August 2, 2021

Boris Johnson ja federaatio tuomitsevat rasismin englantilaisiin pelaajiin

Andy Rain / EPA

Jadon Sancho ja Marcus Rashford jatkoivat peliä jatkoajan viime hetkellä

Italian rangaistuspelien puuttuessa Marcus Rashford, Jadon Sancho ja Bukayo Saka kohdistuivat rasistisiin loukkauksiin sosiaalisessa mediassa. Gareth Southgate on jo ottanut vastuun tappiosta.

Nämä olivat ratkaisevia rangaistuksia finaalissa, mutta Marcus Rashford, Jadon Sancho ja Bukayo Saka (23, 21 ja 19 vuotta) eivät onnistuneet muuntamaan niitä ja viemään Euro 2020-cupin Englantiin. Pelin päätyttyä kolmen pelaajan sosiaaliset verkostot tulvivat apinahymiöillä ja rasistisilla loukkauksilla.

yhdellä vapauta Twitterissä jaettu, Englannin jalkapalloliitto on jo reagoinut tapaukseen: “FA tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen syrjinnän ja on kauhistunut rasismista online, joka on kohdistettu joillekin pelaajillemme sosiaalisessa mediassa ”.

Englannin jalkapalloa säätelevä yksikkö sanoo myös, että “kukaan tällaisen käyttäytymisen takana ei ole tervetullut”. “Teemme kaikkemme tuen saamiseksi kärsiville pelaajille puolustamme tiukempia rangaistuksia kaikille vastuullisille ”, hän toteaa.

Myös englantilaisen joukkueen virallinen tili Twitterissä ilmaisi tukensa pelaajille: “Olemme tyytymättömiä siihen, että joihinkin tiimimme jäseniin – jotka antoivat itsensä kaiken paidasta tänä kesänä – on tehty syrjivää väärinkäyttöä tämän päivän pelin jälkeen. [domingo]. Olemme pelaajien puolella”.

Boris Johnson on myös tuominnut tapaukset korostaen, että joukkue “ansaitsee kiitosta sankareita”. ”Vastaajat näistä inhottavia hyökkäyksiä heidän pitäisi hävetä itseään ”, sanoo Ison-Britannian pääministeri.

Myös brittiläinen pääkaupunkipoliisi on luvannut tutkia tapausta. “Olemme tietoisia loukkaavien ja rasististen kommenttien lukumäärästä pelaajille sosiaalisessa mediassa Euro 2020 -finaalin jälkeen. täysin mahdotonta hyväksyä, sitä ei siedetä ja se tutkitaan ”, kirjoittaa ei Twitteriä.

Samaan aikaan englantilainen valmentaja otti vastuun tappion jälkeen, kun häntä on kritisoitu siitä, että hän on valinnut nuoret pelaajat, joilla on vähän peliaikaa, ryhtymään ratkaiseviin rangaistuksiin.

Olin se, joka päätti kuka ottaa rangaistuksia sen mukaan, mitä he tekivät harjoituksissa. Kukaan ei ole yksin. Voitamme yhdessä ja kun emme voi voittaa Olemme yhdessä. Seuraamusten osalta päätös oli minun ja se putoaa harteilleni. Päätin antaa hänelle (Sakalle) rangaistuksen. Se ei ollut hän eikä Marcus tai Jadon ”, Gareth Southgate sanoi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Marcus Rashford on joutunut rasismin kohteeksi epäedullisen tuloksen jälkeen, kun häntä on hyökätty Manchester Unitedin rangaistuspotkukilpailun jälkeen Villarealia vastaan ​​Europa-liigan finaalissa. Pelaaja jopa teki valituksen poliisille, se voidaan lukea Huoltaja.

Jadon Sancho oli myös ottanut julkisen kannan rasismiin viime kesän Black Lives Matter -protestien aikana. Pelaaja piti t-paitaa, jossa oli viestiOikeus George Floydille”Maalattuaan Borussia Dortmundia vastaan ​​Paderbornia vastaan. “Meidän ei pidä pelätä puhua siitä, mikä on oikein, meidän on yhdistettävä ja taisteltava yhdessä oikeuden puolesta. Yhdessä olemme vahvempia! ” hän kirjoitti Instagramissa.

Hyökkäykset tapahtuvat sen jälkeen, kun englantilainen joukkue oli yksi suurimmista mainostajista liike, joka kehottaa jalkapalloilijoita polvistumaan rasismia vastaan. Ele oli kiistanalainen, ja englantilaiset hurraavat joukkueet moittivat pelaajia useita kertoja ja heitä syytettiin sekoita politiikkaa jalkapalloon.

Konservatiivien sijainen Lee Anderson jopa tuli boikotoida kilpailua joukkueen protestin takia. “Olen ärtynyt, koska en aio nähdä finaalia, tietysti olen, mutta otin kannan ja olisi tekopyhä luopua. Olen suuri Englannin fani, en aio katsella peliä, mutta aion tukea joukkuetta “, hän sanoi ja korosti, että hän ei pidä”tämä polvistuva asia”.

Andersonin boikotointi oli online-pilkkaamisen kohteena, ja työväenpuolue loi vetoomuksen, jossa häntä pyydettiin olemaan katsomassa Englannin pelejä.

”Torjuttu torien kansanedustaja Lee Anderson ei tue Englannin sankareita kuten me, koska hän ei pidä heidän yksinkertaisesta rasisminvastaisesta toiminnastaan. Koska Anderson syntyi vuonna 1967, luulemme hänen voineen olla huono ennustus koko tämän ajan ”, lukee vetoomus, joka viittaa vuoden 1966 MM-kisoihin, ainoaan Englannin voittamaan pokaaliin.

Monien tapahtumien jälkeen kaikkialla Euroopassa, mukaan lukien Portugalin Marega, joka oli loukkausten kohteena Porton ja Vitória de Guimarãesin pelissä, tämä on jälleen yksi tapaus, joka asettaa rasismi jalkapallokulttuurissa. Vielä on nähtävissä, toteutetaanko tällä kertaa tiukempia toimenpiteitä ongelman torjumiseksi.

AP, ZAP //napsauttamalla tätä katso tämä sivu