July 31, 2021

epäiltyllä oli “poliittisia tavoitteita”

Haitin poliisi ilmoitti sunnuntai-iltana 11. heinäkuuta pidättäneensä Haitin kansalaisen “Kenellä oli poliittisia tavoitteita” värväämällä kommando, joka murhasi presidentti Jovenel Moïsen tiistaista keskiviikkoon. “Se on henkilö, joka tuli Haitiin yksityisellä koneella, jolla oli poliittisia tavoitteita”, sanoi Haitin kansallisen poliisin johtaja Léon Charles.

Kun he saapuivat maahan kesäkuussa, Haitin kansalaisuudesta vastaavan Charles Emmanuel Sanonin (63) seurassa oli useita Kolumbian kansalaisia, jotka olivat vastuussa hänen turvallisuudestaan, lehdistötilaisuudessa useiden ministereiden läsnä ollessa. .

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti Jovenel Moïsen murha upottaa Haitin kaaokseen

“Tehtävä muuttui sitten”, selitti Léon Charles. “Tehtävä oli pidättää tasavallan presidentti ja operaatio asennettiin sieltä: 22 muuta henkilöä saapui sitten Haitiin”, hän lisäsi.

Keskiviikkona pidätettyjen 18 Kolumbian kansalaisen kanssa suoritetut kuulustelut antoivat Haitin poliisille mahdollisuuden oppia, että Charles Emmanuel Sanon oli värvännyt kommandon 26 jäsentä Floridassa sijaitsevan CTU-nimisen venezuelalaisen turvallisuusyhtiön palvelujen kautta.

“Kun me, poliisi, estimme näiden rosvojen etenemisen rikoksen jälkeen, ensimmäinen hyökkääjistä kutsunut henkilö oli Charles Emmanuel Sanon. Hän otti yhteyttä kahteen muuhun ihmiseen, joiden katsomme olevan presidentti Jovenel Moïsen murhan älyllisiä kirjoittajia. “, sanoi Léon Charles kuvaamatta näiden kahden epäiltyn henkilöllisyyttä.

FBI: n jäsenet Haitilla

FBI: n, ulkoministeriön, Yhdysvaltojen oikeusministeriön ja Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden ministeriön jäsenet saapuivat Haitiin sunnuntaina ja tapasivat kansallisen poliisin pääjohtajan.

Lue toimitustiedot: Washington kohtasi jälleen Haitin kaaoksen

Tämä salamurha pahensi institutionaalista kriisiä, jossa Haiti oli jo kaatunut kuukausien ajan ja joka tänään saa kolme poliitikoa väittämään olevansa oikeutettuja takaamaan vallan väliaikaisesti.

Yhdysvaltain valtuuskunta tapasi erillisissä kokouksissa poliittisen näkymän päätoimijoiden, kuten pääministeri Claude Josephin, kanssa.

“Tapasin Yhdysvaltain valtuuskunnan ja arvostimme yhdessä senaatin päätöslauselmaa, joka valitsi minut tasavallan väliaikaiseksi presidentiksi”, sanoi puolestaan ​​sunnuntai-iltana Twitterissä senaatin puheenjohtaja Joseph Lambert.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Haiti: Port-au-Princessä “kaaos on täydellinen, jengit ovat kaikkialla, ylivarustettuina ja hallitsematon väkivalta”

Neljä päivää valtionpäämiehen murhan jälkeen Haitissa vallitsee epävarma rauha, kun otetaan huomioon harmaa alue, joka ympäröi tätä murhaa, joka tehtiin Jovenel Moïsen huoneessa, hänen yksityisessä asunnossaan, mutta silti korkean valvonnan alla. Yksikään Haitin poliisi ei loukkaantunut epäiltyjen kolumbialaisten palkkasotureiden kiinniottotoimien aikana, joista kolme tapettiin.

Maailma AFP: n kanssa

lukea