August 3, 2021

Lomaliikenne lauantaina: Pitkät ruuhkat kohti rannikkoa | NDR.de – uutiset

Tila: 07.10.2021 18.54

Toinen lomaviikko on alkanut Nordrhein-Westfalenissa – monet perheet vetävät lomaa Pohjois- ja Itämeren rannikolle. Lauantaina se oli vastaavasti täynnä monilla moottoriteillä.

A1 ja A7 kärsivät erityisen voimakkaasti: liikenne hidastui kohti rannikkoa A7 ympäri Hampuria ajoittain 18 kilometrin pituudelta. Jopa tiellä matkustavat tarvitsivat kärsivällisyyttä A1: Osnabrückin ja Bremenin sekä Bremenin ja Lyypekin välillä viivästyi yli tunti. Autoilijat kokivat samanlaiset odotusajat A31 Emslandissa. Rakennustyömaa Lingenin ja Wietmarschenin välillä aiheutti lisää liikenteen esteitä. Toisinaan se juuttui jopa kymmeneen kilometriin.

lisäinformaatio

Liikenneruuhkat, rakennustyömaat ja varoitusvaroitukset: ajankohtaiset liikenneraportit Hampurista, Ala-Saksiista, Schleswig-Holsteinista ja Mecklenburg-Länsi-Pommerista. lisää

ADAC: Lisää autolla matkustavia lomailijoita

ADAC oli odottanut reittien liikenneongelmia. “Suurin osavaltio on jo matkalla Pohjois-Rein-Westfalenin kanssa, ja sieltä monet haluavat ajaa Ala-Sachsenin läpi rannikolle”, sanoi tiedottaja Alexandra Kruse. Lomailijoiden päätavoitteet ovat klassikot: meri, Harz-vuoret, nummi ja erilaiset järvet. Coronan takia monet ihmiset lähtivät lomalle omassa maassaan myös autolla Telttailu on iso trendi, Kruse sanoo.

Rakennustyömaat A1, A7, A255

ADAC odottaa myös useiden rakennustyömaiden aiheuttamia pullonkauloja. Tämän vuoksi on odotettavissa viivästyksiä, etenkin Osnabrückin ja Bremenin välisellä A1-moottoritiellä. Sama koskee A7-moottoria, jossa rakennustyömaat Ala-Saksin eteläosassa, mutta myös pohjoisessa Bispingenin lähellä, estivät liikennettä. A255: n rakennustöiden Hampurin Elben siltojen edessä pitäisi myös johtaa pidempiin liikenneruuhkiin hansakaupungin eteläpuolella.

Aja vastapäivään liikenneruuhkien välttämiseksi

Kruse neuvoo matkustajia lähtemään vasta lauantai-iltaan tai yöhön – “Mutta sinun pitäisi tehdä se vain levätessäsi”, sanoi ADAC: n tiedottaja. Aikaisin sunnuntaiaamuna on vaihtoehto rennommalle matkalle.

Tärkeää: hyvä valmistelu

Krusen mukaan valmistautuminen on ratkaisevan tärkeää etenkin pidemmillä matkoilla: “Älä vain nouse autoon ja käynnistä navigointijärjestelmä, vaan tarkista reitti etukäteen tarkistaen: missä on ruuhka, mikä on tilanne?” Lisäksi neuvoja on aina pakata tarpeeksi juomia, kevyitä aterioita ja pelejä lapsille. Väliin tulisi suunnitella tarpeeksi taukoja, joissa kaikki voivat liikkua. “Sitten lapset ovat myös rennompia”, Kruse sanoo.

“Pujota sisään ja päästä lanka sisään!”

Kaiken kaikkiaan ADAC ei kuitenkaan odottanut suurta liikennekaaosta tänä viikonloppuna. Koska kaikissa maissa ei ole vielä vapaapäiviä. “Se täydentyy joka viikonloppu ja jokainen liittovaltio, joka tulee”, Kruse sanoi. Erityisesti rakennustyömaiden ympäristössä se muistuttaa sinua käyttämään kaikkia kaistoja mahdollisimman pitkään ja viemään tietä etukäteen. Tässä – kuten kaikkialla – tarvitaan molemminpuolista harkintaa motto: “Pujota ja anna langan!”

lisäinformaatio


Lomakauden aikana se juuttuu jälleen monilla moottoriteillä. Kuinka matkustajat välttävät ruuhkia ja käyttäytyvät oikein? lisää

Asuntovaunut ovat dyynissä.  © imago / blickwinkel Kuva: McPhoto / Ralph Kerpa

Leirintäalueilla on tällä hetkellä noususuhdanne, ja monet paikat pohjoisessa ovat täynnä. Mitä vieraiden on otettava huomioon? Mitkä ovat säännöt? lisää

Tämä aihe ohjelmassa:

NDR 1 Ala-Saksi | Nykyinen | 10.10.2021 | Viisitoista

NDR-logo

.

verkko