August 3, 2021

seurat haluavat puolustaa erityispiirteitään

Hallitus valitsi Fête de la Musique -päivän, jolloin Cerrone ja Jean-Michel Jarre kutsuttiin sekoittumaan Elyséen puutarhoihin ilmoittamaan, että yöelämä voi avata uudelleen 9. heinäkuuta. Kaikki tämä odotti pitkään. Ranskassa on klubeja, diskoja ja yökerhoja. Sen jälkeen kun he ovat olleet suljettuina lähes kuusitoista kuukautta, ne avaavat sen vuoksi viimeisenä uudelleen tietyin rajoituksin.

Ilmoitus yllätti jonkin verran ja jätti tuskin kahdeksantoista päivää 21. kesäkuuta tehdyn ilmoituksen ja 9. heinäkuuta välisen ilmoituksen väliin. Viimeksi mainittujen joukossa elektronisen musiikin klubit, joista monet ovat päättäneet pysyä suljettuna tänä kesänä, koska he eivät aika perustaa ohjelma ja mieluummin suunnitella uudelleen avaamista lukuvuoden alkaessa.

Tämä pätee Rexiin, joka on historiallinen klubi Pariisin keskustassa, joka oli pitkään legendaarisen ranskalaisen DJ Laurent Garnierin takaosa ja paikka suurimpien kansainvälisten DJ: iden käytävälle. “Uudelleen avaaminen on hyvä uutinen, mutta se tulee hieman äkillisesti sellaisille suurkaupunkien klubeille kuin me”, sanoo sen johtaja Fabrice Gadeau:

”Toisaalta kesä on yksi pahimmista esiintymisjaksoista. Toisaalta emme voi avata uudelleen yön yli. Täällä tajuamme, että hallitus ei ole tietoinen laitosten taiteellisesta puolesta. “

Fabrice Gadeau ajattelee sitä yksin “10% – 20%” yölaitokset avataan uudelleen 9. heinäkuuta alkaen, erityisesti merenrantakohteissa sijaitsevien perinteisten yökerhojen, joiden ei tarvitse perustaa ohjelmaa ja jotka voivat hyödyntää ulkotilaa. Rexille, kuten muillekin seuroille, joilla ei ole klubia, sisätiloissa syyskuuhun asti 75%: n mittari oli varoittava argumentti, samoin kuin velvollisuus vaatia terveystodistusta. ”Klubiin meneminen on edelleen impulsiivista. Se ei ole yhteensopiva PCR-testin kanssa, joka on tehtävä edellisenä päivänä tai samana päivänä., lisää Fabrice Gadeau.

Lue analyysi: Puolueet tuomitsivat maanalaiset oikeudellisten vaihtoehtojen ja poliittisten ehdotusten puuttuessa

Uudelleenavaaminen “aktivismilla”

Nantesin saarella (Loire-Atlantique) myös varasto, valtava rakennus, johon mahtuu lähes 2500 ihmistä, pysyy suljettuna heinäkuussa. Lukuvuoden alkamispäivämäärät ilmoitettiin vuodeksi 2020 jo lykätty. Ryhmät yrittävät saada päätökseen ohjelman, joka yleensä suoritetaan yhdessä vuodessa kiireellisesti. “Olemme iloisia kollegoistamme perinteisistä diskoista, jotka voivat avata uudelleen, kertoo klubin johtaja Simon Boisson. Mutta kaltainen laitos, jolla on suuri taiteellinen ohjelmointi, ei voi tehdä sitä hetkessä. ”

Sinulla on jäljellä 67,55% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Koko raportti