August 1, 2021

Corona-rokotus ilman ajanvarausta: useita kampanjoita eri puolilla maata NDR.de – Nachrichten – Ala-Saksi

Tila: 07.10.2021 16.07

Monet Ala-Sachsenin rokotuskeskukset tarjoavat nyt spontaaneja koronarokotuksia. Ne, joilla ei ole perusrokotusta, voidaan immunisoida useilla alueilla tänä viikonloppuna ilman rekisteröitymistä.

Lauantaina tämä oli mahdollista muun muassa Göttingenissä ja Hannoverissa. Osavaltion pääkaupungissa kampanja jatkuu sunnuntaina: Yli 18-vuotiaat voivat sen jälkeen mennä rokotuskeskukseen näyttelyalueella klo 9–16 ilman ajanvarausta rokottamaan AstraZeneca tai Johnson & Johnson. Asianomaisten osapuolten on tuotava henkilötodistus ja rokotustodistus vain, jos heillä on sellainen. Sinun tulisi myös suunnitella aika – koska se voi täyttyä. Joten se oli ainakin kampanjan alussa lauantaina: Ala-Saksin suurimman rokotuskeskuksen edessä olevat pysäköintipaikat olivat täynnä aamulla. Se oli vilkkaampi kuin edellisenä lauantaina, työntekijät kertoivat.

Tarjous koskee vain ensimmäisiä rokotuksia

Hannoverin alue oli ilmoittanut etukäteen, että tarjous koskee vain ensimmäisiä rokotuksia. Tarpeeksi rokotetta on saatavana. Jos haluat lyhentää odotusaikaa, voit silti varata ajan etukäteen. Sama tarjous on saatavilla Hannoverin rokotuskeskuksessa ensi viikonloppuna, 17. ja 18. heinäkuuta.

lisäinformaatio

WHO? Kun? Miten? Missä? Millä tavalla? NDR.de vastaa tärkeimpiin kysymyksiin koronavirusrokotuksista. lisää

District of Vechta: Spontaani rokotus myös lapsille ja nuorille

Myös sunnuntaina Vechtan piiri tarjoaa ensirokotuksia ilman rekisteröitymistä Lohne-rokotuskeskuksessa. 150 annosta Johnson & Johnsonia on saatavana aikuisille ja 150 annosta Biontech-rokotetta yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kampanja kestää klo 13-16

AstraZeneca rokotuskeskuksessa Holzmindenissä maanantaina

Viikonlopun jälkeen on muita kampanjoita: Holzmindenin alue suunnittelee spontaaneja ensimmäisiä rokotuksia rokotuskeskuksessa maanantaina. Yli 18-vuotiaat voidaan rokottaa koronaa vastaan ​​AstraZenecalla ilman ennakkoilmoitusta. Sinun tarvitsee vain tuoda rokotuskeskukseen tarvittavat asiakirjat, henkilökortti ja rokotustodistus. Toinen rokotus voidaan sitten antaa kuusi viikkoa myöhemmin.

Spontaanirokotukset myös Osnabrückissä

Myös Osnabrückissä rokotukset tehdään maanantaina ilman ajanvarausta. Kaupungin edustajan mukaan rokote-annokset jäävät saataville. Kiinnostuneet voivat noutaa ns. Jäännöskortin rokotuskeskuksesta maanantaiaamuna klo 7.45 – ja kello 19.15 alkaen tiedustella, onko vapaata kapasiteettia. Tarjous on voimassa ensimmäiseen ja toiseen rokotukseen. Kaupunki haluaa varmistaa, ettei mikään rokote vanhene.

Lisäkampanjat Peine, Emden ja Braunschweig

Perjantaina 16. heinäkuuta Peine-rokotuskeskuksessa järjestetään myös lyhytaikaisia ​​rokotuksia Johnson & Johnsonin kanssa. Ensimmäiset päivämäärät on jo asetettu seuraavalle viikonlopulle: Hannoverin vieressä tämä on Emden. Rokotuskampanja ilman ajanvarausta on suunniteltu lauantaina 17. heinäkuuta. Yli 18-vuotiaille tulisi olla saatavilla yhteensä 300 Johnson & Johnsonin tölkkiä. Braunschweigin rokotuskeskuksessa on ollut käynnissä muutama päivä kampanja, jossa AstraZeneca-rokote annetaan ilman rekisteröintiä. Johnson & Johnsonia on myös tarjottu siellä perjantaista lähtien.

Videot


2 min

Voit rokottaa ilman ajanvarausta Bad Essenin viikkomarkkinoilla. (07/08/2021) 2 min

Rokotuskampanjat lauantaina Göttingenissä ja Heselissä

Jo lauantaina 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat, joita ei ollut vielä rokotettu Coronaa vastaan, voitaisiin rokottaa Göttingenissä. Liikkuva rokotusryhmä oli käytettävissä vanhassa kaupungintalossa iltapäivään mennessä. Aktiivisen ainesosan ruiskuttivat Johnson & Johnson – kun tarvikkeita kesti. Myöskään niiden, jotka haluavat rokottaa, ei tarvitse rekisteröityä sinne. Vaadittiin vain henkilötodistus ja rokotustodistus. “Teemme ihmisten rokottamisen mahdollisimman helpoksi”, sanoi ensimmäinen kaupunginvaltuutettu Christian Schmetz. Kaupungin mukaan kampanjan motto oli: “Osta, kävele, rokota”. Aikuisia voidaan myös rokottaa ilman ajanvarausta lauantaina Leerin piirikunnan rokotuskeskuksessa Heselissä. AstraZeneca- ja Johnson & Johnson -rokotteita oli saatavilla siellä.

lisäinformaatio

Corona-rokotepullo.  © Colourbox

WHO? Kun? Miten? Missä? Millä tavalla? NDR.de vastaa tärkeimpiin kysymyksiin koronavirusrokotuksista. lisää

Ihmiset seisovat jonossa teltan edessä, jossa rokotuksia annetaan.  © dpa-Bildfunk Kuva: Friso Gentsch

Ne, jotka haluavat rokottaa, voidaan rokottaa Biontechin rokotteella torstai-iltapäivällä ilman ajanvarausta. (07/08/2021) lisää

Ruiskut ja pullo rokotetta ovat pöydällä.  © kuvaliitto / dpa / dpa-Zentralbild Kuva: Jens Büttner

Jotkut ihmiset halusivat saada toisen rokotuksen mieluummin – ja olivat väärinkäyttäjiä, kun heiltä evättiin se. (07/07/2021) lisää

Tämä aihe ohjelmassa:

NDR 1 Ala-Saksi | Nykyinen | 10.10.2021 | 10:00

NDR-logo

.

linkitetty tähän