July 28, 2021

RTL Aktuellin virtakatkos: Kloeppel syttyy jälleen

Peter Kloeppelin ja Andreas von Thienin ei pidä unohtaa tätä RTL Aktuell -numeroa kiireessä: Melko huomaamattomassa sunnuntai-iltana esitykseen tuli odottamaton jännitys – johtuen virtakatkoksesta Mediengruppe RTL Deutschlandin lähetyskeskuksessa. laukaisi myös rakennuksessa hälytyksen. Mutta kriisitestattu RTL-ankkuri ei häirinnyt sitä lainkaan, jatkoi moderaatiota ja otti ilman jatkoa valaistusteknikon tehtävän.

Varhain sunnuntai-iltana se koski RTL-pääohjelman toista aihetta, Richard Bransonin avaruuslennon esitystä, kun kuva pimensi. Ei täysin, koska aseman logo pysyi näkyvissä. Mutta muuten kaikki oli mustaa. Peter Kloeppel pysähtyi vain hetkeksi, moderoi ensin lauseitaan ja sanoi sitten: ”Ja jos et enää näe minua, mutta kuulet minua – niin voin vain kertoa sinulle: Valo on sammunut studiossa. Jatkamme vain. ”Toivossa, että avaruuskilpailua koskevan lausunnon jälkeen studion valo toimii jälleen.

© RTL
“Vaikka jotkut ihmiset lentävät avaruuteen, meidän on taisteltava maallisista ongelmista.”

Mutta se ei ollut sellainen. “No, ja vaikka jotkut ihmiset lentävät avaruuteen, minun on sanottava, että kamppailemme maallisista ongelmista. Voima on itse asiassa suurelta osin epäonnistunut. Mutta meillä on vähän valoa, minulla on matkapuhelin täällä. Kokeilemme sitä sen avulla ”, sanoi Kloeppel ja valaisi itsensä iPhonen taskulampputoiminnolla. Samaan aikaan hälytys kuuluu taustalla RTL-lähetyskeskuksessa Köln-Deutzissa. Mutta kriisitestattu Peter Kloeppel siirtyy edelleen USA: n toimittajaan iPhonensa valossa.

Valo pysyi poissa myöhemminkin; Peter Kloeppel hämärässä. ”Jatkamme täällä studiossamme, jota valohäiriö ei valitettavasti ole säästänyt. Kokeilemme vain viestejä, jotka näyttävät olevan käynnissä. ” Tätä seurasi artikkeli hyökkäyksen jälkeen järkyttyneestä Peter R. de Vriesistä ja Alankomaista. Kun tämä viesti oli käynnissä, ilmeisesti nousi uusi valo.

© RTL
Peter Kloeppel – eikä mitään muuta.

Yhtäkkiä hieman paremmin valaistu Peter Kloeppel muuten vielä pimeässä studiossa: ”Jatkamme lähetystä, vaikka meillä ei olisi studiota, mutta he kuulevat ja näkevät meidät. Ainakin se on jotain. ” Hieman myöhemmin Andreas von Thien aloitti: ”Meillä on nyt urheilua sähkökatkoksen sattuessa. Meillä ei ole ollut sitä RTL aktuellilla myöskään vuosikymmenien ajan. ” Pitkässä laukauksessa kaksi moderaattoria hyvästelevät mieleenpainuvan ohjelman jälkeen, joka on edelleen pimeässä.

Kloeppel: ”Se oli se meille tilanteesta, joka oli myös meille täysin tuntematon. Kuten kuulemme, studiomme valot sammuivat massiivisen sähkökatkoksen vuoksi. Mutta ainakin suunta ja lähetys ovat toimineet; heillä on varavoimageneraattori, kaikki on alkanut, siksi voit silti nähdä ja kuulla meidät nyt. Onneksi loppuohjelma on myös illan aikana. Ja valo, saamme sen takaisin huomenna. “

RTL-uutiset
© RTL
“Hyvää illanjatkoa. Kiva peli. Huomenna taas valolla. ”

Andreas von Thien lisää: ”Suuri kohteliaisuus miehistön jäsenille ja tietysti sinulle sinnikkyydestäsi. Sitä ei todellakaan tapahdu joka päivä. Joten kiitos siitä. Emme unohda sitä. Hieno hetki pimeässä. ” Peter Kloeppel nauraa: ”Aivan. Emme myöskään tarvitse sitä joka päivä. Nyt Maxi tulee sään mukana. ” Ja Andreas von Thien sulkee tämän hieman erilaisen RTL Aktuell -lehden sanoilla: ”Hyvää iltaa. Kiva peli. Huomenna taas valolla. ”

“Sähkökatkoksen syy on edelleen epäselvä”, kertoo Mediengruppe RTL Deutschlandin tiedottaja medialehden DWDL.de kysyessä. ”Rakennuksen osat evakuoitiin turvallisuussyistä. Missään vaiheessa rakennuksessa ei ollut vaaraa kenellekään. ” Joten on olemassa vain lyhyt shokki ja ankkuri, joka ei ole ensimmäistä kertaa osoittanut luottavaisena poikkeuksellisten tilanteiden käsittelyä. Se on paljon enemmän kuin mitä voisi odottaa muuten uutishuonoina päivinä.

Voit katsoa täältä