August 2, 2021

Kiss voittaa Andorrassa Pogacarin suvereeni Valverden edessä

Tulosraportti 108. Tour de France

Sepp Kuss (Jumbo – Visma) voitti 15. kierroksen vaiheen. | Kuva: Cor Vos

11.07.2021 | (rsn) – Sepp Kuss toi joukkueelleen Jumbo – Visman toisen päivän voiton 108. Tour de France -kilpailussa. 26-vuotias amerikkalainen menestyi solistina vaikeissa 15. vaiheessa, joka johti yli 192 kilometriä ja 4500 metriä korkeudessa Ceretistä Andorra Cityyn hyökkäyksen jälkeen päivän viimeiselle vuorelle ja juhli toisen päivän menestystään suuri matka.

”Sanat pettävät minut. Ollakseni rehellinen, olen kärsinyt paljon tällä kiertueella toistaiseksi. Tuntui siltä, ​​että minulla ei olisi tarpeeksi voimaa jaloissani. Tietenkin tiesin, että vaihe päättyy sinne tänään, missä asun. Olin vastaavasti motivoitunut näyttämölle. Ja lopulta minulla oli jälleen todella hyvät jalat ”, sanoi Lokalmataor” Kuss voittajan haastattelussa.

Espanjalainen Alejandro Valverde (Movistar) sijoittui toiseksi, jäljessä 23 sekuntia. Lähimpien takaa-ajajien sprintissä hollantilainen Wout Poels (Bahrain Victorious) varmisti kolmannen sijan 1:15 minuuttia Kussin takana.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) torjui vastustajansa useita hyökkäyksiä ja puolusti itsevarmasti keltaista pelipaitaa. Slovenialainen saapui suosikkiryhmään noin 4:51 minuutin jälkeen ja on 5:18 minuuttia edellä kolumbialaista Rigoberto Urania (EF Education – Nippo), joka parani toiseksi. Kolmas on tanskalainen Jonas Vingegaard (Jumbo – Visma / +5: 33), kun taas ranskalainen Guillaume Martin (Cofidis) menetti toisen sijansa vain yhden päivän jälkeen. Borora – hansgrohen (+6: 16) hollantilainen kapteeni Wilco Kelderman nousi kuudennelle sijalle.

Brittiläinen Mark Cavendish (Deceuninck – Quick-Step) puolusti parhaan sprinterin vihreää jerseya. Poels korvasi kanadalaisen Michael Woodsin (Israel Start-Up Nation) vuoripaidassa. Pogacar johtaa edelleen nuorten sijoitusta, Bahrain Victorious on edelleen paras joukkue.

nämä tiedot