August 1, 2021

Yhdysvallat ja Ranska vahvistavat jihadistien vastaista yhteistyötä

Ranskan armeijaministeri Florence Parly ja hänen amerikkalaisen kollegansa Lloyd Austin allekirjoittivat perjantaina 9. heinäkuuta Washingtonissa uuden etenemissuunnitelman erikoisjoukkojensa välillä. Molemmat maat pyrkivät vahvistamaan kansainvälisiä ponnisteluja jihadistien vastaisessa taistelussa.

Tämän sopimuksen allekirjoittaminen ja Mr.minä Parly puuttuu asiaan, kun Yhdysvallat vetäytyy Afganistanista ja Ranska vähentää sotilaallista läsnäoloaan Sahelissa.

”Allekirjoittamalla Lloyd Austinin kanssa sopimus erikoisjoukkojemme yhteistyön vahvistamiseksi. Terrorismin edessä erityisjoukkomme ovat kehittäneet todellisen aseiden veljeyden ”, Florence Parly ilmoitti tweetissä kokouksen jälkeen. “Tämä sopimus syventää luotuja poikkeuksellisia yhteyksiä”, hän vakuutti antamatta lisätietoja sen luonteesta.

Hyvin erilaiset teatterit

Teksti ei liity tiettyyn alueeseen, Pentagonin tiedottaja Anton Semelroth sanoi, että maat harjoittavat jihadistien vastaista taistelua hyvin erilaisissa teattereissa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti torstaina, että Amerikan pisin sota päättyy pian, ja Yhdysvaltain joukot lopullisesti vetäytyvät Afganistanista 31. elokuuta mennessä. Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi perjantaina, että Ranska aloittaa sulkemisen tukikohdista Pohjois-Malissa vuoden 2021 toisella puoliskolla, osana sotilaallisen läsnäolon ilmoitettua vähentämistä Sahelissa. Mutta Washington ja Pariisi eivät halua luopua ponnisteluistaan ​​terrorismin torjunnassa.

Vaihdon aikana Atlantic Councilin ajatushautomossa Pentagonin vierailunsa jälkeen Mr.minä Parly mainitsi esimerkkinä operaation Takuba, eurooppalaisen erikoisjoukkoyksikön, jonka pitäisi kouluttaa Malian armeija taistelussa jihadisteja vastaan. “Huomattava ja konkreettinen” yhteistyö. “Yhdysvaltojen tuki toiminnallemme Sahelissa on ratkaisevan tärkeää”, hän lisäsi. Viitaten muihin viime vuosina toteutettuihin yhteisiin tehtäviin, hän sanoi: ”Operatiivinen yhteistyömme tuottaa konkreettisia tuloksia. Ja hän jatkaa niin ”.

Maailma AFP: n kanssaSaat lisätietoja