August 1, 2021

Occitanien presidentti Carole Delga ottaa Ranskan alueiden johtajan

Se on tavallaan alueellisten vaalien kolmas kierros. Kun 27. kesäkuuta valitut neuvostot olivat nimenneet keskuudestaan ​​seitsemäntoista alueiden tai paikallisviranomaisten presidenttiä, viimeksi mainitut kokoontuivat perjantaina 9. heinäkuuta muodostamaan Ranskan alueiden, yhdistyksen, jonka puheenjohtajana on marraskuusta 2019 lähtien toiminut puheenjohtaja, uusi johtaja Les Républicains (LR) Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA) -alueelta. Hän oli onnistunut tässä tehtävässä Normandian alueen presidentille (Les Centristes) Hervé Morinille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Provence-Alpes-Côte d’Azurissa Renaud Muselier haluaa antaa vasemmiston “kuulla” äänensä

Vaalit eivät ole olleet yksinkertaisia ​​muodollisuuksia. Toisaalta, toisin kuin väärin levinnyt käsitys siitä, että oikeus on voittanut suurimman osan alueista, näissä kommenteissa ei otettu huomioon merentakaisia ​​yhteisöjä, Reunionia ja Guyanaa, jotka molemmat ovat kääntyneet oikealle. vasemmalle. Toisaalta sopimus, jonka Muselier ja presidentin enemmistö allekirjoittivat ennen alueellisten vaalien ensimmäistä kierrosta kohtaamaan alueensa kansallinen ralli (RN), ei ole ansainnut hänelle vain ystäviä poliittisessa perheessään.

Musikaalituolit

Nämä kaksi tekijää yhdessä johtivat tulokseen, joka näytti olevan yksimielisesti hyväksytty, mutta joka johti hiljaisiin sisäisiin neuvotteluihin kompromissin aikaansaamiseksi, joka tekee kaikista onnelliseksi kenenkään nöyryyttämättä.

Nimittäin: toimeksiannon kolmen ensimmäisen vuoden aikana yhdistyksen puheenjohtajana toimii Occitanien alueen presidentti (sosialistipuolue, PS) Carole Delga ja sen varapuheenjohtajana Muselier. Keskipitkällä aikavälillä Mminä Delga luovuttaa puheenjohtajakauden Morinille viimeiset kolme vuotta ja ottaa vastaan ​​varapuheenjohtajuuden. Joukko musiikkituoleja – tai kääntöportteja – jonka avulla Muselier voidaan ohjata sujuvasti kohti uloskäyntiä ja säilyttää julkisivu yksimielisesti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aluevaalit 2021: Normandiassa uudelleen valittu Hervé Morin osoittaa “todellisen tyytyväisyytensä”

Alun perin tilanne oli seuraava: Herra Muselier oli ehdokas omaan seuraajaansa ja toivoi päästävänsä vapauteen oikeistolaisten ikätovereidensa joukosta. Hän voi luottaa Hauts-de-Francen presidentin (eri oikeistojen) Xavier Bertrandin, Grand-Estin presidentin Jean Rottnerin ja Guadeloupen presidentin (La République en marche, LRM) Ary Chaluksen tukeen, PACA: n ensimmäisen kierroksen liittoutuman mukaisesti, joka oli ansainnut presidentin enemmistön liittyä alueelliseen toimeenpanovaltaan.

Mutta oikealla puolella tämä jakso oli vahingoittanut luottamussuhteita uskolliseen Chiraquieniin, jota epäillään nyt tyytymättömyydestä makronistivallan kanssa. Morinin, jota Ile-de-France-alueen presidentti (Libres!), Valérie Pécresse, ja Auvergne-Rhône-Alpesin presidentti Laurent Wauquiez, ja presidentti Christelle Mor Anglais (LR) tukevat ehdokkuutta. Pays de la Loiresta. Kolme ensimmäistä ovat allekirjoittaneet foorumin, joka julkaistiin maanantaina 5. heinäkuuta Le Figaro ja kuka kutsuu “Oikean ja keskuksen avoin päävalikko”, jonka tarkoituksena on pääasiassa torjua Bertrandin ilmoitettu ehdokkuus vuoden 2022 presidentinvaaleissa.

Sinulla on jäljellä 37,42% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

sivustolinkki