelle yritykselle sovellettava sakko on 875 miljoonaa euroa. Tämä summa jaetaan kolmen tuotemerkin kesken, jolloin Volkswagenin on maksettava 502 miljoonaa euroa ja BMW: n on maksettava 373 miljoonaa euroa. Daimler onnistui välttämään 727 miljoonan euron sakon tämän skenaarion paljastamisesta.

BMW Volkswagen Daimler Euroopan komission sakko

Euroopan komission tiedoista kävi ilmi, että Daimlerilla, BMW: llä ja Volkswagenilla oli teknologiaa haitallisten päästöjen vähentämiseksi pidemmälle kuin mitä laki edellytti. Mutta he välttivät kilpailemasta tämän tekniikan kaikkien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. Siten sakko syntyy rankaisemaan salaa.

Skandaaleista on saatu erittäin kielteisiä tuloksia ja pidätetään tietoja kuluttajilta, joten Volkswagen on jälleen mukana ongelmassa. Silti näillä sakoilla voi olla vähäinen vaikutus, kun otetaan huomioon, että viime vuoden voitto oli 12 miljardia euroa Volkswagenille ja 5 miljardia euroa BMW: lle.

Hanki faktat