August 2, 2021

Pariisin Nobel-koulun katastrofialue

Sarjaviivästykset, lisäkustannukset, “Aukot”, “lisääntynyt epäluottamus”, “jännitteet”, “häiriö”… Pariisin sosialistipormestari Anne Hidalgo ei ollut pettynyt äskettäin saamaansa tilintarkastuskertomukseen arvostetun teollisuusfysiikan ja kemian korkeakoulun, Nobelin koulun, modernisoinnista.e kaupunginosa. Tällä alueella, jossa Pierre ja Marie Curie, Irène ja Frédéric Joliot-Curie, Pierre-Gilles de Gennes ja Georges Charpak työskentelivät, Pariisin kaupungin päättämä rakennusten purku ja sen täydellinen jälleenrakentaminen muuttui katastrofiksi. Siihen saakka, että tilojen omistaja City ei enää sulje pois arkkitehtien vaihtamista, mikä on poikkeuksellinen toimenpide keskellä rakennustyömaata.

Pariisin pormestari pyysi maaliskuussa selvittämään selvästi tästä suuresta hankkeesta, joka meni käsistä. Kyse oli ymmärtämisestä, kuinka tämän vuonna 2015 176 miljoonan euron arvoisen ja kaupunginvaltuuston hallinnoiman investoinnin arvioitu lasku oli noussut lähes 40 miljoonalla. Tavoitteena oli myös määritellä mahdolliset skenaariot rikkoutumisen rajoittamiseksi ja vielä suuremman liukastumisen välttämiseksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pariisissa Anne Hidalgo käynnistää tarkastuksen Nobelin koulun sivustolla

Tunnetun asiantuntijan ja entisen kulttuuriministeriön kulttuurijohtajan Jean-Pierre Weissin suorittama tarkastus ei näytä tältä osin rohkaisevalta. Sivuston lisäkustannuksiksi arvioidaan nyt 50 miljoonaa euroa eli lähes 30%, ja ylimääräisiä kaatumisia pelätään.

Arkkitehdin “puutteet”

Miten päädyimme tänne ? Ilmoitettuaan aikomuksestaan ​​julkistaa se kaupungintalo päätti pitää Weissin raportin salassa. Hankittu asiakirja Maailma, ei todellakaan ole tarjousta minkään puhujan kanssa.

Suurimmaksi osaksi budjetin nousu johtuu varmasti siitä, että päähuutokauppa käynnistettiin pahimpana aikana, jolloin rakennusmarkkinat ylikuumentuivat. Tulos: Kirjekuoria avattaessa kaupungintalon virkamiehet totesivat “Yli 45% ylitys” verrattuna tavoitteeseen. Tämä onnettomuuskalenteri liittyy kuitenkin itse kahden tai kolmen vuoden viivästymiseen, mikä johtuu asiakirja-aineiston monimutkaisuudesta, mutta myös raatihuoneen eri palvelujen epäröinnistä, erityisesti siitä, onko tarvetta tutkia vaikutus, liukastuu tiedoston hyvä tuntija.

Jean-Pierre Weiss puolestaan ​​huomauttaa, että kaupungintalo ei ole aina ollut esimerkillinen tämän projektin hallinnassa. Esimerkiksi suostumalla maksamaan arkkitehdille tutkimuksista, jotka mahdollistavat budjetin pienentämisen, silloin tällöin “Projektipäällikön on suoritettava ne ilmaiseksi”.

Sinulla on 59,66% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Koko artikkeli