July 28, 2021

Astro A50 (4. sukupolvi) -katsaus: langattomien pelikuulokkeiden “kuningas” lepää laakereillaan

Kypärämarkkinat pelaamista ei ole nuori, mutta kesti useita vuosia, ennen kuin ensimmäiset kypsä langaton malli ilmestyi tietokoneille ja konsoleille. Astro oli yksi ensimmäisistä valmistajista, joka erottui tällä alalla A50-kypärillä, joita on säännöllisesti uusittu vuodesta 2012 lähtien. Vuosi 2019 merkitsee neljännen version saapumista, viimeisin tähän mennessä kirjoituksen aikaan. Tämä on.

Uudet ominaisuudet verrattuna vuoden 2016 V3-malliin vaikuttavat lähinnä äänentoistoon (uudet kaiuttimet), langattomaan protokollaan (parempi äänisignaalin kantama ja laatu) ja Astro-ohjelmistoon (parannetut suoratoistolaitteiden asetukset). Panostamalla, että kaikki nämä parannukset on todennettu käytännössä, toivomme, että kypärä on parantunut myös muilla alueilla (mukavuus, itsenäisyys, käyttökokemus …), vain pitääkseen korkealla monille tällä välin nousseille kilpailijoille.

Astro A50 Wireless (2019) lanseerattiin elokuussa 2019 hintaan 320 €, sama hinta kuin edellinen versio. Se on saatavana kahtena versiona PlayStation / PC- tai Xbox / PC-yhteensopivuuteen. Testasimme tämän kypärän versiossa 34843.43 (asemaversio 35155.43) Command Center -sovelluksella, joka oli numeroitu 1.0.225.

Yhteys ei ole muuttanut yhtä iota vuodesta 2016. Kuulokkeiden telakointiasema / latausasema keskittää edelleen kaikki yhteysmahdollisuudet ja on vastuussa äänivirran lähettämisestä kuulokkeisiin langattomassa tilassa oman protokollan kautta. Jos jokin menee pieleen, Astro A50: tä ei silti voida käyttää analogisena (mini-jack) tai edes suoraan USB: ssä integroidun portin kautta (muuten edelleen mikro-USB: ssä …). Toisaalta sitä voidaan käyttää lataamalla tällä liittimellä, se otetaan aina…

Tukiaseman mikro-USB-portin avulla voit käyttää tukiasemaa, mutta myös muodostaa suoran yhteyden PC / Mac- ja PS4 / PS5- tai Xbox One / -sarjan konsoleihin. Pieni kytkin takana tekee järjestelmästä täysin yhteensopivan käytetystä alustasta riippuen.

Jos nämä pienet puutteet voivat saada sinut rypistymään, ei ole mitään valitettavaa pienen telakointiaseman tarjoamasta kauniista liitäntävalikoimasta: analoginen aputulo miniliittimessä, digitaalinen tulo ja lähtö Toslink, USB-portti laitteen lataamiseen ovat käytettävissä . Tarkastellessamme olisimme silti ymmärtäneet, että valmistaja vaihtoi tämän vanhan hyvän mikro-USB-portin nykyaikaisempaan USB-C-liittimeen, mutta siinä se.

Astro on antanut lupauksia langattoman protokollan optimoinnista, jota käytetään kuulokemikrofonin ja sen tukiaseman välisessä viestinnässä. Tämän arvostelun kirjoittamisen ajankohtana meillä ei valitettavasti ole edellistä mallia saatavilla suoraa vertailua varten. Joka tapauksessa, jos vuoden 2016 Astro A50 ei kärsinyt ongelmasta tällä tasolla, sanokaamme selvästi, että näin ei ole vielä vuoden 2019 versiossa. Päinvastoin, emme huomanneet mitään ennenaikaista leikkausta edes 10-15 m etäisyydellä alustasta (yksi tai kaksi seinää peittää).

Moniin hallintalaitteisiin pääsee suoraan kypärästä. Pysyvän äänenvoimakkuuden säätöpyörän lisäksi on kytkin virran kytkemiseksi päälle / pois päältä, kaksi painiketta äänen ja kissan äänen tasapainottamiseksi, toinen painike surround-virtualisoinnin aktivoimiseksi / deaktivoimiseksi ja viimeinen vaihtaaksesi kolmen tallennetun taajuuskorjaintilan välillä. muistissa (määritettävissä Astro Command Center -sovelluksessa).

Mikrofoni aktivoidaan tai ei aktivoidaan automaattisesti heiluttaen joutsenkaulaa.

Mikrofoni aktivoidaan tai ei aktivoidaan automaattisesti heiluttaen joutsenkaulaa.

Tavalliset ihmiset löytävät laakerinsa heti, koska A50 (2019) toimii samalla tavalla kuin edeltäjänsä. Muille pito ei ole niin sanottua välitöntä, mutta pieni käyttökerta riittää kypärän kesyttämiseen. Muutama äänimerkki ja LED on integroitu, vastaanottotukikohdassa on kätevä pieni näyttö (lyhyt akun varaustaso, kuuntelutila, yhteysmoodi jne.).

Astro Command Center -sovelluksessa ei ole tapahtunut mitään radikaaleja muutoksia, ja se on silti yhtä yksinkertainen kuin miellyttävä käyttää. Siinä yhdistyvät kaikki olennaiset lisäasetukset (taajuuskorjain, mikrofonin vahvistus- ja palautustaso, äänihälytysten taso jne.), Ja arvostamme aina kuunteluprofiilien edistyneen tasauksen asetusten hienovaraisuutta. Toisin kuin Astro oli ilmoittanut, toisaalta V3: n ja A50: n nykyisen V4: n välillä ei ilmestynyt mitään erityistä vaihtoehtoa “streamerille”: kuten aiemmin, voimme hallita lähetyslähdekuormituksen tasoa (äänipeli, chat, mikrofoni ja lähde kytkettynä miniliittimeen pohjassa).

Ei ole yllättävää, että A50 (2019) on suora jatko edeltäjälleen äänentoiston suhteen. Tarjoamatta joidenkin kilpailevien mallien huimaavaa yksityiskohtaa Astron lippulaivakuulokkeet tarjoavat upean kuuntelukokemuksen uudestaan ​​ja uudestaan.

Taajuusvasteen mittaus: ilman tasausta (musta), mukautetulla tasauksella (vihreä).

Taajuusvasteen mittaus: ilman tasausta (musta), mukautetulla tasauksella (vihreä).

Laatikosta ja aktivoimatta mitään taajuuskorjainprofiilia, emme voi sanoa, että A50 (2019) on tasapainon vertailukohde kuten jotkut sen kilpailijat. Astron kuulokkeet suosivat selvästi taajuuksien ensimmäistä osaa ja siten bassoa: ei sitä, että jälkimmäiset ovat erityisen voimakkaita – kuulokkeet osoittavat myös erittäin mukavaa neutraalisuutta tällä tasolla – vaan pikemminkin, että ylemmät keskikohdat / korkeimmat ovat melko selvästi muiden taajuuksien takana. Allekirjoitus on lämmin, pyöreä eikä voi olla pehmeämpi ihmisen kuulolle, mutta on myönnettävä, että tarkoitus on hieman liian suoraviivainen, koska se “pilaa” yleisen äänentoiston ja poistaa merkittävästi alareunassa olevat elementit. kohtauksen etualalla. Astro Command Center -sovelluksen taajuuskorjaimen kääntäminen mahdollistaa hyvän äänitasapainon löytämisen ja toistamisen, joka on “avoimempi”, ilmavampi, terävämpi, määritelty korkeimmissa keskikohdissa / korkeimmissa … säilyttäen samalla erittäin kaunis bassotoisto . Lisäksi postimerkkejä kunnioitetaan paremmin ja hyvin läheisten lähteiden sijainti pelissä on luonnollisempaa (esimerkiksi vihollinen lataa aseensa tai kävelee lähellä), joko syvyyden tai leveyden suhteen.

Kalvon reaktiivisuuden mittaus: neliöaallot 50 Hz: ssä.

Kalvon reaktiivisuuden mittaus: neliöaallot 50 Hz: ssä.

Taajuustasapainon lisäksi Astro A50 osoittaa hyvää yleistä tarkkuutta. Vaikka äänikenttä on hyvin täynnä tietoa ja lähteitä, voimme helposti havaita valtaosan elementeistä, jopa huomaamattomia. Tulos on erittäin tyydyttävä, mutta odotimme, että tämä vuoden 2019 versio nostaisi jälleen rimaa tältä osin edelliseen iteraatioon verrattuna. Tietyt tällä välin syntyneet viitteet (RIG 800, MMX300, Penrose / Mobius) ovat todellakin erottaneet itsensä vaikuttavalla tarkkuudella, kilpailemalla jopa erinomaisilla Hi-Fi-kuulokkeilla. A50 ei ole kehittynyt ja säilyttää pienen ulkonäön. “Muffled”, johtuen suurelta osin sen kaiuttimien vähäisestä reagoimattomuudesta koko toistetulla spektrillä.

Harmonisen vääristymän nopeuden mittaus (normalisoitu 1 kHz: n, 94 dB: n äänenpaine).

Harmonisen vääristymän nopeuden mittaus (normalisoitu 1 kHz: n, 94 dB: n äänenpaine).

Spatsalisointipuolella A50 (2019) tarjoaa 7.1-surround-virtualisointialgoritmin, joka on allekirjoitettu Dolby. Tulos ei valitettavasti ole kovin vakuuttava, varsinkin koska signaaliin lisätään jälkikaiunta, joka estää äänen upottamisen. Kuuloketta ei myöskään tunnisteta 7.1-laitteeksi Windowsissa, vaan yksinkertaisena stereokuulokemikrofonina.

Pisteitä linnoituksia

 • Laajennettu ja tasapainoinen äänentoisto (varsinkin tasauksen jälkeen).

 • Erittäin mukava bassotoisto.

 • Erittäin laadukas äänitallennus, erittäin heikko herkkyys ympäröivälle melulle.

 • Hyvä mukavuuden tunne.

 • Vankka ja siisti valmistus.

 • Lukuisat liitäntämahdollisuudet telakointiaseman kanssa.

 • Helppo käyttää, kattavat ohjaimet ja sovellus.

Heikot kohdat

 • Äänentoisto, joka hyötyisi siitä, että se olisi hieman yksityiskohtaisempi.

 • Vanteen käyttö vain suuremmille päille.

 • Kuulokkeita ei käytetä suoraan passiivisissa langallisissa tai edes USB-liitännöissä.

 • Autonomia on vähän rajoitettu erittäin suurille käyttöistunnoille.

 • Irrotettava mikrofoni.

Johtopäätös

5 tähteä LesNumériques.com

Pakottamatta A50 varmistaa asemansa markkinoiden parhaana langattomana kuulokkeena, mutta vain tuskin. Tämä Astron lippulaivan 2019 versio on todellakin enemmän yksinkertainen päivitys vuoden 2016 mallin lomakkeelle, ja pienet heikot kohdat alkavat painaa vakavasti tasapainossa, varsinkin kun otetaan huomioon sen tariffisijoittelu. Jos etusijalla on äänentoiston mukavuus ja laatu ja voit tehdä myönnytyksiä liitäntämahdollisuuksista, voimme vain neuvoa sinua katsomaan kohti erittäin hyvää RIG 800: ta, jolla on myös etu. olla paljon edullisempi.

Alatiedot

 • Valmistus
 • Lisätarvikkeet
 • Mukavuus
 • Yhteydet
 • Ohjaimet ja sovellus
 • Autonomia
 • Audio
 • Mikro

sisältö