August 1, 2021

“Joko on irtautumisia, tai Messi ei pelaa Barcelonassa”

Andreu Dalmau / EPA

Lionel Messi

Kysymys palkkarajasta Espanjan liigassa vaikuttaa edelleen Katalonian klubiin. Javier Tebas varoitti Barcelonaa: heidän on myytävä jalkapallolippuja.

O Barcelona sai uuden varoituksen jalkapalloilijoiden palkoista ja palkan mahdollisesta jatkamisesta Lionel Messi. LaLigan presidentti puhui televisiokanavalle laSexta ja kysyttiin, aloittaako Messi uuden kauden tavallisen klubinsa palveluksessa: ”En tiedä. Jos ei ole uloskäyntejä, se on mahdotonta”.

Keskustelut jatkuvat argentiinalaisen (joka on edelleen EU: n alueella) välillä Brasilia, missä tulee finaalin America Cup) ja Katalonian suuntaan. Barcelona jatkaa ponnistelujaan niin, että pelaaja jatkaa Messi voi alentaa palkkaansa.

On kuitenkin tehtävä laskelmia ja uusi presidentti Joan Laporta on suoritettava enemmän liiketoimintaa, myymällä jalkapalloilijakortteja ja alentamalla muita palkkoja reilu peli FIFA vaatii. On arvioitu, että klubin on alennettava palkkojen kokonaisarvoa 30 prosenttia. – mikä oli yli 600 miljoonaa euroa viime kaudella.

Mitä tulee joukkueen muutoksiin, he ovat jo lähteneet Kolminkertainen (laina Wolverhamptonille) Junior Firpo (Leeds, 15 miljoonaa euroa), s kädet (Hieno, 8,5 miljoonalle) ja Suihkulähteen Konrad (Marseille, 3,5 miljoonalla eurolla). Samuel Umtitin, Philippe Coutinhon ja Miralem Pjanićin odotetaan myös lähtevän.

A UEFA se antaa silti vähän apua, koska Barcelonan jalkapalloilijoiden osallistumisen vuoksi Euro 2020: een se maksaa Espanjan tunnuksen 2,6 miljoonaa euroa. Ja tämä arvo voi nousta 5 miljoonaan euroon Ousmane Dembélén loukkaantuminen kun pelaat Ranskan maajoukkueessa – kokonaismäärä riippuu ranskalaisen vapaa-ajasta.

A Barcelonan velka on lähes 1,2 miljardia euroa. Laporta on jo myöntänyt, että seuran tilanne on “paljon huonompi” kuin hän ajatteli.

Toistaiseksi Barcelonalla ei ole oikeutta osallistua vahvistuksiin liigassa. Sergio Enne, Memphis Depay,Eric Garcia ja Emerson Royal odottaa, koska palkkaraja on ylitetty.

Nuno Teixeira, ZAP //

alkuperäinen lähde