July 28, 2021

Cabritaa voidaan syyttää tappavan tienhaun “moraalisena kirjoittajana”

Mario Cruz / Lusa

Sisäisen hallinnon ministeri Eduardo Cabrita

Sisäisen hallinnon ministeriä Eduardo Cabritaa voidaan syyttää rikosoikeudellisesti “jos todistetaan, että hän oli yllyttäjä tai moraalinen tekijä vaarallisen ajon rikoksessa” työntekijän kuolemaan johtaneen A6-puolustuksen yhteydessä puolustaa asianajaja ja Tiago Geraldo Lawin professori.

Tässä vaiheessa a rikostutkinta tutkia työntekijän kuoleman olosuhteita sen jälkeen, kun auto oli törmännyt autoon, jossa sisähallintoministeri (MAI) seurasi 18. kesäkuuta A6: lla.

“Jos kuolema tapahtuu, rikostutkinta keskittyy a huolimaton murha“, Kertoo penalist Tiago Geraldo Rádio Renascençan In Nome da Lei -ohjelmassa.

Mutta tästä rikoksesta, joka voi liittyä ajoneuvon ylinopeuteen, vain kuljettajan tulisi vastata asianajajan mukaan.

Eduardo Cabrita voidaan kuitenkin asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen “jos osoitetaan, että hän oli yllyttäjä tai moraalinen kirjoittaja, yhdellä vaarallinen ajamisrikos”, Korostaa Tiago Geraldo, joka on myös apulaisprofessori Lissabonin oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Asianajaja katsoo, ettätodella epätodennäköistä että autolla, jolla ministeri ajaa, on vain kuljettajan määrittelemä nopeus ilman, että hallituksen vastuuhenkilöllä olisi sananvaltaa ”.

Nopeuden merkitys, jolla auto seurasi

Siksi on äärimmäisen tärkeää selvittää, millä nopeudella auto meni onnettomuuden aikaan, koska näillä tiedoilla “on voinut olla ratkaiseva panos kuolemaan johtavien kaatumisen varalta ”, kertoo João Dias, tieliikenneonnettomuuksien asiantuntija ja Instituto Superior Técnico -professori samassa renessanssin ohjelmassa.

Lissabonin oikeustieteellisen tiedekunnan professori ja työoikeusasiantuntija Luís Gonçalves da Silva varoittaa myös, että Cabritan autolla olisi oltava oltava mahdollisuus matkustaa liiallisella nopeudella. “Yleisen edun motiivi”.

“Olla myöhässä kokoukseen se ei voi koskaan olla perusta ajamalla lain salliman nopeusrajoituksen yli ”, Luís Gonçalves da Silva sanoo.

Asiantuntija väittää kuitenkin, että “MAI: n syyttäminen haitallinen käyttäytyminen se on erittäin kiistanalainen ”, vaikka hänen tulisi varoittaa kuljettajaansa mahdollisesta ylinopeudesta.

João Dias muistuttaa, että Cabrita “liikenneturvallisuuden päällikkönä” on moraaliset ja eettiset vastuut noudattaa lain määrittelemiä nopeusrajoituksia.

Työntekijän perheen asianajaja José Joaquim Barros puhuu kuitenkin epäilyistä jos GNR testasi kuljettajan alkoholin varalta vuohesta.

Jos se ei niin, kuten jotkut uutiset tulivat, “olemme edessään erittäin vakava rikosVaikka kuolema sattuisi, pelkkä ilmapallotesti ei riitä, vahvistus on tehtävä verinäytteillä, toisella alkoholipitoisuuden tarkkuudella “, huomauttaa Renascençan mainitsema José Joaquim Barros.

Tällä hetkellä tapausta on tutkittu kolme. Rikosoikeudellisen tutkinnan lisäksi on olemassa myös työtapaturmaprosessi ja INEM (National Institute of Medical Emergency) -tutkimus selvittääkseen, mikä motivoi uhrin auttamisen viivästymistä.

ZAP //

tutki .!.!.!-tiedostoa napsauttamalla katso tämä verkkosivusto