August 4, 2021

Bulgarialaiset äänestyksissä umpikujan poistamiseksi

Lainsäädäntöuutiset korruptiota vastaan: bulgarialaiset äänestävät sunnuntaina 11. heinäkuuta toisen kerran kolmen kuukauden aikana toivoen, että nämä vaalit johtavat lopulta vakaan koalition muodostumiseen konservatiivisen Boyko Borissovin vuosikymmenen vallan jälkeen.

Entinen pääministeri, joka tuli ensimmäisiksi edellisissä vaaleissa 26 prosentilla äänistä, mutta heikentynyt viime vuoden massiivisten mielenosoitusten vuoksi, ei löytänyt kumppania hallitukseen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Bulgaria: Lainsäädäntövaalien voittaneen pääministerin Boïko Borissovin on vaikea muodostaa koalitiota

Siitä lähtien 62-vuotias johtaja on menettänyt kentän, ja väliaikaishallituksen lähes päivittäisten ilmoitusten tulva on kohdannut korruption, joka vaivaa tätä Euroopan unionin köyhintä maata. Häntä järkytti myös ilmoitus Yhdysvaltain oligarkkeja koskevista pakotteista, joita hänen arvostelijansa syyttävät häntä suojelusta.

Kulmassa kuljettu herra Borissov, entinen henkivartija, joka merkitsi pitkäikäisyydellään Bulgarian postkommunistista historiaa, tuomitsi jälleen perjantai-illan vaalikokouksen aikana, “Terror ja sorto” uusi hallinto harjoittaa hänen mukaansa.

Viimeisimpien kyselyjen mukaan hänen GERB-puolueensa on niska ja niska tai jopa ohittanut televisio-isännän ja laulajan Slavi Trifonovin (54) järjestelmien vastainen koulutus, joka yllätti tulemalla toiseksi huhtikuussa (17, 6%). Molemmille on nyt annettu 20–21 prosenttia äänistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Slavi, laulaja, joka kääntää Bulgarian politiikan ylösalaisin

“Kiinni kurkusta”

Trifonovin puolue, nimeltään ”On olemassa tällaista kansaa” (ITN), kieltäytyy yhteistyöstä perinteisten, tahrattomien maineiden kanssa, mukaan lukien sosialistit ja Turkin vähemmistöpuolue (MDL). Toisaalta hän sanoi olevansa valmis neuvottelemaan niiden edustajien kanssa, jotka menivät kaduille kesällä 2020 ja ovat muutoksen tuulen herättämiä: demokraattinen Bulgaria (oikealla), joka voi kerätä 12% äänistä. ja nouse ylös! Mafia pois (vasemmalla, noin 5%).

Kolme yhdistettyä voimaa saisivat kuitenkin vain 100–110 paikkaa parlamentin 240: stä, analyyttisten instituutioiden laskennan mukaan, mikä viittaa pirstoutuneeseen maisemaan. “Saada vakaa hallitus (…), emme voi sulkea pois mahdollisuutta järjestää kolmatta tai jopa neljää vaalia “ITN: n varapuheenjohtaja Tochko Yordanov varoitti sanoen haluavansa välttää “Kurkun ottama kaappi, joka voi vaurioitua parlamentin toimesta milloin tahansa”. “Valtio ei romahdu, se on demokraattinen prosessi”, hän relativisoitui johtajansa hyvin huomaamattoman kampanjan lopussa, joka a priori ei hae pääministerin virkaa.

A. Vaara “Vaalien kierre” mainitsi myös demokraattisen Bulgarian perustaja Hristo Ivanov, vaalien kolmas mies.

Tätä uutta äänestyslippua varten äänestyskoneet on asennettu useimpiin toimistoihin petosten rajoittamiseksi.

Väliaikainen hallitus hyökkäsi myös vanhaan käytäntöön, jonka mukaan poliittiset puolueet ostivat ääntä, mikä koskee 5–19 prosenttia äänistä, korruption vastaisen järjestön mukaan. Yli 900 ihmistä on pidätetty viime viikkoina väitetysti yrittänyt lahjoittaa äänestäjiä etenkin epäsuotuisilla alueilla, sisäministeri Boïko Rachkov ilmoitti perjantaina. Se tarjottiin heille vastineeksi heidän äänestään, ”Polttopuut, paketit jauhoja ja linssejä tai jopa rahasummat välillä 20 ja 50 levaa [10 à 25 euros] ».

Toimistot avataan klo 7 paikallista aikaa (klo 6 Pariisissa) ja suljetaan klo 20 (19), ja ensimmäiset arviot ovat odotettavissa pian sen jälkeen.

Maailma AFP: n kanssa

linkkini