July 31, 2021

“Stillwater”, trilleri Marseillesta Matt Damonin ja Camille Cottinin kanssa

Virallinen valinta – Ei kilpailua

Elokuvateatterimatkat vanhan ja uuden maailman välillä ovat vaarallisia – todistavat myös Minun Mustikka-yöt (Wong Kar-wai, 2007) Leppäkerttu Monte Carlossa (Vincent McEveety, 1977). Siksi tervehdimme Tom McCarthyn Marseillen (lainata elokuvan otsikkoa, jossa Michael Curtiz ohjasi Humphrey Bogartia) menestystä.

Ohjaaja, joka on yhtä epäkohtelias kuin eklektinen (kahdeksan elokuvaa vuosisadan vaihteesta lähtien, katkeran makean romanssin Asema mestari lähes dokumentaarinen tyyli Valokeilassa), McCarthy on rakentanut vankan mutta hämmästyttävän elokuvan, hybridisaation ranskalaisesta mustasta ja amerikkalaisesta huonosta omantunnosta, jota odotimme yhtä vähän kuin elokuvaromanssia Matt Damonin ja Camille Cottinin välillä.

Lue arvostelu: ”Valokeila” tai neljännen voiman supervoimat

Ensimmäinen soittaa Bill Baker, karkea kaula (öljykaivotyöläinen) Oklahomasta, jolla ei ole syytä olla Bonne Mèren ja Panierin välillä. Mutta hänen tyttärensä, Allison (Abigail Breslin, aiemmin Little Miss Sunshine) lähti opiskelemaan Aix-en-Provenceen, ja – samoin kuin Amanda Knox teki tosielämässä ja Italiassa korkean profiilin rikosasiassa vuonna 2007 – syytettiin ja tuomittu huonetoverinsa murhasta. Bill menee silloin tällöin Les Baumettesiin.

Avattava matka Virraton vesi tulee viimeisen mahdollisuuden jälkeen. Allison, joka väittää syyttömyytensä, on käyttänyt kaikki keinot, ja hänen asianajajansa (Anne Le Ny) kehottaa vierailijaa eroamaan. Samalla kun hän päättää ottaa tutkinnan kirjailijan puolesta, karkea kaula tapaa uusfokeanlaisen teatterinäyttelijän Virginie (Camille Cottin), joka lähti Pariisista kokeilemaan onneaan Marseillessa.

Todellinen ruosteen tuoksu

Seuraavaksi – kulttuurien yhteenotto ja halujen kitka, totuuden tavoittelu ja sen aiheuttamat vahingot – saattaisi kuulua Charles Bronsonia tuijottaneen ja tänään loppujen loppuvan elokuvan ohjelmasuunnitteluun. Kuukausi: Liam Neeson.

Mutta Tom McCarthy on liian älykäs ja epäilemättä liian herkkä tyytymään vanhoihin resepteihin. Tyytymätön alkuperäiseen käsikirjoitukseensa hän kutsui ranskalaiset käsikirjoittajat Thomas Bidegainin ja Noé Debrén (ja ensimmäisen tapauksessa ohjaajan), jotka antoivat tämän uuden reseptin. kalat vedestä (“Kala vedestä”, lause, joka kuvaa tarinoita sukelluksesta tuntemattomassa ympäristössä) todellinen ruosteen tuoksu.

Hyvin poikana menneisyydelleen päättäväisesti kääntyvä Matt Damon asettuu mukavasti hiljaisen pahan isänsä hahmon fyysiseen massaan, joka yrittää lunastaa menneisyytensä virheitä siunaamalla jokaisella aterialla ja sotilaallisella kohteliaisuudella. Hänen ympärillään ranskalaiset näyttelijät, Camille Cottinista alkaen, näyttävät usein toimivan kuin Bill Baker (ja varsinkin Matt Damon) ei olisi paikalla, ikään kuin he tekisivät alkuperäiskansojen trillereitä. Tämä ristiriita voi olla onnettomuus, se on täällä fiktion polttoaine, joka pelaa taitavasti genren herättämillä odotuksilla.

Sinulla on jäljellä 12,6% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Selvitä tämä täältä