August 1, 2021

Yläosaton esittely Berliinissä – BZ Berlin

Berliinissä on toinen mielenosoitus. Aluksi ei mitään erikoista, mutta tässä pyörän demossa vähemmän oli enemmän.

Valtakunnallinen feministinen ”yhtäläiset rinnat kaikille” -liike vaatii nyt naisten yläosattomia oikeuksia paikoissa, joissa myös miehet, joilla on paljaat rinnat, osoittavat itsensä. Internetin mukaan kyse on rintojen “normalisoinnista” seksuaalisen sijasta.

Miehet tukivat demoa myös luovilla pukuilla (Kuva: Sabine Klier)

Taustalla on poliisioperaatio: Gabrielle Lebreton (37) joutui jättämään vesileikkipaikan Plänterwaldista 20. kesäkuuta, koska hän aurinkoi yläosattomissa. Poliisioperaatio! Rinnat olivat ärsyttäviä, hänen täytyi käyttää rintaliivejä, sanottiin. Ranskalainen arkkitehti (asunut Berliinissä vuodesta 2012) kieltäytyi ja lähti alueelta. Tuli kiiva keskustelu.

Pyöräesittelyn motto oli ”Ei nänniä ole vapaata, ennen kuin kaikki nännit ovat vapaat!” (Yksikään nänni ei ole vapaa, ennen kuin kaikki nännit ovat vapaat). Oli myös bannereita, jotka lukivat “Boobs has no gender” tai “My body my choice”.


myös lukea

► Pakkaa rinnat tai lähde! Milloin poliisi todella alkaa hyökätä?

► Poliisin toiminta puistossa: naisen tulee peittää rinnat tai kävellä


Paljaiden rintojensa ulkopuolella pyörillä olevat mielenosoittajat olivat usein pukeutuneet värikkäästi ja mielikuvituksellisesti. Jotkut miehet menivät myös, toiset vaatetettu vartalo, toiset rintaliivit ja toiset puhallettavat muoviset rinnat.

Huolimatta vähemmän vaatteista, demo lauantaina oli värikäs (Kuva: CHRISTIAN MANG / REUTERS)
Huolimatta vähemmän vaatteista, demo lauantaina oli värikäs (Kuva: CHRISTIAN MANG / REUTERS)
Pyöräilemme yläosattomissa Kreuzbergissä (Kuva: Sabine Klier)
Pyöräilemme yläosattomissa Kreuzbergissä (Kuva: Sabine Klier)

Demon takia 140-bussi oli siirrettävä Ostbahnhofin ja Adalbertstrassen / Oranienstrassen välille.

.

tällä verkkosivustolla