August 3, 2021

Työryhmän toimittaja “Berlin” on palannut Wilhelmshaveniin NDR.de – Nachrichten – Ala-Saksi

Tila: 07.10.2021 19.51

Työryhmän toimittaja “Berliini” palasi lauantaina Wilhelmshaveniin neljän kuukauden EU-operaation jälkeen Välimerellä. Jäsenet ja Marine Music Corps tervehtivät miehistöä.

“Tehtävämme Euroopan unionin johtamassa tehtävässä oli lopettaa aseiden salakuljetus Välimeren yli Libyaan”, sanoi fregatin kapteeni Stefan Klatt. Operaation “Irini” (nykykreikka “rauhantekijä”) tarkoituksena on valvoa YK: n asevientikieltoa Libyaa vastaan ​​ja valvoa Pohjois-Afrikan maahan suuntautuvia rahtialuksia. Merivoimien mukaan operaation tehtäviin kuuluu myös tietojen kerääminen raakaöljyn ja raakaöljyn laittomasta viennistä Libyasta.

“Välimeri teki hieman turvallisemmaksi”

Berliinin miehistö tutki kauppalaivojen lastia useita kertoja ja laivaston mukaan ylitti partioissa yli 27 000 meripeninkulmaa. “Luulen, että olemme tehneet Välimerestä hieman turvallisemman ja että olemme myös rakentaneet luottamusta operaatioon ja EU: hun”, sanoi fregatin kapteeni Klatt.

220 sotilasta irtisanottiin maaliskuussa

Yli 170 metriä pitkä alus lähti Wilhelmshavenin meritukikohdasta maaliskuun alussa noin 220 sotilaan kanssa. Saksalaisten lisäksi operaation aikana aluksella oli myös liettualaisia ​​sotilaita. Toisinaan miehistöä tuki laivaston lentokoneen Nordholzin P-3C “Orion” -vartioilukone. Kaksi Nordholzin Marinefliegergeschwader 5 -pelikopteria käytettiin myös henkilökunnan ja materiaalien kuljettamiseen.

Vierailut alukseen suunnitellaan elokuun puoliväliin

Elokuun puolivälissä “Berliini” on tarkoitus olla “Weekend at the Jade” -tapahtuman lippulaiva. Silloin siviilivieraat voivat tarkastella myös suurinta saksalaista laivastolaivaa, jota on kolme tyyppiä, Wilhelmshavenissa.

lisäinformaatio

Työryhmän toimittaja aloitti perjantai-iltapäivällä Wilhelmshavenin merivoimien tukikohdasta. (05.03.2021) lisää

Tämä aihe ohjelmassa:

NDR 1 Ala-Saksi | Nykyinen | 10.10.2021 | Viisitoista

.

lisäresurssit