August 1, 2021

Djokovic voittaa Wimbledonin ja otteluissa ennätetään kaksikymmentä Federerin ja Nadalin hallussa olevaa Grand Slam -titteliä

Hän oli tullut hakemaan 20e Grand Slam -titteli, levy, jolle hän on omistautunut ruumiille ja sielulle vuosia. Serbilainen Novak Djokovic voitti kuudennen Wimbledonin turnauksensa sunnuntaina 11. heinäkuuta ja voitti finaalissa italialaisen Matteo Berrettinin (9).e maailmalla), 6-7 (4/7), 6-4, 6-4, 6-3, mikä tasoittaa ennätyksen Roger Federerin ja Rafael Nadalin aiemmin omistamille 20 Grand Slam -tittelille.

34-vuotiaana serbialainen on voittanut 9 Australian avointa, 2 Roland Garrosia, 6 Wimbledonia ja 3 US Openia. Voitettuaan vuoden kolme ensimmäistä majorsia hän voi tähtää syyskuussa järjestettävään USA: n avoimeen Grand Slamiin tai jopa Golden Slamiin, joka koostuu neljän päämiehen voittamisesta ja olympiakultamitalista samana vuonna. Vain saksalainen Steffi Graf saavutti tämän feat vuonna 1988.

Ensimmäisen Grand Slam -finaalin 25-vuotiaana pelanneelle Berrettinille Djokovic puhui kokemuksesta ja taktisesta mielestä keskuskentällä, hypnotisoituna kaksintaistelun laadusta ja intensiteetistä (57 voittavaa laukausta Berrettinille, 31 Djokovicille), nopeasti tervehtimään molempien osapuolten hyväksikäytöt ja kahden pelaajan tukeminen ääneen.

Työnnä Berrettini vikaan

Matteo Berrettini oli tullut ensimmäinen suuri kruunajainen, ilman menestystä.

Italian parhaan paluun ja etukäteen kohdatessa maailman paras palauttaja rankaisi kättä ja pelasi vähemmän johdonmukaisia ​​palloja roomalaisen kämmenellä, mikä aiheutti näissä tahdin muutoksissa huomattavan määrän pakottamattomia virheitä (47 Berrettinille, 21 Djokovicille). Berrettini kaatui nopeasti ensimmäisessä erässä nopeasti myös hermostuneisuudesta johtuen, esimerkiksi hermostuneisuudesta johtuvien virheiden takia.

Hänen täytyi säästää asetuspiste erittäin pitkän kahdeksannen pelin aikana, jonka hän voitti ja pakotti Djokovicin palvelemaan sarjaa. Mutta Berrettini murtautui tekemällä vihdoin upea piste kämmenellä, joka liukastui viivaa pitkin. Ja kaikkea vastoin hän työnsi serbin ratkaisevaan peliin, jonka hän voitti myös kaikkien yllätykseksi ässällä. Luottamus palasi, Berrettini kävi sitten todellisen taistelun, vaikka Djokovic onnistui kaksoismurtumismerkinnällä toisella kierroksella.

“Nole” vetää kaikki pysäkit

Novak Djokovi, 11. heinäkuuta 2021 Wimbledonissa.

Johdossa 5-2 Berrettini käytti Djokovicin lipuketta hyödyntäen kaksi taitopistettä. Hän onnistui ottamaan vastustajansa palvelun toisella pallolla, palaten takaisin 5-3: een, ja tallensi sitten vielä kaksi asetuspistettä palatessaan palatakseen tasolle 5-4. Jälleen kerran palveli voittaakseen setin, serbia antoi itselleen kolme mahdollisuutta peräkkäin (40-0). Yksi riitti hänelle sitomaan setin kaikkialle. Hän vei Berrettinin palvelun kolmannella erällä johtamaan 2-1 ja säilytti etunsa setin loppuun asti.

Neljännessä ja viimeisessä erässä molemmat pelaajat pitivät palvelunsa 3-3: een asti, jolloin “Nole” veti kaikki pysäkit ja teki ratkaisevan tauon. Berrettini säästää kaksi ottelupistettä palveluksestaan ​​5-3: lla, mutta viimeisessä lähetyksessä hän antaa Djokovicille ilon liittyä Federeriin ja Nadaliin maailman tenniksen kärjessä.

Maailmatarkistaa