August 4, 2021

tehdä tilaa aloitteleville toimittajille Couthures-sur-Garonnessa

Joillekin yö on ollut pitkä Couthures-sur-Garonnessa, joka on vietetty tähtitaivaan alla, jossa festivaalin kävijät, couthuriinit ja puhujat jatkoivat vaihtoaan vilkkaassa kylässä illaksi. Se päättyi kertojien Yannick Jaulinin esitykseen, jonka jälkeen Floriane Tiozzon konsertti kylän keskustassa. Toiset pystyivät käymään ulkoilmateatterissa tai kuunvalossa. Lauantai-aamulla 10. heinäkuuta kansainvälinen journalismifestivaali avasi ovensa toiselle päivälle. Jotkut mobilisoitiin klo 9.00 alkaen äärimmäisen tärkeään tehtävään: pelaamaan oppisopimusopiskelijoita.

Joka vuosi järjestettävä lasten toimitustiimi toivottaa aamulla ja iltapäivällä tervetulleeksi 5–17-vuotiaiden lasten ryhmiä, joista tulee yhden, kahden tai kolmen päivän ajan (lähes) vahvistettuja toimittajia. Couthuresin koulussa heitä pidetään useissa ryhmissä iänsä mukaan: 5–6-vuotiaiden ”minitoimittaja”, joka lähti tutkimaan kylää ja tekemään matkapäiväkirjan, ”pienen toimittajan”. ‘”7–12-vuotiaiden kanssa, jotka haastattelevat puhujia, osallistuvat lehdistösarjakuvien työpajoihin tai käyvät jopa“ nimikirjoitusten metsästyksessä ”Couthuresissa. Päivän lopussa tämä ryhmä tuottaa Pieni maailma, myydään huutokaupassa kylän kaduilla. Lopuksi, ”suuri toimituksellinen” tarjoaa tänä vuonna 13–17-vuotiaille työpajan Snapchatissa, jossa suunnitellaan journalistista sisältöä videolla.

Jotkut lapset ovat tulleet jo useita vuosia. Kuten Salomé, 9, ja hänen veljensä Adam, 13, lomalla isovanhempiensa luona Couthuresissa. Toiset oppivat toimittajan ammattia ensimmäistä kertaa, kuten 12-vuotias Rafaël. Hänen vanhempansa tulivat kuuntelemaan festivaalin keskusteluja, kun taas nuori poika käytti tilaisuutta löytää hauska työpaja. “Tapaamme ihmisiä, joilla on erityinen ura”, kertoo lapsi, joka haastatteli tänä aamuna sokeaa toimittajaa ja kirjailijaa Sophie Massieua. “Pidin todella siitä, että vammaiset ihmiset voisivat tehdä paljon töitä”, kuvailee Rafaël, poseeraa koulupihalla toimittajiensa kanssa ja toimittajan kanssa. Yksi kuvista, joka havainnollistaa Pieni maailma.

Sophie Massieu, sokea toimittaja ja kirjailija,

“Haluan esittää kysymyksiä ihmisille, joita et tavallisesti tavata”

Monet puhujat ovat soittaneet mukana ja käyttäneet hyväkseen osallistumistaan ​​festivaaliin kääntääkseen roolinsa. Entinen toimittaja ja poliitikko Noël Mamère, L214-yhdistyksen puheenjohtaja Brigitte Gothière ja nykytaiteilija ja valokuvaaja Nicolas Floc’h ovat nousseet motivoivien nuorten toimittajien kiinnostuksen kohteeksi.

Natacha Polony tuli myös kouluun lauantaiaamuna vastaamaan tämän lyhytaikaisen kirjoituksen toimittajien kysymyksiin. Toimittaja ja toimituksellinen johtaja Marianne osallistui 9. heinäkuuta keskusteluun aiheesta « Suosittu televisio- tai mediapopulismi? »Pariisin kaupungintalon avustaja ja toimittaja Audrey Pulvarin rinnalla.

“Mitä sinä työskentelet juuri nyt?” “ “Haluatko mieluummin painetun median, radion tai television? “, pyytää ryhmää lapsia pienestä toimituksesta, joka on päättänyt pyytää Natacha Polonya ehdotettujen puhujien luettelosta. Osallistuessaan harjoitukseen hän päättää haastattelun kuvalla minitoimittajien kanssa joidenkin Couthurin kanojen edessä. “Haluan esittää kysymyksiä ihmisille, joita emme yleensä tavata, olemme kiinnostuneita heidän työpaikoistaan”, kommentoi Gabriel, 13, Dolesta, Jurassa.

Lue myös “Rendez-vous” Le Monden kanssa “: Löydä Gilles van Koten vastaukset kysymyksiisi toimituksesta

Suosittu huutokauppa

Muutaman askeleen päässä koulupihalla joukko 7–8-vuotiaita sarjakuvapiirtäjiä on kiireinen valmistelemassa piirustusta, joka julkaistaan ​​tämän päivän painoksessa. He tulivat Bordeaux’sta, Bastide Queyries -viihdekeskuksesta. “Periaatteena on avata lasten vastaanotto vanhemmille, jotka eivät ole vielä saapuneet”, kertoo Raphaëlle Auboin, yksi ohjaajista.

Iltapäivällä lapsille tarjotaan uusi istunto. Ja monet heistä parveilevat koulun pihalle osallistumaan tähän painokseen. Lila ja Marie, 10, ja Mélyne, 9, luokkahuoneessa kyseenalaistavat ahkerasti filosofi Catherine Larrèren, ennen kuin hän menee keskusteluihinsa “Sivilisaation romahdus”, “Luottamus tieteeseen” ja “Yleisön rooli tieteessä” hän kertoo nuorille toimittajille, jotka panevat nopeasti merkille hänen sanansa.

“Opimme ja ymmärrämme monia asioita ja jaamme ne sitten päiväkirjassa” paljastaa Lila, innostunut, työpajan uloskäynnillä. Marie, hän on iloinen saadessaan “Otimme tilaukset” sanomalehdestä aamutyöpajaan. Jos ryhmät perustettiin nopeasti valvontaryhmän valitsemien teemojen ansiosta, yksi niistä on valmis muutamassa minuutissa: sanomalehden myynti huutokaupassa. Iltapäivän lopussa Couthuresin kadut kuulevat pienten äänien, jotka laulavat “Pyydä sitä Pieni maailma ! » festivaalien kävijöiden huvittuneen katseen alla.

Lue myös International Journalism Festival: tapahtuma suurelle yleisölle
Huutokauppa “P'tit Monde”.

kokeile tätä sivustoa