August 2, 2021

Professori Jean-Michel Dubernard, elinsiirtokirurgi, on kuollut

Hän oli tehnyt ensimmäisen kädensiirron maailmassa vuonna 1998. Lyonin lääketieteen professori Jean-Michel Dubernard, yksi elinsiirtojen maailman edelläkävijöistä, kuoli lauantaina 10. heinäkuuta Turkissa, Agence France-Presse sai tietää yhdeltä sukulaiseltaan.

80-vuotias, joka oli myös Rhônen sijainen, joutui huonovointisuuteen, joka tapahtui Istanbulin lentokentällä, kun hän matkusti perheen kanssa, saman lähteen mukaan, vahvistaen tiedot alueellisesta päivälehdestä Edistyminen.

Ensimmäisen kädensiirron jälkeen uusi-seelantilainen Clint Hallam sai vuonna 2000 uuden saavutuksen kahdenvälisellä käsi- ja käsivarrensiirrolla ranskalaiselle Denis Chatelierille. Viisi vuotta myöhemmin, 64-vuotiaana, hän osallistui myös ensimmäiseen osittaiseen kasvojen siirtoon (nenän ja suun muodostama kolmio) ranskalaiselle Isabelle Dinoirelle, jonka koira häpäisi.

Lue myös: Jean-Michel Dubernard, elinsiirron mestari

Medewar-palkinto vuonna 2008

”Ainoa motivaatio on lääketieteen edistäminen. Teen sen potilaideni puolesta ”, luotti vuonna 2005 vuoteen 2005 Maailman tämä erinomainen kirurgi, koulutettu urologi, jonka kunnianhimo oli oikeassa suhteessa hänen operatiiviseen kykyjään. Lyonissa 17. toukokuuta 1941 syntynyt Jean-Michel Dubernard oli viettänyt koko lääketieteellisen uransa Gallian pääkaupungissa, jossa hän toimi urologia- ja elinsiirto-osaston johtajana Edouard-Herriot -sairaalassa (1987-2002). .

Samanaikaisesti Claude-Bernard Lyon-I -yliopiston professori ja Kansallisen terveys- ja lääketieteellisen tutkimuksen instituutin tutkija on noin 500 kansainvälisen lääketieteellisen julkaisun kirjoittaja. “Olin tuskin 11-vuotias, kun minulla oli kutsumus, apenditsiittileikkauksen ja ensimmäisen munuaisensiirron jälkeen.”, hän selitti.

Lääketieteen ja ihmisbiologian tohtori, koulutettu myös Harvardin lääketieteellisessä koulussa Bostonissa amerikkalaisen kirurgin Joseph Murrayn johdolla, Nobelin lääkepalkinto vuonna 1990, Jean-Michel Dubernard oli onnistuneesti suorittanut ensimmäisen eurooppalaisen munuaisen ja haiman siirron vuonna 1976.

Vuonna 2008 hän sai Medewar-palkinnon, jolla tunnustetaan merkittävä panos elinsiirtojen alalla. Hänen maineensa on sellainen, että monta vuotta myöhemmin islantilainen, jolla oli amputoidut molemmat kädet, asettui hänen neuvonsa vuoksi Lyoniin hyötymään elinsiirrosta. Hänet leikataan lopulta tammikuussa Lyonin elinsiirtokoulun uudessa menestyksessä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Lyonin joukkue vartti islantilaisen miehen molemmilla käsillä

Toinen poliittinen ura

Lyonnais oli harjoittanut politiikkaa myös RPR: n alla 1980-luvun alusta lähtien. Jacques Chiracin vuonna 1981 järjestettyjen presidentinvaalien tukikomitean varapuheenjohtaja professori Dubernard täydensi poliittista uraansa tukemalla kaksi vuotta myöhemmin Gaullist Michel Noiria Lyonin pormestarikilpailussa.

Lyonin apulaiskaupunginjohtaja pormestarina vuosina 1983–2001 – peräkkäin Francisque Collomb (UDF), Michel Noir (RPR), sitten keskuskysymys Raymond Barre – mutta myöse Rhône-ratsastuksella (1986-2007) Jean-Michel Dubernardilla ei ole koskaan hallitusta, huolimatta Jacques Chiracin vetouksesta vuonna 1986. Tutkimusministeriö pakenee hänet lopulta senaattori Jacques Valaden hyväksi.

Lyonissa maaliskuussa 2001 pidettävissä kunnallisvaaleissa lääkäri ei saa sijoitusoikeutta Raymond Barreen. Hän liittyy UDF Michel Mercieriin, epäonnistunut ehdokas sosialistisen vastustajansa, Gérard Collombin edessä.

Kansalliskokouksessa lääkäri, kirjan kirjoittaja Säästä turvallisuutta ja paksu kirurgian tietosanakirja, hänellä oli myös kulttuuriasioiden valiokunnan puheenjohtajan ja parlamentaarisen terveyspolitiikan arvioinnin ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävät.

Vietettyään virkaa korkeassa terveysvirastossa (2008-2017), jossa hän johti läpinäkyvyyskomissiota, joka arvioi myyntiluvan saaneita lääkkeitä, Jean-Michel Dubernard oli jäänyt eläkkeelle julkisesta elämästä. Hän oli kunnialeegionin, kansallisen ansioritarin ja akateemisten palmujen ritari.

Maailma AFP: n kanssa

Voit kokeilla tätä