August 4, 2021

Venezuelassa poliisin ja jengien väliset yhteentörmäykset tappavat 26 Caracasissa

Jotkut 22 “Rikolliset” ja neljä turvallisuusjoukkojen jäsentä tapettiin kahden päivän poliisien ja jengien välisessä yhteenotossa Länsi-Caracasissa, Venezuelan sisäministeri Carmen Melendez ilmoitti lauantaina 10. heinäkuuta.

Nämä keskiviikkoiltana alkaneet yhteenotot vaativat uhreja myös kyseisten naapurustojen väestöstä, mutta ministeri ei ilmoittanut numeroa televisio-osoitteessaan. Noin 28 ihmistä loukkaantui myös, mukaan lukien 18 asukasta kaupunginosissa, joissa yhteentörmäykset tapahtuivat, hän lisäsi.

Lähes 2500 turvallisuusjoukkojen jäsentä osallistui tähän operaatioon valloittamaan suosittu Caracasin piiri Cota 905. Kahden päivän raskaan aseen, mukaan lukien raskaat aseet, jälkeen Venezuelan turvallisuusjoukot hyökkäsivät neljään «Barriot», tai työväenluokan kaupunginosat, näiden jengien käsissä, joiden johtajat ovat pakenemassa. Torstaina poliisi oli antanut heitä, myös mediaa vastaan, etsittyjä ilmoituksia «El Koki». Hän lupasi 500 000 dollarin palkkion.

“Kuten sodassa”

”Se oli kuin sota. Suojelimme itseämme ja odotimme sen kuluvan ”, sanoi paikan päällä naapurustossa asuvalle 40-vuotiaalle mekaanikolle Agence France-Presse Jesus Rey.

Cota 905 -joukko yritti estää lainvalvontaviranomaisia ​​pääsemästä lähiöihin ja häiritsemästä niiden liikennettä.

Ministeri sanoi Twitterissä, että vähintään 20 000 ammusta, kolme rakettien laukaisinta, 26 kivääriä, mukaan lukien neljä FAL-tyyppistä rynnäkkökivääriä, neljä konekivääriä, kolme kranaattia ja kuusi pistoolia, oli löydetty. Salaisen huumeiden valmistuslaboratorio on myös purettu M: n mukaanminä Melendez. “Olemme löytäneet sotilaallisen sodan arsenaalin”, alkaen ” muut maat “, hän sanoi televisiossa. Venezuelan varapuheenjohtaja Delcy Rodríguez puolestaan ​​ilmoitti kolmen epäiltyn pidätyksestä “Paramilitaries” Kolumbialaiset.

Presidentti Nicolas Maduron hallitus syyttää oppositiota, Yhdysvaltoja ja Kolumbiaa näiden jengien toiminnan takana sen epävakauttamiseksi.

Maailma AFP: n kanssa

Toimialuenimesi