August 3, 2021

G20-maiden historiallinen sopimus monikansallisten yritysten kansainvälisestä verotuksesta

He sanoivat “kyllä” Venetsiassa, joka oli menettänyt tavanomaiset turistivirtansa ja joutuneet korkean turvallisuuden alle. Kahden päivän neuvottelujen päätyttyä Veneton pääkaupungissa perjantaina 9. ja lauantaina 10. heinäkuuta G20-maiden – 19 rikkaimman maan ja Euroopan unionin – valtiovarainministerit antoivat poliittisen vihreän valon täytäntöönpanolle vuodesta 2023 , merkittävästä maailmanlaajuisesta verouudistuksesta. Ratkaiseva askel, joka on vielä vahvistettava lokakuussa G20-maiden valtionpäämiesten muodollisella sopimuksella ja maailmanlaajuisesti kokoamalla joukko vielä vastustamattomia maita, mukaan lukien Euroopassa Irlanti , pahamaineinen veroparatiisi.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö (OECD), uudistuksen pääurakoitsija, on jo onnistunut aloittamaan hankkeen 132 139: stä ”Inclusive Framework” -jäsenvaltiosta – työryhmästä, jossa edistyneet maat ja kehitysmaat keskustelevat veroasiat. Tähän asti projektia vastustaneet Saint Vincent ja Grenadiinit, veroparatiisi Karibialla, ovat todellakin ilmoittaneet myöhäisestä kokouksestaan ​​perjantaina.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Monikansalliset verot: verotuksellista aggiornamentoa valmistellaan

Todellinen verotuksellinen aggiornamento, Venetsiassa poliittisesti vahvistettu uudistus, perustuu kahteen pilariin: maailmanlaajuisen vähintään 15 prosentin vähimmäisveron luominen yrityksille, joiden liikevaihto on yli 750 miljoonaa euroa; ja 20-30 prosentin uudelleenjako sadan suurimman ja kannattavimman monikansallisen yrityksen “ylijäämästä” niin kutsuttujen “markkinamaiden” hyödyksi, joissa ne harjoittavat liiketoimintaa olematta läsnä siellä. Niistä kaikki GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon) ilman syrjäytymistä, supervoittojen ja verooptimoinnin mestarit. Maailman vähimmäisveron on itsessään palautettava 150 miljardia dollaria vuodessa valtioiden kassaan.

“Paluuta ei ole enää”

“Tämä on merkittävä poliittinen tulos, julistaa Maailman talousministeri Bruno Le Maire, veropolkumyynnin 30 vuoden loppu on, ja G20-ryhmä on päässyt ensimmäistä kertaa niin konkreettiseen sopimukseen veroalalla, ei ole paluuta “. G20-ryhmän jäsenet tervehtivät lauantaina julkaistussa viimeisessä tiedonannossaan a “Historiallinen sopimus oikeudenmukaisemmasta ja vakaammasta kansainvälisestä veroarkkitehtuurista” ja kehottaa kaikkia maita viimeistelemään uudistuksen tekniset yksityiskohdat lokakuuhun mennessä.

Sinulla on 70,14% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lisätietoja kirjoittajasta