August 1, 2021

Arlesin kokouksissa ranskalaisten valokuvakirjojen kustantajat tekevät yhteisen asian

Illalla Rencontres d’Arlesissa tarkkaavainen väkijoukko parveilee Collège Saint Charles -kadulle, viileydessä, jonka suuren karhunmarjapuun varjo tuo mukanaan: istuvat pihalla, koulupöytien takana, valokuvaajat tulevat. nimetä heidän kirjansa ja keskustele kävijöiden kanssa. Näin ollen François Daireaux, joka julkaisee Löydä, iso kirja Loco-painoksiin Kiinassa otetuista kuvistaan, onnistuneesta sekoituksesta dokumenttielokuvaan ja omituiseen katseluun.

Edellisenä päivänä valokuvaaja Sabine Weiss, 96, jonka näyttely Museo Arlatenissa ja Photopoche-julkaisu Actes Sudissa houkutteli suurta yleisöä, voitti hänen humanistiset kuvansa ja innostuksensa. “Näimme vähemmän ihmisiä kuin tavallisesti, mutta tänä vuonna tulevat ihmiset ovat todella asiantuntijoita”, kertoo Le Bec en l’air -lehden Fabienne Pavia, joka on nähnyt kävijöiden ostavan enimmäkseen Asphodelin laulut, kirjoittanut Mathias Benguigui, nähtyään valokuvaajalle omistetun näyttelyn Manuel Rivera-Ortiz -säätiössä Arlesissa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Rencontres d’Arles: Smith, taiteilija transsissa

Festivaali on yleensä kohokohta valokuvakirjojen kustantajille. Mutta terveystilanteen vuoksi mukautettu vuoden 2021 painos on erityinen. Temple, virallinen tapahtuma, joka kokosi julkaisijoita ympäri maailmaa vuonna 2019 Professional Week -viikon aikana, on peruutettu. Tänä vuonna läsnä on vain muutama ulkomainen kustantaja, kuten saksalainen Kehrer, mutta ranskalaiset ovat tulleet voimaan: Arlesissa sijaitsevan Actes Sudin lisäksi, joka myy kirjojaan suuressa kirjakaupassa Méjanissa, 11 ranskalaista kustantajaa ryhmiteltyinä. France Photobook -yhdistyksen lippu, tarjoavat julkaisunsa yleisölle kahdessa läheisessä paikassa.

On tullut aika solidaarisuudelle monimutkaisen vuoden jälkeen valokuvakirjojen kustantajille, jotka suurimmaksi osaksi eivät myy teoksiaan kirjakaupoissa vaan pikemminkin taide- ja näyttelytiloissa, jotka ovat suljettuina kuukausien ajan pandemian vuoksi. ”Joillakin on ollut tyhjä vuosi, toimittaja André Frère kertoo, Lykkäsin julkaisuja hyödyntäen kirjoja, joilla ei ollut aikaa tavata yleisöään. Toisaalta verkkomyynti kaikkien julkaisijoiden keskuudessa on räjähtänyt ”.

400 kirjaa julkaistaan ​​vuodessa

Ryhmittynyt vuodesta 2019 lähtien yhdistykseksi nimeltä France Photobook, jolla on nyt 25 jäsentä (mukaan lukien Actes Sud), kaikki kirjailijoiden valokuvakirjojen kustantajat, he pyrkivät lisäämään näkyvyyttä alallaan mutta myös löytämään taloudellisia resursseja tälle sektorille. sekä hyvin runsaita että hauraita – yli 400 valokuvakirjaa julkaistaan ​​vuodessa. ”Tänään valokuvakirjojen kustantajat paistavat kattiloita etsimässä kultaa rannoilta! tiivistää naurulla Eric Cez, Loco-painoksista. Kirjojen lukumäärä on räjähtänyt, mutta markkinat eivät ole liikkuneet paljoakaan, ja tällaisen kirjan tuottaminen on erittäin kallista, keskimäärin 20-25 000 euroa, kun taas myynti, jopa menestykseksi, rajoittuu muutamaan. satoja kopioita ”.

Sinulla on 48,43% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

blogilinkki