August 1, 2021

maa, jossa ei vielä ole presidenttiä kuukauden kuluttua vaaleista

28. heinäkuuta 2021 piti olla puolue. 200 vuoden itsenäisyyden juhla Espanjan kruunun holhouksesta ja Perun tasavallan tulemisesta. Ja samana päivänä uuden presidentin sijoittaminen 6. kesäkuuta pidettyjen vaalien toisesta kierroksesta. Kaksikymmenvuotisjuhlan aattona Peru ei kuitenkaan löydä paljon syytä iloita terveys-, talous- ja poliittisen kriisin takia. Kuukausi toisen kierroksen jälkeen maalla ei vieläkään ole virallisesti valittua presidenttiä.

Radikaali vasemmistolainen ehdokas Pedro Castillo voitti vaalit, noin 44 000 ääntä hänen populistista oikeistolaista vastustajaansa Keiko Fujimoria edeltäen. Mutta voittajan julistamista viivästyttävät Fujimorist-leirin toimet, jotka ovat päättäneet kiistää tulokset ja huutaa petosta ilman pienintäkään todistetta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Peru: Pedro Castillo presidentinvaalien kärjessä

Ei todistettua petosta

Mminä Fujimori, joka joutuu oikeudenkäyntiin ja mahdollisesti vankilaan rahanpesun johdosta osana tutkintaa hänen vuosien 2011 ja 2016 vaalikampanjoidensa laittomasta rahoituksesta, on mobilisoinut kaikki verkkonsa yrittääkseen vaalit suistua raiteiltaan. Perun ehdokas lähetti lumivyörien pyyntöjä peruuttamaan äänestyspaikat “Allekirjoitusten väärentäminen” väitetty, johon liittyy kymmeniä tuhansia äänestyslippuja. Kansallisen vaalilautakunnan (JNE) parhaillaan tutkimat pyynnöt, jotka eivät toistaiseksi ole ilmoittaneet todistetusta petoksesta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Perussa Keiko Fujimori kieltäytyy tunnustamasta presidentin tuloksia

Amerikan valtioiden järjestön, Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin tarkkailuvaltuuskunta puolestaan ​​katsoi, että äänestys Perussa oli vapaa ja avoin. He ovat toistuvasti puolustaneet vaalielinten työtä.

“Alun perin ajatus viivästyttää voittajan julistamista mahdollisimman paljon ja saapuminen 28. heinäkuuta ilman presidenttiä, jotta uudet vaalit voidaan järjestää. Strategia, joka ei enää näytä onnistuvan [à mesure que le JNE rejette les demandes d’invalidation des bulletins], uskoo valtiotieteiden tutkija Arthur Morenas Strasbourgin yliopistosta. Tänään tämä puhe on enemmän tulevaisuuden strategia. Kun oikeus koputtaa ovensa, Keiko Fujimori asettaa itsensä uhriksi. “vannoo olevansa huijattu vaaleissa.

Korruptioyritys

Fujimorist-leirin strategiaan kuuluu myös sellaisten JNE: n jäsenten pelottelu, jotka ovat vastuussa tiedotteiden kiistämistä koskevien vaatimusten analysoinnista – tai vaatii kapinaa, kuten eläkkeellä olevien entisten sotilaiden vaatimuksia. Mutta perujia järkytti syvästi JNE: n jäsenten lahjontayritys, jonka järjesti Perun historian synkkä hahmo, joka oli hiukan unohdettu: Vladimiro Montesinos, Keikon isän, entisen presidentin Alberto Fujimorin (1990–2000) tiedustelupalvelun päällikkö. .

Sinulla on 51,76% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selaa tätä sivustoa