August 2, 2021

Pyreneiden juurella, ennätys ja pensaat

  • Tämän päivän vaihe: Carcassonne-Quillan, 184 kilometriä

Tämän neljästoista vaiheen aikana juoksijat ylittävät Aude-tiet tietä vahvistetusta Carcassonnen kaupungista Quillanin pikkukaupunkiin, porttina Pyreneille. Ei vielä todellinen vuoristovaihe, mutta mäkinen kenttä alkupalana ennen hyökkäystä sunnuntaina huippukokouksiin. Viisi kulkua, joista kolme kuuluu toiseen luokkaan, seisoo pelotonin reitillä. Col de Montségur, keskellä reittiä (4,2 km nousua 8,7%: lla) ja Col de Saint-Louis, vaiheen lopussa (4,7 km 7,3%: lla), lupaa rikkoa sprintterien jalat .

Päinvastoin, retkeilijöiden tulisi nauttia tästä mäkisestä vaiheesta Pyreneiden juurella. Melko tasainen ja melko rauhallinen alku voi antaa ryhmän juoksijoille mahdollisuuden hyökätä kovasti ja paeta. Voitto pelataan kaikille, jotka osaavat parhaiten neuvotella moguleista. Maalilinja on laskeutumisen lopussa Quillaniin, hieman yli 3000 sielun kaupunkiin, joka isännöi kiertuetta ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

Tour de France 2021: n neljästoista vaiheen reitti.
  • Ratsastaja katsomaan: Greg Van Avermaet

Belgialainen Greg Van Avermaet vierittää eroa 11. heinäkuuta Sorguesin ja Malaucènen välillä 7. heinäkuuta.

AG2R-Citroën -tiimin belgialaisella on ihanteellinen profiili saavuttaa iso isku Audessa. Erinomainen rei’itin, hänellä on rinta tehdä ero lyhyillä mutta voimakkailla nousuilla, juuri se, mikä odottaa peletonia neljännentoista vaiheen aikana. Juoksijat käyvät enimmäkseen alle viiden kilometrin nousuja tai kulkuja, mutta suurilla prosenttiosuuksilla, kuten Galinagues-kukkulalla (2,2 km 9%: lla).

Maantiepyörän olympiavoittaja Riossa vuonna 2016, legendaarisen Pariisin-Roubaixin voittaja vuonna 2017 ja useita Tour de France -vaiheita voittanut Greg Van Avermaet on jo osoittanut tietävänsä, kuinka voittaa. Isolla silmukalla hänellä oli jopa keltainen paita kolme päivää vuonna 2016 sekä kahdeksan päivää vuoden 2018 versiossa.

Toursin ja Châteauroux’n välisen kuudennen vaiheen aikana paennut, päivän ainoan vaikeuden nousun aikana johtanut “GVA” jäi kiinni kolmen kilometrin päähän maalista. Ja jos belgialaisen on nyt ajettava joukkuetoverinsa Ben O’Connorin kanssa, yllättävä 5e kenraalista, 36-vuotiaana, hän voisi haluta kokeilla viimeistä kunnian iskua häntä vastaavassa vaiheessa.

Jos juoksijat lähtevät lauantaina Auden teille, Donnons des elles au Vélo -yhdistyksen naiset ovat edenneet heitä edessään. Joka vuosi nämä urheilijat edeltävät kiertuetta samaa reittiä pitkin kiinnittämään huomiota naisten pyöräilyyn ja edistämään naisille omistetun Tour de France -tapahtuman järjestämistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Naispyöräilijä Peloton on palannut Tour de Francelle vuonna 2022

ASO, Tour de Francen järjestäjä, ilmoitti myös vähän ennen tämän 108 alkuae painos, jonka mukaan naisten kiertue palaa takaisin vuonna 2022 kahdentoista vuoden poissaolon jälkeen. Tour de France liittyy sen vuoksi Giroon (Italian kiertue), joka on toinen kolmesta suuresta kiertueesta naispuolisen kumppaninsa saamiseksi.

“En edes ajattele levyä, olen niin kuollut”

220 kilometrin pituisen vaiheen lopussa, jossa kuumuus ja tuuli ovat pitäneet ratsastajat mukana, Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) allekirjoitti 34e turnauksen vaihevoitto, 4. – jo – tässä 2021-painoksessa. Tällä suorituksella hän saavutti ennätyksen voitoista Grande Bouclessa, jota hallitsi belgialainen legenda Eddy Merckx. Mutta saapuessaan “Cav” ei näyttänyt todella saavuttavan sitä, mitä hän oli juuri saavuttanut. “Käytin todella resurssejani tänään, julisti hän. Tiimikaverini ovat olleet hämmästyttäviä. En voi uskoa sitä. “

Lue myös Tour de France 2021: Mark Cavendish on yhtä suuri kuin Eddy Merckxin Carcassonnen vaihevoitotulos

Kun hänen täytyi vaihtaa polkupyörää noin kolmekymmentä kilometriä maalista, vihreää jerseya auttoi Deceuninck-Quick Step -työtoverinsa tekemä työ. He onnistuivat täydellisesti asettamaan strategiansa ja rytminsä pelotoniin, saamaan kiinni irtiajoista, tuomaan sprintterinsä ihanteellisissa olosuhteissa voittamaan. Kolmetoista vuotta Tourin ensimmäisen vaihevoiton jälkeen britillä on hyvät mahdollisuudet tuoda vihreä paita Champs-Elysées’lle 18. heinäkuuta.

Ajattelimme, että Nîmesin ja Carcassonnen välinen vaihe olisi rauhallinen ja ilman hätää. Se ei laskenut Héraultin kapeille teille, jotka saivat noin kolmekymmentä juoksijaa kaatumaan 62 kilometrin päässä maalista. Jotkut heitettiin jopa rotkoon, kuten tanskalainen Soren Kragh Andersen (DSM), jonka oli pakko vetää polkupyöränsä pensaista palatakseen tielle.

Jos tämä syksy oli vaikuttava, vakavia vammoja ei tule valittaa. Kolmekymmentä osallistuneen ratsastajan joukossa löysimme erityisesti Stefan Küngin (Groupama-FDJ), Nacer Bouhannin (Arkéa-Samsic), Geraint Thomasin (Ineos Grenadiers) ja Dylan Teunsin (Bahrain Victorious). Suurin osa heistä onnistui palaamaan pelotoniin. Kolme kuljettajaa pakotettiin kuitenkin jäämään eläkkeelle: Roger Kluge (Lotto-Soudal), kiertueen punainen lyhty, sekä Simon Yates ja Lucas Hamilton (BikeExchange). Jo 33 juoksijaa piti heittää pyyhe tämän 108 aikanae kiertueen painos.

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stäanonyymi