August 3, 2021

Richard Branson menee avaruuteen Virgin Galactic -koneella

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, miljardööri Richard Branson lähtee tänään avaruuteen yrityksensä Virgin Galacticin avulla.

Kun hän on työskennellyt avaruusaluksen parantamiseksi yli kahden vuosikymmenen ajan, Branson on ensimmäinen miljardööri, joka matkustaa avaruuteen ajoneuvolla, jota hän auttoi rahoittamaan.

Joten kuinka riskialtista tämä lento avaruuteen on?

Tässä on erittely riskeistä, joita Branson ja hänen tiiminsä kohtaavat:

Mahdollisuudet ovat rajattomat mahdollisten vaarojen suhteen – rakettimoottori ei välttämättä käynnisty. Mökki voi menettää paineen ja uhata matkustajien elämää. Ja intensiivinen fysiikka, joka liittyy maapallon ilmakehään poistumiseen ja palaamiseen, voi tuhota ajoneuvon.

Avaruusaluksella, johon Branson nousee, joka tunnetaan myös nimellä VSS Unity, on kuitenkin ollut kolme onnistunutta koelentoa. Toukokuussa 2021 Virgin Galactic sai liittovaltion ilmailuhallinnolta luvan aloittaa matkustajien lentäminen. On kuitenkin tärkeää huomata, että FAA keskittyy ensisijaisesti ihmisten ja omaisuuden turvallisuuden varmistamiseen kentällä. Siksi tämä hyväksyntä ei välttämättä takaa avaruusaluksen turvallisuutta.

FAA: n hyväksyntää edeltävinä vuosina usealla koelennolla oli vaikeuksia, mukaan lukien yksi vuonna 2014, jossa lentäjä kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti. Vuonna 2019 avaruuskoneen siivessä oleva tiiviste hajosi testilennon aikana, ja joulukuussa 2020 suoritetulla koelennolla rakettimoottoritietokone VSS Unity -laitteella menetti yhteyden.

Ilmailu- ja avaruusteollisuuden ammattilainen Markus Guerster, joka kirjoitti vuonna 2018 suborbitaalisen avaruusmatkailun riskejä koskevan asiakirjan, kertoi meille, että yrityksellä ei ole koskaan täydellistä aikaa pitää avaruusalustaan ​​riittävän turvallisena yleisön lentämiseen.

“Se on vähän vaikea tehdä päätös, jos hän on valmis tai ei, koska riski on vielä jäljellä. Mutta jos hän ei yritä, hän ei myöskään opi. ” Guerster sanoi. ”Luulen, että ensimmäinen tähän lentävä ihmisryhmä tunnistaa riskin. On paljon ihmisiä, jotka kiipeävät Mount Everestille. “

Bransonin matkan pitäisi kestää vain noin tunti siitä hetkestä, kun emolaiva lähtee maasta, siihen hetkeen, kun avaruusalus laskeutuu sen päälle. Toisin kuin perinteinen avaruusmatka, jossa astronautit kiertävät maata ja kelluvat avaruudessa päiviä, Virgin Galactic -lennot ovat lyhyitä edestakaisia ​​matkoja. Mutta avaruusalus nousee yli 50 mailia Maan yläpuolelle, jonka Yhdysvaltain hallitus pitää ulkoavaruuden rajana.

ankkuri