July 31, 2021

yli 1100 kilometriä liikenneruuhkia tälle lomalähtöjen ensimmäiselle viikonlopulle

Yli 1100 kilometriä liikenneruuhkia moottoriteillä keskipäivällä: liikenne on kylläistä lauantaina 10. heinäkuuta koululoman ensimmäisen viikonlopun ajan. Bison smart luokittelee päivän punaiseksi.

Hidastumishuippu saavutti 1138 kilometriä pian keskipäivän jälkeen tieinformaatio-organisaation verkkosivustolla reaaliaikaisesti päivitetyn käyrän mukaan, ennen kuin moottoritiealueiden lounastaukoon liittyy perinteinen lasku.

“Liikenne on vilkasta useimmilla etelä- ja rannikkoalueilla kulkevilla pääreiteillä”, oli varoittanut Bison Futét viikon aikana. Ruuhkaisimmat akselit, joissa on yli 160 kilometriä hidastumista kussakin ja pitkät matka-ajat, ovat Rhônen laaksossa sijaitseva A7 ja A10, jonka avulla pääset lounaaseen Pariisin alueelta; Bordeaux’n saavuttaminen vie siis lähes kolme tuntia tavallista enemmän.

Liikenne on lauantaina erittäin vaikeaa (punainen) lähtöjen suuntaan.

Sunnuntai luokiteltu vihreäksi

Autoilijoiden tulisi myös olla kärsivällisiä Narbonne-Toulouse-moottoritietä A61, Auvergne Välimerelle yhdistävän A75: n, Orléansin ja Clermont-Ferrandin välisen A71: n, Orange: n (Vaucluse) ja Espanjan rajan välisen A71: n sekä A8 kohti Côte d’Azuria.

Lomalähdöt aiheuttavat myös huomattavaa hidastumista suurten kaupunkien laitamilla, etenkin Saint-Arnoult-en-Yvelines -maksulla Pariisin eteläpuolella tai kohti Vienne-tietä (Isère) Lyonin eteläpuolella. Sunnuntaipäivä on toisaalta luokiteltu vihreäksi paluumuuton merkityksessä.

Perjantaista lähtien Vinci Autoroutesin vaurioittama 26 pakettiautoa on paljastettu Montélimarin alueella (Drôme) A7: llä varoittaakseen autoilijoita partioijien vaaroista, mutta uusi onnettomuus tapahtui lauantaiaamuna A9: llä Agde (Hérault). Tämä on yhdeksästoista vuoden alusta, pahoittelee Etelä-Ranskan verkko-johtajaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Missä mennä lomalle Ranskaan tänä kesänä? Neljäkymmentäviisi pakoideota

Maailma AFP: n kanssa

tarkista lähteeni