August 2, 2021

Kinshasan emerituspiirin kardinaali Laurent Monsengwo Pasinyan kuolema Pariisissa

Hän on Kongon demokraattisen tasavallan (Kongon demokraattinen tasavalta) tärkeä hahmo, joka lähtee. Kinshasan vaikutusvaltainen arkkipiispa, kardinaali Laurent Monsengwo Pasinya kuoli sunnuntaina 11. heinäkuuta Pariisissa 81-vuotiaana kuusi päivää evakuoinnin jälkeen. “Kriittinen tila”. Hänen kuolemansa syitä ei ole paljastettu.

”Kristuksen urhea sotilas, lepää rauhassa. Odottaessamme Kinshasan kanslian virallisia järjestelyjä, rukoilemme Kinshasan emeritussa olevan arkkipiispan sielun puolesta “, kirjoitti Twitterissä apina Jean-Marie Konde, joka vastaa Kinshasan arkkihiippakunnan viestinnästä.

Paikan päällä, noin kello 16.15, Notre-Dame du Congo -katedraalin kellot soivat. Sakristilainen tuli asentamaan kuolleen prelaatin kuvion alttarille, kun naiset, kyyneliin, alkoivat kaataa kirkon seiniin.

Tärkeä rooli Kongon demokraattisen tasavallan demokraattisessa avaamisessa

Piiskopikonferenssilla ja Laurent Monsengwon vaikutuksesta katolisella kirkolla oli tärkeä rooli demokraattisessa avautumisessa presidentti Mobutu Sese Sekon (1965-1997) diktatuurin viimeisinä vuosina. Mgr Monsengwo oli yksi kriittisistä äänistä eri järjestelmissä, jotka ovat seuranneet toisiaan Kongon demokraattisessa tasavallassa (aiemmin Zaire): diktaattori Mobutu Sese Seko, Laurent-Désiré Kabila (1997-2001), Joseph Kabila (2001-2019). sitten Félix Tshisekedi.

Pyhitetty papiksi vuonna 1963, Benedictus XVI: n kardinaali vuonna 2010, tämä afrikkalaiskatolisen kirkon suuri hahmo oli luovuttanut tuolinsa Kinshasan arkkihiippakunnan kärjessä Mr.gr Ambongo marraskuussa 2018. Kongon demokraattisen tasavallan katolinen kirkko, joka on ainoa koko alueella todella toimiva laitos ja jonka väittää väittäneen noin 40% väestöstä, nauttii yleisöstä poliittisissa ja sosiaalisissa kysymyksissä, mikä ylittää suurelta osin hänen seuraajansa. .

Lue myös Kongon demokraattisessa tasavallassa uskonnolliset ihmiset eivät enää usko Joseph Kabilaan

Maailma AFP: n kanssa

lue arvostelu