August 2, 2021

Andorra, pieni kuningattaren uusi ruhtinaskunta

Kun on aika saapua Andorraan sunnuntaina Tour de Francen 15. vaiheelle, älä puhu “paikallisista” vaan “vaiheen paikallisista”. Viime vuosina monet ammattilaispyöräilijät ovat asettaneet matkalaukkunsa Pyreneiden ruhtinaskuntaan. “Nyt on kulunut viisi vuotta, meillä on kuusikymmentä Andorrassa asuvaa juoksijaa, ja siksi olemme saaneet luvan liittovaltiollemme”, paljastaa Gérard Riart, niin kutsutun Andorran pyöräilyliiton presidentti, menemättä liikaa yksityiskohtiin.“Emme voi antaa luetteloa, se on hieman luottamuksellinen. Mutta voin lainata Julian Alaphilippeä, Simon Yatesia tai Enric Masia ”.

Pelotonin raskaspainot, joihin voimme lisätä muun muassa Dan Martinin, Robert Gesinkin, Ben O’Connorin tai Kenny Elissonden. Vaikuttava tiheys 468 neliökilometrin ja 77 000 asukkaan ruhtinaskunnassa.

Verovapaiden tupakka- ja huoltoasemien takana Andorrassa on siis helpoimmin ammattilaispyöräilijöitä, kuten golfaajia ja moottoripyöräilijöitä. Lyhyt ajomatka ruhtinaskunnan päätiellä riittää vakuuttumaan siitä. Kaksikymmentä minuutissa tapaamme Envaliran satamassa Thomas Pidcockin (Ineos-Grenadiers) ja Shane Archboldin (Deceuninck-Quick Step), mutta myös Movistarin, Arabiemiirikuntien joukkueiden tai jopa Bahrain-Viktorin ratsastajat. Kauniita ihmisiä, jotka jakavat jopa WhatsApp-ryhmän järjestämään yhteisiä retkiä.

Tähän asti ammattimaisten pyöräilijöiden etuoikeutettu linnake oli Monaco, toinen ruhtinaskunta, räikeämpi. ”Joaquim Rodriguez tuli ensin Andorraan. Hän oli maailman huipulla. Hän puhui siitä pelotonissa, ja sitten lopulta se on suusanallisesti tekemässä meitä missä olemme tänään. hui “, jäljittää Gérard Riart. Viisi vuotta myöhemmin joukkueet, kuten Movistar ja Bahrain-Victorious, ovat jopa ottaneet tottumuksensa siellä.

Yksi seikoista, jotka Andorralla on yhteistä monegaskilaiseen “kilpailijaansa”, on sen suotuisa verotus. Maine, josta ruhtinaskunta yrittää irrottautua, mutta joka silti painaa tasapainoon, sillä tulovero on rajoitettu 10 prosenttiin ja arvonlisävero 4,5 prosenttiin. “Se on yksi Andorrassa asumisen eduista, mutta ammattilaisurheilijat eivät tule siihen. He arvostavat turvallisuutta, Andorrassa voit jättää autosi auki, sitä ei varasteta sinulta ”vakuuttaa urheilu- ja kulttuuriministeri Silvia Riva Gonzalez, joka tarkastelee enemmän urheilijoille, tutkijoille ja taiteilijoille varattua erityisasemaa.

”Heillä on oleskelulupa ammattilaisurheilijan toiminnan vuoksi. Heidän ei tarvitse viettää 183 päivää vuodessa Andorrassa, eikä klassisen asukkaan edellyttämät investoinnit vaikuta heihin. “

Silvia Riva Gonzalez paikkamerkki kuva

ranskalaiselle tiedolle

Veroparatiisi tai ei, juoksijoilla on monia muita syitä valita kotipaikka ruhtinaskunnassa. Andorra sijaitsee täsmälleen massiivin sydämessä, mikä tekee siitä rauhan saaren. ”Täällä ei ole paljon ihmisiä, ja he eivät häiritse juoksijoita paljon valokuvien tai nimikirjoitusten vuoksi. He arvostavat elämän rauhaa ja hiljaisuutta, puhumattakaan leudosta ilmastosta, jopa talvella, jonka ansiosta he voivat ajaa melkein ympäri vuoden “, listaa Gérard Riart.

Se on myös ihanteellinen leikkipaikka pyöräilijöille maassa, joka nousee välillä 1000–2400 metriä merenpinnan yläpuolella, ja siellä on useita vaativia kulkureittejä, jotka sopivat täydellisesti esimerkiksi Ordino-Arcaliksen, Gallinan, Cabusin ja Port d’Envaliran satamiin. Col de Beixalis, jota kiertue käyttää tänä vuonna.

Näkymä Port d'Envaliran huipulta, portti Andorraan Ranskasta ja Tour 2021 -kattokeskus, jossa on 2409 metriä merenpinnan yläpuolella.  (AH)

Näille täydellisessä kunnossa oleville vuoristoisille teille Andorran hallitus lisää modernit urheilun perusrakenteet, jotka ovat ammattilaisten käytettävissä. “Andorra on korkean tason urheilukeskus, kaikkialla on tiloja tämän luonnon tarjoavan luonnon lisäksi”, tiivistää Silvia Riva Gonzalez. On sanottava, että hallitus on vakiinnuttanut urheilunkansallisen edun mukaisella alalla “, Jonka avulla urheilijat voivat jatkaa toimintaansa nopeasti ensimmäisen synnytyksen jälkeen.

”Urheilu on kansanterveyden asia, mutta ei vain. Taloutemme perustuu urheiluun, matkailuun, hiihtoon. Monet yrityksistämme ovat yhteydessä urheilumaailmaan. “

Silvia Riva Gonzalez paikkamerkki kuva

ranskalaiselle tiedolle

77 000 asukkaasta 10000: lla on toimilupa yhdessä Andorran 40 liitosta, mukaan lukien 3000 jalkapalloa ja 300 pyöräilyä. “Arvioimme 3000 pyöräilijän lukumäärää Andorrassa, yritämme houkutella heitä liittoon”, kertoo Gérard Riart. Tätä varten presidentti luottaa erityisesti näihin laaksoihin perustettuihin ammattilaisiin. “Koska ammattilaiset ovat asuneet täällä, nuoret andorralaiset ovat motivoituneempia. Jos lähdet ratsastamaan, sinulla on hyvät mahdollisuudet tavata ammattilaisia ​​tiellä, mitä ei koskaan ennen tapahtunut. Jotkut tulevat myös nuorten kilpailuihin. kun niitä on saatavilla, he osallistuvat hyvin Andorran pyöräilyn elämään.

Pyöräilijä takaa Col de Beixaliksen Andorrassa.  & Nbsp;  (AH)

Tarpeeksi herättää ruhtinaskunnan väreissä pyöräilyjoukkue, kuten lyhytikäinen Andorra-Grandvalira -joukkue vuonna 2009? “Se on liian kallis, Gérard Riart. Tavoitteenamme on tuoda esiin Andorran pyöräilijöitä. Jos meillä on ratsastaja, jolla on taso, teemme hänet menemään ammattilaiseksi toisessa joukkueessa. Se on helpompaa ja loogisempaa kuin muodostaa joukkue Andorran väreissä juoksijoiden kanssa muualta ”.

Tämän uuden idyllin huippu pyöräilyn ja Andorran välillä, vuoden 2021 Tour de France -peloton, joka saapuu ruhtinaskuntaan sunnuntaina ja lähtee tiistaina lepopäivän jälkeen. “Koska olen ollut johtaja, olemme tehneet (vaiheet sisään) 2009, 2016 ja siellä 2021. Noudatamme tietynlaista logiikkaa. Meillä on säännölliset yhteydet ruhtinaskuntaan, jossa meidät otetaan aina hyvin vastaan, erittäin jyrkillä rinteillä, erittäin jyrkillä “, tiivistää Tour de Francen johtaja Christian Prudhomme. Kiertueen johtaja Thierry Gouvenou lisää: ”Andorrassa on majoitusliikkeitä, joita harvoin löytyy Pyreneiltä Paua lukuun ottamatta. Se on hyvä tukikohta, jossa on mukavat passit. Alamme ottaa laakereitamme. “ Hieman kuin pelotonin “andorralaiset”.

”Alaphilippe tietää viimeisen laskeutumisen sydämestään, hän asuu siinä! Kun tein partiotoiminnan, tapasin joukon juoksijoita, heidän on oltava herkkä tälle saapumiselle kotiin. “

Thierry Gouvenou

ranskalaiselle tiedolle

Kamppailivatko ruhtinaskunnan juoksijat tästä saapumisesta? Ei lainkaan Christian Prudhommen mukaan: Ainoa, joka teki sen, oli Mark Cavendish Yorkshirestä. Muuten Tom Dumoulin kertoi minulle usein Limburgista myös Maastrichtin Grand Départille ”. Andorran urheiluministerin mielestä se on jopa päinvastoin: “Ehkä kiertueen ja Vueltan kohdat ovat auttaneet Andorraa tulemaan ammattimaisten pyöräilijöiden vieraanvaraiseksi maaksi”. Joka tapauksessa “paikalliset” ovat legioonana sunnuntaina, mutta vain yksi voi voittaa hänen adoptoidulla maallaan.

hyödyllinen sivusto