August 2, 2021

Menestysaste 93,8% kiinnioton jälkeen, vuoden 2021 ylioppilastutkinto on hieman laskenut vuoteen 2020 verrattuna

Se on huonompi kuin ennätysvuosi 2020, jonka viimeinen onnistumisaste suullisten kokeiden jälkeen oli 95,7%: 93,8% vuoden 2021 ylioppilastutkinnon suorittaneista 732 800 ehdokkaasta saatiin ensimmäisen korjaavan istunnon lopussa, ilmoitettiin Kansallisen opetusministeriön lauantai 10. heinäkuuta.

Kesäkuun istunnon avulla 687 200 ehdokasta voi tulla ylioppilastutkinnon suorittaneiksi, ministeriö kirjoitti lehdistötiedotteessa. “Tämän istunnon onnistumisaste on laskenut vuoteen 2020 verrattuna (-1,9 pistettä) eli 26 700 ylioppilastutkinnon haltijaa vähemmän kuin viime vuonna”, hän täsmentää.

Mardi, Twitteriin ladatussa videossa, opetusministeri Jean-Michel Blanquer oli lähettänyt onnittelut uusille tutkinnon suorittaneille. “Tarkistusehdot olivat joskus erityisiä, mutta voit olla ylpeä tekemäsi työstä, koska se on nyt tuottanut hedelmää”, hän julisti jakavansa “Kannustus” niille, jotka menevät kiinni.

Lue myös “Bac Blanquer”, jatkuva arviointi … Etsi kysymyksesi ja vastauksemme uudesta ylioppilastuotekaavasta

Vuosi, jonka terveyskriisi häiritsi voimakkaasti

Nämä tulokset tulevat toisen lukuvuoden lopussa, jonka terveyskriisi on vakavasti häirinnyt. Jatkuva arviointi edustaa vähintään 82% tämän alan yleisen ja teknisen ylioppilastutkinnon lopullisesta arvosanasta, koska taulukotestit on peruutettu.

Tämä ensimmäinen painos “Valkoinen tarjotin”, joka johtui vuoden 2018 uudistuksesta, on käännetty ylösalaisin. Vain kaksi testiä pidettiin: kirjallinen filosofia ja suuri suullinen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ylioppilastutkinto: jatkuvan arvioinnin jatkuminen, pelko merkkien yliarvioimisesta

Myös lukiolaiset ovat hyötyneet mukautuksista tämän vuoden opetushäiriöiden huomioon ottamiseksi. Erityisesti filosofiassa säilytettiin paras arvosana testissä saadun ja jatkuvan arvioinnin välillä.

Menestysaste yleisellä reitillä on 97,6%. Yksityiskohtaisesti se on 94% teknologiasarjassa ja 86,7% ammatillisen ylioppilastutkinnon suorittaneiden osalta. Yli vuoden aikana ylioppilastutkinnon suorittaneiden osuus on tänä vuonna 83,1%.

Vuonna 2020 95,7% ehdokkaista oli saanut ylioppilastutkinnon lopputuloksen jälkeen, mikä on ehdoton ennätys. Koronaviruskriisin takia loppukokeet oli peruutettu ja vain ensimmäisen ja toisen kolmanneksen arvosanat oli laskettu tentin myöntämiseen.

Maailma AFP: n kanssakatso tämä sivusto