August 4, 2021

“Susipäivä toiminnasta”: Maalaiset haluavat selventää tilannetta NDR.de – Nachrichten – Ala-Saksi

Tila: 11.11.2012 8:18

Laiduntavien eläinten omistajat, maaseudun ihmiset ja muut järjestöt pitävät kiinni vaatimuksestaan ​​suden kattoon. Tänään he haluavat tehdä näkökantansa selväksi valtakunnallisella “Susipäivä -toiminnalla”.

Monissa paikoissa maassa järjestöjen edustajat ja kärsineiden laiduntavien eläinten omistajat haluavat kertoa susikannasta, jota he pitävät liian suurena, ja puhua vierailijoille, kuten maaseudun ihmiset ilmoittivat. Susi-neuvonantajia ja poliitikkoja kutsutaan myös tapahtumiin ja keskusteluihin.

Ympäristöministeri Lies vierailee laiduntavilla eläintuottajilla rannikolla

Tänä aamuna Tossensissa (Wesermarschin alue), Dangastissa ja Schilligissä (Frieslandin alue) pitäisi olla ihmisen ketjuja. Ihmiset käyttävät patoja myös matkailuun, joten korkeat aidat ja laumavartijakoirat eivät toimi siellä Wesermarschin ja Frieslandin alueellisten yhdistysten mukaan. Susien lukumäärä kuitenkin kasvaa ja eläinten laiduntamiseen liittyvä vaara kasvaa. Valtakunnassa on 36 pakkausta ja yksi susisarja – noin 350 eläintä. Siksi on oltava todellinen susien hallinta, vaatii maaseudun kansa. Ympäristöministeri Olaf Lies (SPD) on jo ilmoittanut vierailustaan ​​Dangastiin.

AUDIO: Laiduntaminen ja susien hoito – miten ne menevät yhteen? (4 min)

Allekirjoitusluettelo suden hallintaa varten

Sudet ovat olleet vuosien ajan kiistanalaisia ​​myös Rodewaldissa Nienburgin alueella. Hevoskasvattajat ja maaseutuyhdistykset haluavat tavata siellä politiikan edustajia. Eläinten omistajat ja asukkaat vaativat myös susien hallintajärjestelmää, jonka avulla ongelmalliset eläimet voidaan ampua alas. Suurinta osaa 350 susista ei huomata, kertoo Jürgen Rump Aller-Leinen hevosjalostusyhdistyksestä. Jotkut ”ongelma-sudet”, kuten nyt pahamaineinen Rodewalder Wolf ja hänen laumansa Nienburgin alueella, levittivät pelkoa ja kauhua lampaiden, ponien ja vasikoiden halkeamien kautta. Hevoskasvattajat ja maaseutukunnan jäsenet ovat keränneet 3000 allekirjoitusta luetteloon. Tämän on tarkoitus painostaa alueen parlamentin jäseniä.

Landvolk-Vice: Wolffia ei pidä tuhota

Kyse ei ole suden tuhoamisesta, Landvolkin varapresidentti Jörn Ehlers sanoi: “Vaadimme selkeää susienhoitoa, jonka yläraja sallii virallisen ampumisen, kun se saavutetaan.” Ehlers esitteli maanantaina edustavan kyselyn tulokset ympäristöministeri Liesille. Tulos: kaksi kolmasosaa kyselyyn osallistuneista kansalaisista tukee suden palauttamista. Kolme neljäsosaa kokee tässä kuitenkin myös ongelmia laiduntavien eläinten omistajille.

NABU: Ratkaisu on karjansuojatoimenpiteet

Naturschutzbund (NABU) Saksa hylkää susien hoidon ylärajalla ja populaation säätelyllä. Ainoa pysyvä ratkaisu karjan ja susien suojelemiseen voi olla vain johdonmukaisten ja ammattimaisten karjansuojatoimenpiteiden toteuttaminen.

lisäinformaatio


Yli 70 prosenttia vastustaa “sääntelemätöntä leviämistä”. Tutkimuksen tulokset esiteltiin ympäristöministeri Liesille. (05.07.2021) lisää

CDU: n poliitikko Julia Klöckner.  © dpa picture alliance Kuva: Thomas Frey

Ala-Sachsenin puna-musta osavaltiohallitus oli jo puhunut helmikuussa metsästyslakiin sisällyttämisen puolesta. (21.06.2021) lisää

Susi seisoo luonnonpuistossa, valokuvattuna teleskooppisen näkymän kautta.  © kuvaallianssi Kuva: Carsten Rehder

Eläinten sanotaan olevan pentuja. Vihreiden luonnonsuojelun tiedottaja on erittäin kriittinen. (06.04.2021) lisää

Traktorit seisovat rivissä demossa.  Yhden heistä roikkuu lippu, joka lukee: "Susi, ei kiitos".  © NonstopNews

Sadat ihmiset kokoontuivat Emslandiin lauantaina sen jälkeen, kun epäilty susi hyökkäsi lehmään. (13.06.2021) lisää

Tämä aihe ohjelmassa:

NDR 1 Ala-Saksi | Alueellinen Hannover | 07/08/2021 | Viisitoista

NDR-logo

.

lue lisää