July 31, 2021

Covid-19: “todennäköinen” yhteys sydänongelmien ja tiettyjen rokotteiden välillä varoittaa WHO: ta

Sydämessä esiintyvien tulehdustapausten ja messenger RNA Covid -rokotteiden injektion välillä on “todennäköinen” yhteys, mutta näiden seerumien hyödyt ovat suuremmat kuin riskit, WHO sanoi perjantaina vahvistaen amerikkalaisen asiantuntemuksen.

Maailman terveysjärjestön (WHO) rokotteiden turvallisuutta käsittelevän maailmanlaajuisen neuvoa-antavan komitean asiantuntijat selittivät lausunnossaan, että sydänlihastulehdusta – sydänlihastulehdusta – ja sydänlihastulehdusta – sydäntä ympäröivän kalvon tulehdusta – on raportoitu useissa maissa , erityisesti Yhdysvalloissa.

“Ilmoitettuja tapauksia esiintyi yleensä rokotuksen jälkeisinä päivinä, useammin nuorilla miehillä ja useammin Covid-19-vastaisten RNA-rokotteiden toisen annoksen jälkeen”, he ilmoittivat.

Tarkistettuaan tähän mennessä saatavilla olevat tiedot WHO: n asiantuntijat päättelevät, että “nykyiset tiedot viittaavat todennäköiseen syy-yhteyteen sydänlihastulehduksen ja Messenger RNA -rokotteiden välillä”.

He huomauttavat kuitenkin, että “messenger RNA -rokotteiden edut ovat suuremmat kuin riskit sairaalahoitojen ja Covid-19-infektioiden aiheuttamien kuolemien vähentämisessä”.

WHO: n asiantuntijat ilmoittavat myös, että käytettävissä olevat tiedot viittaavat siihen, että sydänlihastulehduksen ja sydänpussitulehduksen välitön kulku rokotuksen jälkeen on yleensä lievä ja reagoi hoitoon.

Lire aussi: Un responsable de l’EMA confirme un lien entre AstraZeneca et les thromboses

“Seuranta on käynnissä, jotta voidaan määrittää vaikutukset pitkällä aikavälillä”, he tarkentavat. WHO: n asiantuntijat jatkavat tilanteen arviointia suositustensa päivittämiseksi.

Yhdysvaltain terveysviranomaiset olivat jo 23. kesäkuuta ilmoittaneet, että Pfizerin ja Modernan Covid-19-rokotteiden – Messenger RNA -rokotteiden – ja nuorten ja nuorten aikuisten harvinaisten sydäntulehdusten välillä oli “todennäköinen” yhteys, mutta hyödyt näistä korjaustoimenpiteistä on edelleen ”huomattavasti suurempia kuin riskit”.

WHO: n mukaan Euroopan lääkeviraston (EMA) lääketurvatoiminnan riskinarviointikomitea tutki kokouksessaan 5.-8. Heinäkuuta viimeisimmät tiedot Euroopasta ja vahvisti sydänlihastulehduksen ja RNS-rokotteiden välisen uskottavan syy-yhteyden olemassaolon.

Sydänlihastulehdus on harvinainen sairaus, jonka asiantuntijat uskovat yleensä aiheuttavan viruksen. Yleisin oire on rintakipu, ja sitä hoidetaan usein tulehduskipulääkkeillä tai tarvittaessa antamalla happea.

Ensimmäiset sydänlihastulehdustapaukset raportoitiin Israelissa, jossa rokotuskampanja oli nopeampi kuin useimmissa maissa.

blogini