July 31, 2021

yön Bretonin yökerhossa, jossa juhlat olivat vihdoin palanneet

Hän teki siitä henkilökohtaisen tarinan. “Minä, joka tapasin käydä paljon ulkona, vannoin itselleni olevan siellä yönä kun yökerhot avataan uudelleen”, uskoo Lucien perjantaina 9. heinäkuuta Malvernin sisäänkäynnin eteen Arzoniin (Morbihan). 23-vuotiaana tämä viestintäopiskelija on menettänyt nuoruutensa epäonnistumisajan, mutta a vapina tarttuu häneen : saako hän terveyskortin, joka on välttämätön avain yökerhojen heräämisen juhlistamiseen?

On kello 21, ilmoitettu illan aloitusaika, ja Malvernin johtaja pyytää joukkojaan viivyttämään avaamista. Iltapäivän alussa Brice Bonnot sai tietää, että yritys, jonka oli tarkoitus suorittaa antigeenitestit sisäänkäynnin edessä, ei tule, pakotettu peruuttamaan palvelunsa koko maassa johtuen “Vaikeus” laillista. Katastrofissa klubin omistaja on juuri ryöstä viereisen apteekin ja värvännyt sairaanhoitajan neljän opiskelijan avustamana. “Emme pysty tekemään puolta toivomistamme testeistä”, hän valittaa ja höpöttää laitetta barnumin alla.

Lucie oppi uutiset sosiaalisesta mediasta. Saatuaan toisen rokoteannoksen vasta kaksi päivää aikaisemmin (eikä 14, terveyden kuluttamiseen tarvittava aika), hän tarvitsee ehdottomasti tätä testiä. Hän saapui ensimmäisenä, yli tunnin aikaisin. Maistettuaan pyyhkäisyn ilot hän menee tutustumaan Malverniin. “Tästä laatikosta, isäni ja ystäväni ovat kertoneet minulle vuosia.”

Perustamisestaan ​​vuonna 1993 lähtien Malvernista on tullut myyttinen paikka Rhuysin niemimaalla, tästä maavarresta, joka erottaa Morbihanin ja Quiberonin lahden. “Ihmiset tulivat Rennesistä ja Nantesista, se oli kukoistus”, Muista Emmanuel ja Solen odottaen testiään. Nämä kaksi 40 ja 41 ystävää pitävät iltoja muistissa “Harhainen” saappaissa ja uimapuvussa. “Oli vielä hidastuksia ja paljon lomailijoita”, elää mielellään Emmanuel, muistoksi ajasta, jolloin “Treffisovelluksia ei ollut olemassa”.

Emmanuel ja Benjamin tuntevat myötätuntoa odottaessaan, että heille tehdään antigeenitesti.  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

2000-luvun lopulla Malvern maksoi yökerhojen tyytymättömyydestä hinnan, jonka lukumäärä on laskenut puoleen 30 vuodessa vuoden 2014 Sacem-tutkimuksen mukaan. Sisätiloissa tupakointikielto kiihdytti taantumaa ja laitos suljettiin vuonna 2010.

Yksitoista vuotta myöhemmin tämä katedraalidisko, jossa on karkeat kiviseinät sekä puu- ja rautakoristeet, palaa maailmaan tuhlaajapoikansa Brice Bonnotin paluun ansiosta. Malvernin yömyynnissä aloittanut Arzonin lapsi lähti uralle Pariisiin, sitten Marokkoon, jossa hän oli Marrakechin teatterin kärjessä, “Afrikan suurin yökerho”. Pandemian ravistamana hän päätti palata vaimonsa ja lapsensa kanssa “jatkaa [son] sydämen perustaminen “. Tänä perjantai-iltana hänen äitinsä, joka jäi Arzoniin, käy ensimmäisenä ovista.

Vastaanotossa Christine vastaa vaatehuoneesta. Tämä 52-vuotias urheiluvalmentaja, josta tuli kriisin aikana Monoprix d’Aurayn kassanjohtaja, värvättiin kesäksi. “Brice halusi jonkun dynaamisen ja vanhemman kuin muu henkilökunta”, selittää tämä blondi pienryhmässä, joka on valmis polttoaineeksi kuivatuilla hedelmillä ja juurisikurilla koko yön.

Yhtä iloinen ollessaan siellä, 25 hengen joukkueen nuorin, Augustin, 19, määrättiin yläkerran baariin, jossa parvesta on näkymät kahteen tanssisaliin. Tämä Pariisin ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut nuori on ylpeä voidessaan osallistua yökerhojen elvyttämiseen.

”Puolue murtaa esteet ihmisten välillä. Kun pidät hauskaa ja tanssit, ei ole enää rikkaita tai köyhiä. “

Augustin, baarimikko Malvernissa

ranskalaiselle tiedolle

Tänä vuonna “vaikea”, Augustin myöntää, että hän on rohkaissut ulkonaliikkumiskieltoa menemään juhlimaan ystävien kanssa tai salainen iltaisin. Tarve tälle esikaupunkialueelle, joka sanoo olevansa kärsinyt joidenkin luokkatovereidensa tuomiosta Pariisin kauniissa kaupunginosissa vaatteistaan ​​tai puheestaan. “Illalla kaikki hyppäsi”, hän vakuuttaa.

Kaksi ihmistä nauttii illan ensimmäisen juoman yläkerran baarissa.  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

Ensimmäiset asiakkaat asettivat jalkansa yleishuoneeseen, jossa musiikki oli täynnä 1970-luvulta nykypäivään.  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

Maanalaisen huoneen levysoittimilla DJ Firze, Firass hänen etunimellään, palaa nähdessään ensimmäisten tanssijoiden saapuvan. “Se on vähän kuin paluuni, hyvin monimutkaisen ajanjakson ja siirtymisen jälkeen RSA: han”, kuvaa tätä toista pariisilaista, joka on tottunut kesiin hyväpalkkaisella Morbihanin rannikolla. “Ihmettelen, mistä nämä klubi-illat tulevat olemaan: onko ‘lämmitellä’ ensimmäinen käynnistys ei hyppää nopeasti vaihtaakseen asian ytimeen, niin monet ihmiset ovat palanneet ylös kuin heilurit? “

Ulkopuolella pystytetyn valkoisen teltan alla kertakäyttöisissä kylpytakissa olevat hoitajat käyvät läpi seulontatestit. “Tuntuu pakolaisleiriltä tai lukolta haaksirikon jälkeen, kun tavoitteena on vain päästä klubiin”, tarttuu Emmanueliin, ennen kuin otat tämän maamerkkimatkan selfieen.

Aiemmin tänään Elysee Palace ilmoitti, että Emmanuel Macron pitää maanantaina iltana puheen, jossa uudet terveysrajoitukset voitaisiin virallistaa. Yökerhojen uuden sulkemisen varjo on jo ripustettu.

“Hyödynnetään tämä viikonloppu, joka on ehkä vain pieni lumottu sulu.”

Emmanuel, Malvernin asiakas

ranskalaiselle tiedolle

Venus de Vannes, 35 km päässä, asua “Ilta, jota kaikki odottavat”, Benoît ja Corentin hyötyvät viimeisten 150 testin varastosta, jonka Malvern tarjoaa 5 eurolla. “Klubeilla käyminen on vielä monimutkaisempaa kuin silloin, kun olimme alaikäisiä”, pidä hauskaa kahdesta 19-vuotiaasta rikoskumppanista.

Kaksi asiakasta esittää vain terveyskortille luodun QR-koodin, ennen kuin hän voi poistaa maskinsa "suositellaan" sisällä.  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

Entinen vakituinen Malvernissa kiirehtii yleislääkärihuoneen tanssilattialle.  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

Kun Vitale-kortti on laitettu pois ja terveyskortti on esitetty, elämä yökerhossa näyttää oudolta sukellukselta aikaisempaan maailmaan. Asiakkaiden naamiot putoavat, suudelmat lakkaavat ja ensimmäiset suudelmat vaihdetaan. “Onko meillä ystäviä tänään?”, käynnistää yleishuoneen DJ Nicky Lorenzin otteesta (Tämä on ollut elämäni parasta aikaa, elokuvasta Likainen tanssi. Rungot harjaavat toisiaan vastaan, ja revelers lähtevät kapeisiin, kohotettuihin häkkeihin radan keskelle. “Vapaus on saatu takaisin”, innostaa Cécileä, 47, tulemaan alas häkistä, kuten hänen nuoruutensa Malvernissa.

Koko yön ajan hitit seuraavat toisiaan ympäristössä, jossa yhdistyvät kelttiläinen mytologia ja Fort Boyardin labyrintti. Jälkeen Ota minut tai Hän on hullu, ikuiset Yksityinen kumppani ja Ça (se olet todella sinä) useat sukupolvet noutavat keuhkojensa yläosasta konfettisuihkun alla, jonka laukaisee “kevyt jockey”. “Se on uskomatonta”, raivaa Antoinen, 22, illallisen valloituksensa käsivarsista.

“Tätä ehtoollisen ilmapiiriä et voi koskaan löytää muualta kuin klubista.”

Antoine, Malvernin asiakas

ranskalaiselle tiedolle

Useimmat nuoret asiakkaat sanovat, että he ovat jatkaneet juhlia koko vuoden. “Elämämme toimii ja juhlitaan viikonloppuisin, emme voi tehdä ilman”, jatkaa Arzonissa sijaitsevan lohen tupakointitalon työntekijä Antoine. “Puolueen on tyhjentää pääsi, ajatella mitään”, maistuu Lucie, opiskelija, joka saapui aikaisin. “Heti kun en tee mitään, ajattelen liikaa, hän jatkaa. Minulla oli paljon ahdistuskohtauksia ensimmäisen synnytyksen aikana. Pääsin ulos kutistumalla, mutta nyt, kun musiikki huusi, asiat ovat vielä parempia. “

Pari halaa toisiaan tanssilattialla illan huipulla.  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

Kaksi ystävää tarkistaa puhelimensa lähellä pöytiä, jotka on varattu alkoholipulloja ostaville ryhmille.  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

Tänä iltana diskomerkissä “Uusiminen”, väittää jopa 21-vuotias Léa, joka on ajautunut lähes puolitoista tuntia Lorientista jenginsä kanssa vuokratulla minibussilla. Joo “Boxed-hinnat ovat aina niin kalliita”, kuten hänen poikaystävänsä Baptiste tukahduttaa, “Ihmiset ovat paljon seurallisempia kuin ennen”, vakuuttaa nuori Rennesin psykologian opiskelija.

”Meillä oli niin ikävä kontakti ihmisiin. Tänään oli jotain erityistä. ”

Léa, Malvernin asiakas

ranskalaiselle tiedolle

Klo 4.45, valkoiset valot syttyvät ja paljastavat juhlaeläimen ajattoman vaalean sävyn, kun se sulkeutuu. Noin 400 ihmistä on osallistunut tähän toipumisiltaan, eli käyttöaste on alle 60%. Ei tarpeeksi kannattavaksi, mutta tarpeeksi “onnellinen”, pomo mukaan. Ovella Brice Bonnot pukeutuu hattuunsa vastuuntuntoisena isoveljänä ja vakaa niiden ulkonevat silmät, jotka aikovat ottaa pyörän. “Olet humalassa kuin kvitteni, mene ensin nukkumaan”, hän tilaa yhden heistä.

Pari suuteli baarissa uudelleen Malvernin juhlien aikana Arzonissa (Morbihan).  (PIERRE MOREL / FRANCEINFO)

Huoneessa sen jälkeen Connemaran järvet, resonoi lopullisen otsikon, lopullinen käsittää: Tämä sininen unelma. Disneyn ilmapiiri, ennen paluuta maan päälle ja presidentin ilmoituksia maanantai-iltana.

hakemisto