August 1, 2021

Pfizer testaa päivityksen Delta-muunnelmaa ja “lupaavaa” 3. annosta vastaan

BioNTech ja Pfizer ovat ilmoittaneet “lupaavista” tuloksista Covid-19-taudin vastaisen rokotteen kolmannesta annoksesta. Tämä “tehosterokotus” olisi erityisen tehokas Delta-muunnosta vastaan. Mutta yritykset kehittävät myös uutta kaavaa, joka on erityisesti mukautettu tähän muunnokseen.

Yritykset Pfizer ja BioNTech ilmoittivat Coronnaty-koronavirustorokotteen alkuperästä 9.7.2021 päivätyssä lehdistötiedotteessa kolmannen annoksen, joka toimii “tehostimena”, edistyneestä kehityksestä.

Se ei ole yllätys. Pfizer on puhunut tästä mahdollisuudesta vuodesta 2020 lähtien, ja valtion rokotealan työryhmä kertoi äskettäin lehdistölle seuraamaan tätä tutkimusta tarkasti selvittääkseen tieteellisen ja lääketieteellisen kiinnostuksen lisätä tämä tehosterokote rokotestrategiaan vuoden 2021 lopussa tai vuoden 2002 alussa. 2022. Kolmannen annoksen kiinnostuksen määrittämiseksi tarvitsemme tietoja uudesta kliinisestä tutkimuksesta, joka taas kunnioitti kaikkia vaiheita. Näin on tällä hetkellä, ja Pfizer täsmentää 9. heinäkuuta päivätyssä lehdistötiedotteessaan, että tämän kokeilun tiedot ovat ” lupaava ».

Yrityksen mukaan tutkimus osoittaa, että tehosterokotus, joka annetaan 6 kuukautta toisen annoksen jälkeen, on hyvin siedetty, samalla kun se antaa erittäin korkeita neutraloivia vasta-ainetiitterejä tavallisille koronaviruksen kannoille (mukaan lukien beeta-muunnos, joka löydettiin Etelä-Afrikasta ja joka on erittäin tarttuva). Kehittyneiden vasta-aineiden määrä olisi jopa 5-10 kertaa suurempi kuin kahden ensimmäisen annoksen jälkeen.

Nämä ovat toistaiseksi yksinomaan lehdistötiedotteena julkaistuja tuloksia. Mikään tieteellinen julkaisu ei vielä mahdollista tietojen konkreettista todentamista. Pfizerin mukaan tulokset toimitetaan kuitenkin julkaistavaksi vertaisarvioidussa lehdessä ja toimitetaan sitten terveysviranomaisille. ” seuraavien viikkojen aikana ”. Siksi meidän on odotettava julkaisua lukuvuoden alkuun mennessä.

Tämä ei ole ainoa tieto, jonka Pfizer on ilmoittanut tässä lehdistötiedotteessa, koska lääkeyhtiö keskustelee myös strategiastaan ​​Delta-muunnosta vastaan.

Kohdista kaikki proteiinivariantit

Delta-muunnos on tarttuvampi kuin mikään aikaisempi SARS-CoV-2-koronaviruksen kanta, minkä vuoksi se on niin huolestuttava. Siitä on tulossa enemmistö Yhdysvalloissa, Euroopassa, ja se on jo Venäjällä ja Isossa-Britanniassa. Rokotteiden tehokkuus saavutetaan osittain, mutta pääasiassa yhden annoksen jälkeen. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että täydellisen rokotusohjelman jälkeen kahdella injektiolla Pfizerin rokotteen teho säilyy 87,9% (muiden kantojen 93,4%). Tämä on edelleen erityisen korkea. Vakavien muotojen hillitsemiseksi Comirnatyn teho säilyy 96% kahden annoksen jälkeen. Nämä tiedot muistuttavat, että on välttämätöntä, että suurin osa väestöstä on suorittanut koko rokotuskurssin.

Jos tällä hetkellä koronavirusta vastaan ​​kehitettyjen rokotteiden tehokkuus vähenee muutamalla prosentilla, se johtuu siitä, että ne on suunniteltu ensimmäisistä kannoista, jotka vapautettiin vuoden 2020 alussa. Jokainen kanta kuitenkin vastaa tiettyä Spike-proteiinissa olevaa geneettistä sekvenssiä, joka toimii “avaimena”, jota virus käyttää soluihimme pääsemiseen ja tartuttamiseen. Saattaa olla mutaatioita, jotka eivät muuta mitään, mutta jotkut muuttavat tämän proteiinin lähdekoodia muodostaen variantin. Tämän seurauksena rokotteen kohteena oleva geneettinen sekvenssi ei enää vastaa täysin variantin sekvenssiä.

Tämä ei ole aina ongelma, koska vaikka Spike-proteiini kehittyy, se ei kehity täysin. Tämä tarkoittaa, että kun rokote on koulutettu, immuunijärjestelmä pystyy edelleen tunnistamaan sen. Mutta muutama merkittävä mutaatio on syy, miksi tehokkuus vähenee muutamalla prosentilla, varsinkin ensimmäisen annoksen jälkeen. Tämän korjaamiseksi laboratoriot työskentelevät rokotevalmisteensa suhteen, joka on mukautettu Delta-muunnokseen.

Pfizer ja BioNTech selittävät kehittävänsä ” päivitetty versio “Heidän Comirnatystaan, toisin sanoen mikä tähtää” Delta-muunnoksen koko Spike-proteiini ”. Siten tämän proteiinin geneettiset erot eivät enää aiheuttaisi rokotteen tehokkuuden heikkenemistä edes ensimmäisen annoksen jälkeen. Tämä uusi kaava on jo kehitetty ja tuotettu, ja kliinisen tutkimuksen on määrä alkaa ensi elokuussa.

Molemmat yritykset selittävät kuitenkin, että kolmas annos voisi sinänsä ratkaista Delta-variantin ongelman. Nykyiset kliiniset tutkimukset viittaavat siihen, että kolmas injektio nostaa neutraloivien vasta-aineiden tiitterit samalla tehokkuustasolla kuin beeta-variantti. Kolmannella annoksella on siis ” mahdollisuus säilyttää korkein tehokkuustaso kaikkia tunnettuja variantteja vastaan, Delta mukaan lukien ».

Yhden valokuvahyvitys:
Marco Verch Creative Commons 2.0: n alla (rajattu valokuva)

Jatko video

Miksi et kokeile tätä