August 4, 2021

Richard Branson laukaistiin menestyksekkäästi avaruuteen

Tämä sanoi miljardööri Branson avaruudesta 1:05

(CNN-liiketoiminta) – Richard Bransonista tuli ensimmäinen henkilö, joka matkusti avaruuteen lentokoneella, jota hän auttoi rahoittamaan. Hänen yhtiönsä, Virgin Galacticin, kehittämä yliäänitila-avaruuskone röyhäsi taivaalle New Mexico -kadun yli varhain sunnuntaina kuljettaen Bransonia ja kolmea miehistön jäsentä.

Branson, yhdessä Virgin Galacticin työntekijöiden Beth Mosesin, Colin Bennettin ja Sirisha Bandlan sekä lentäjien Dave Mackayn ja Michael Masuccin kanssa, nousi SpaceShipTwoon, joka on siivekäs lentokone yhdellä rakettimoottorilla, jonka kehittämiseen on käytetty lähes kaksi vuosikymmentä ennen aamunkoittoa. Massiivisen kaksirunkoisen äitialuksensa alla, jota kutsutaan nimellä WhiteKnightTwo, ajoneuvo nousi taivaalle kello 8.30 paikallista aikaa ja nousi noin 15240 metriä ilmaan.

Heti klo 9.15 jälkeen SpaceShipTwo irtoaa emolaivastaan ​​ja putosi hetkeksi ennen kuin moottori heräsi elämään ja ajoneuvo laukaisi itsensä ylöspäin. Aluksella matkustajat kokivat jopa kolme G: n voimaa äärimmäisen kiihtyvyyden purkautumisesta ja katselivat, kuinka sininen taivas haalistui ulkoavaruuden tähtikirkkaaseen pimeyteen.

Lentoradan yläosassa, yli 80 kilometriä korkea, ajoneuvo ripustettiin painottomuuteen muutamaksi minuutiksi, jolloin matkustajat saivat nauttia panoraamanäkymistä maasta ja avaruudesta, kun SpaceShipTwo pyöri vatsaansa. Sitten hän asetti höyhenjärjestelmänsä, joka kaarsi koneen siipiä ylöspäin, jäljittelemällä sulkapallon sulkapallon muotoa, kääntääkseen avaruusaluksen myötäpäivään, kun se lensi takaisin maapallon paksuun ilmakehään ja liukui takaisin laskeutumisnauhalle.

Näin Richard Branson lähti Virgin Galactic -avaruusalukselle 1:13

Tämä lento merkitsi vasta avaruuden reunalle saapuneen ajoneuvon vasta neljännen testilennon.

SpaceShipTwon ympäröivä lentoonlähtö oli tyypillisellä Bransonin tavalla korkean tuotannon juhla ystävien, perheen, työntekijöiden ja muutaman VIP: n läsnä ollessa. Aiemmin sunnuntaina, Branson twiittasi valokuva itsestään ja Elon Muskista paljain jaloin. Grammy-ehdokas taiteilija Khalid esitti aiemmin julkaisemattoman kappaleen ulkolavalla.

Avaruusmatkan vaarat kuten Branson 2:13

Mitä tämä tarkoittaa

Bransonin lento, joka tapahtui vain yhdeksän päivää ennen Amazonin miljardööri Jeff Bezosin laukausta suborbitaaliseen avaruuteen oman yrityksen avaruusaluksella, on historiallinen hetki kaupalliselle avaruusteollisuudelle. Kasvava sektori on vuosien ajan yrittänyt tehdä suborbitaalisesta avaruusturismista (suhteellisen yksinkertainen edestakainen lento pikemminkin kuin kiertää maapalloa) kannattavaksi liiketoiminnaksi tavoitteenaan, että tuhannet ihmiset kokevat adrenaliinin. ja näiden lentojen tarjoamat panoraamanäkymät koti-planeetallemme.

Branson ja Bezos ovat valmiita tulemaan suoriksi kilpailijoiksi tällä alalla, joista kukin tarjoaa varakkaille asiakkaille lippuja lyhyille matkoille ylempiin ilmakehään rakettikäyttöisillä yliäänitallennusaluksilla.

Virgin Galactic aikoo suorittaa vielä yhden testilennon ennen kuin alkaa lentää maksavia asiakkaita. Yli 600 ihmistä on toistaiseksi varannut lippuja, joiden hinta on 200 000–250 000 dollaria. Yhtiön odotetaan avaavan lipunmyynnin pian, vaikkakin korkeammalla hinnalla.

Bransonin lento auttaa myös vahvistamaan Virgin Galacticin mainetta “maailman ensimmäisenä kaupallisena avaruuslinjana”. Näin yritys mainosti itseään allekirjoittamalla ne sadat halukkaat asiakkaat, jotka ovat odottaneet kehitysviiveitä ja traagista vahinkoa mahdollisuudesta ratsastaa SpaceShipTwo-aluksella.

Mutta ei ole vielä selvää, onko Virgin Galactic todella “ensimmäinen” kaupallisesti toimiva suborbitaalinen avaruusyhtiö. Bezosin avaruusyhtiö Blue Origin näytti olevan valmis sijoittamaan perustajansa avaruuteen ennen Bransonia, kunnes Virgin Galactic ilmoitti aiemmin tässä kuussa yllätysilmoituksen siitä, että se olisi seuraavalla koelennolla, poikkeamalla edellisistä yhtiön suunnitelmista.

Bezosin 20. heinäkuuta suunniteltu lento voisi aloittaa yhtiön kaupallisen toiminnan ennen sitä, ja yksi hänen lentomatkustajistaan ​​on maksava asiakas, joka voitti lipun hyväntekeväisyyshuutokaupassa. hintaan 28 miljoonaa dollaria. Yhtiö ei kuitenkaan ole vielä alkanut myydä lippuja yleisölle, eikä se ole asettanut tiettyä päivämäärää, jolloin se aikoo tehdä niin.

Kummankin yrityksen ei odoteta tarjoavan lippuja, jotka ovat kohtuuhintaisia ​​keskimääräiselle amerikkalaiselle.

Kuinka Virgin Galactic pääsi tänne

Virgin Galactic muutti New Mexico -laitokseen toukokuussa 2019 vuosien viivästymisen jälkeen. Häikäisevä rakennus, nimeltään Spaceport America, maksettiin yli 200 miljoonalla dollarilla, lähinnä veronmaksajien rahoilla, ja se oli odottanut lähes vuosikymmenen ajan, kunnes Virgin Galactic muutti ja avasi ovensa.

Yritys remontoi rakennuksen sisällyttämällä siihen oleskelutilan ja muita mukavuuksia, joita lipunhaltijat voivat käyttää ennen lyhyttä matkaa avaruuden reunalle.

Crédito: PATRICK T.FALLON / AFP Getty Imagesin kautta

Virgin Galacticin kehitysohjelma kärsi joukosta takaiskuja, mukaan lukien katastrofaalinen onnettomuus koelennon aikana vuonna 2014, jossa perämies kuoli ja lentäjä loukkaantui vakavasti SpaceShipTwo-puomijärjestelmän ennenaikaisen käyttöönoton jälkeen ja hajosi avaruusaluksen. tilaa. Yhtiö on sittemmin eronnut tuotantokumppaninsa kanssa ja sanoi, että se on työskennellyt parantamaan SpaceShipTwoa automaattisilla lisätoimilla.

Branson sanoi ennen sunnuntain koelentoa, että hän oli innokas liittymään lentäjiin ja testiinsinööreihin, jotka ovat jo lentäneet SpaceShipTwoa, koska hänen mielestään se osoitti ratkaisevaa luottamusta.

“Sinun on muistettava, että Virgin Galacticilla on ihmisiä kaikilla avaruuslennoilla … Se, että hän on valmis lentämään näiden ihmisten kanssa, osoittaa itseluottamusta”, Branson kertoi CNN Businessin Rachel Cranelle aiemmin tässä kuussa. “Luulen, että yrityksen perustaja voi vähiten mennä ylös ja lentää kansansa kanssa.”sivusto täällä