August 1, 2021

hallitus neuvottelee keskustelun päättämiseksi

Sen täytyi olla muodollisuus. Siitä on tullut johtajan päänsärky. Toisin kuin edelliset viisivuotiskaudet, seuraavien vuoden 2022 presidentinvaalien päivämäärät ovat nousseet hallituksen ja opposition välisten kiistojen kohteeksi.

Emmanuel Macron epäillään haluavansa asettaa kavalan aikataulun ja yrittää nyt purkaa tämän asian antamalla lupauksensa kilpailijoilleen Elyoksen vaaleihin nähden. Aikakokeiden jälkeen, paikka vuoropuhelulle ja avoimuudelle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti 2022: hallitus kritisoi vaalipäiviä

Lohdutuksen vuoksi valtionpäämies ja pääministeri Jean Castex kehottivat sisäministeriä Gérald Darmaninia kuulemaan poliittisia voimia ennen presidentinvaalien päivämäärän asettamista kiveen.

Maailman, Darmanin vastaanottaa kaikki parlamentissa istuvat puolueen edustajat maanantaina 12. heinäkuuta klo 12.30 Beauvaussa kuulemiseen presidentinvaalien ja sitä seuraavien lainsäätäjien vaaleista. Äänestysten järjestämisestä vastaava sisäministeri “Esittää mahdolliset päivämäärät, antaa niille, jotka haluavat mieluummin, ja näkevät, mitä toiset ajattelevat niistä selittäen samalla perustuslain säännöt”, osoittaa hänen seurueensa.

Lomat ja yleiset vapaapäivät

Beauvasun mukaan vain kaksi päivämääräparia on mahdollista presidentinvaalien ensimmäiselle ja toiselle kierrokselle: 10. ja 24. huhtikuuta tai 17. ja 1. huhtikuuta.On saattaa. Koska pelkästään nämä päivämäärät ovat perustuslain mukaisia. Artiklan 7 mukaan ensimmäisen kierroksen on itse asiassa “Tapahtuu vähintään kaksikymmentä päivää ja korkeintaan 35 päivää ennen virassa olevan presidentin valtuuksien päättymistä”. Ja tarvittaessa toinen kierros neljätoista päivää ensimmäisen jälkeen.

Osavaltion huipulla kyselyn pitäminen 10. ja 24. huhtikuuta on yleisesti suositeltava vaihtoehto

Sisäministeriö sanoo, että tietäen, että herra Macron aloitti virkansa 14. toukokuuta 2017 ja että hänen toimikautensa päättyy viimeistään 13. toukokuuta 2022, on mahdotonta harkita 24. huhtikuuta ja 8. toukokuuta toteutettavaa vaihtoehtoa. Yksi tapa kieltää lehdistötiedotteet, joiden mukaan 8. toukokuuta pidettävä toinen kierros, kuten François Mitterrand, valittiin uudelleen vuonna 1988, saisi Emmanuel Macronin suosiota. Mitä Elysee puolestaan ​​kiistää muodollisesti.

Osavaltion huipulla kyselyn pitäminen 10. ja 24. huhtikuuta on yleisesti suositeltava vaihtoehto. Se 17. – 1. HuhtikuutaOn voi olla haittana laskea kaksi vyöhykettä lomalla kahden äänestyksen aikana, ja toinen kierros pidetään yleisen pyhäpäivän aikana, “Jonka aikana mielenosoituksia järjestetään perinteisesti”, muistuttaa Beauvau.

Sinulla on 54,51% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Piipahda näille tyypeille