August 4, 2021

Boris Johnson tuomitsee rasistiset väittämät Englannin pelaajia vastaan ​​tappion jälkeen finaalissa

Rasististen julkaisujen sade epäonnistuneista rangaistuksista. Britannian pääministeri Boris Johnson tuomitsi maanantaina 12. heinäkuuta “Rasistiset loukkaukset” Englannin jalkapallojoukkueen mustia pelaajia vastaan ​​menettämisen jälkeen Italialle sunnuntaina Wembleyssä pidetyssä eurofinaalissa. « [Les joueurs de] tämä Englannin joukkue ansaitsee[nt] kohdeltavaksi[s] sankarina, eikä [en victimes] rasistiset loukkaukset sosiaalisissa verkostoissa. Niiden, jotka ovat vastuussa näistä kauhistuttavista väärinkäytöksistä, tulisi hävetä itseään ”, konservatiivien johtaja sanoi Twitterissä.

Englannin jalkapalloliitto (FA) ilmoitti “Hylätty” ja “Inhottava” kirjoittaneet rasistiset kommentit sosiaalisiin verkostoihin Marcus Rashfordia, Jadon Sanchoa ja Bukayo Sakaa vastaan. Nämä kolme pelaajaa menettivät laukauksensa maaliin eurofinaalissa, hävisivät Italialle. “Olemme inhottavia nähdessämme, että joukkueemme jäsenet, jotka antoivat kaiken tänä kesänä, joutuivat syrjivään hyökkäykseen verkossa tämän illan pelin jälkeen”, FA sanoi Twitter-tilillään. “Tuemme pelaajia”hän vaati.

Pelin aikana ilmoittautuneet kolme pelaajaa menettivät laukauksensa. Nämä epäonnistuneet laukaukset sinetöivät Englannin tappion Italialle, murtivat unelman koko maasta, joka toivoo saavansa toisen suuren tittelin, viisikymmentäviisi vuotta sen jälkeen, kun se oli menestynyt maailmancupissa vuonna 1966.

Lontoon poliisi on ilmoittanut olevansa “Tutkinta” näistä julkaisuista “Loukkaava ja rasistinen” verkossa. Konservatiivien kansanedustaja Tom Tugendhat otti Twitterissä sosiaaliseen mediaan maanantaina, mikä “Onko algoritmeja, jotka kohdistavat mainoksia, mutta eivät estä rasistisia väitteitä esimerkillisiä nuoria miehiä vastaan”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Marcus Rashford, miljonäärijalkapalloilija ja puolestapuhuja ilmaisten aterioiden jakamisesta köyhille lapsille

Verkkorasismi on turvonnut useita kuukausia

Englannin jalkapallo on ollut usean kuukauden ajan kohdannut pelaajiin kohdistuvan online-rasismin ilmiön seurauksena klubinsa tappiosta tai pettymysten jälkeen. Toukokuussa FA pyysi Ison-Britannian hallitusta antamaan viipymättä lainsäädäntöä pakottaakseen sosiaaliset verkostot toimimaan online-loukkauksia vastaan. Marcus Rashford oli aiemmin ollut tällaisten loukkausten kohde.

Voidakseen kiinnittää huomiota tähän rasismiin verkossa FA, Premier League, Second Division ja Women’s Super League seurat, mutta myös pelaajia, erotuomareita ja valmentajia edustavat järjestöt, joihin myöhemmin liittyi muita urheilulajeja, kuten rugby tai kriketti, olivat päättäneet olla ruokimatta heidänsa kanssa. tilejä sosiaalisissa verkostoissa perjantaista 30. huhtikuuta – maanantaina 3. toukokuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Englannissa hiljainen jalkapallo sosiaalisissa verkostoissa protestoimaan rasismia vastaan

49 pidätystä euron ulkopuolella

Euro-finaalia leimasivat myös tapaukset, joissa kannattajia ilman lippuja onnistui pääsemään stadionille pakottamalla turvaesteitä ja ylivoimaista henkilökuntaa. Väkivalta, jossa kannattajat lyöivät ja potkivat aasialaista miestä stadionin salissa, kuvattiin ja julkaistiin sosiaalisessa mediassa.

Lontoon poliisin mukaan he tekivät 49 pidätystä sunnuntaina useista euroon liittyvistä rikoksista ja 19 poliisia loukkaantui. Hän tuomitsi heidän tuomitsemansa väkivallan “Täysin mahdoton hyväksyä”.

Lue kysely: Apinahuutojen ja loukkausten edessä pelaajien tietoisuus

Maailma AFP: n kanssaselitys