August 1, 2021

Espanjassa Sanchez muuttaa hallituksensa uudelleen ennen vuoden 2023 vaaleja

Keskipitkän aikavälin sosialisti Pedro Sanchez päätti puhaltaa uuden elämän hallitukselleen ilmoittamalla lauantaina 10. heinäkuuta suuresta muutoksesta. Seitsemän ministeriä lähtee: ulkoasiain-, oikeus-, koulutus-, liikenne-, kulttuuri-, tiede- ja puheenjohtajavaltio.

Ulkoministeri Arancha Gonzalez Laya, joka oli äskettäisen diplomaatti- ja muuttoliikekriisin ytimessä Marokon kanssa (päätöksen jälkeen kutsua Polisario-rintaman johtaja Brahim Ghali Espanjaan hoitamaan häntä Covid-19: n hoitoon), korvataan Espanjan nykyisellä Ranska, José Manuel Albares. 49-vuotiaana tämä kokenut diplomaatti, entinen herra Sanchezin “sherpa”, on naimisissa ranskalaisen Hélène Davon kanssa, Elysee-oikeuden oikeusneuvojana.

Oikeusministeri Juan Carlos Campo, joka oli Katalonian itsenäisyyden johtajien armahduksen alku (erittäin kiistanalainen päätös, jota espanjalaisten enemmistö vastusti), korvataan senaatin nykyisellä presidentillä, erikoistuneella tuomarilla Pilar Llopilla. sukupuoleen perustuvassa väkivallassa. Uudelleenjärjestely säästää koalitiokumppanin Podemosin (vasemmisto) ministereitä, jotka pitävät viisi salkkuaan ennallaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Espanjassa, Pablo Iglesiasin lähdön takana, Podemoksen rajat

Tällä uudella tiimillä Espanjan toimeenpanovallan päällikkö toivoo, että kyselyjen vahvistama vallan väheneminen hidastuu kolmen vuoden kuluttua hallituksen johdolla ja yhdistää siten Espanjan sosialistisen työväenpuolueen (PSOE) eri perheet. ), joka on revitty vuoden 2017 sisäisten esivaalien jälkeen. Kun otetaan huomioon vuoden 2023 lainsäädäntö-, kunta- ja aluevaalit.

“Merkitse tauko”

“Pandemian pahimman jälkeen uuden hallituksen tärkein tehtävä on vahvistaa talouden elpymistä ja työpaikkojen luomista sekä hallita sitä valtavaa mahdollisuutta, jota Euroopan elvytyssuunnitelman varat tarjoavat taloutemme nykyaikaistamiseksi ja vahvistamiseksi”, Sanchez sanoi odottamattomassa televisiopuheessa, ennen kuin hän korosti toimeenpanovallan nuorentamista ja naisellistamista. Keski-ikä laskee 55: stä 50 vuoteen, ja naiset edustavat 63% kabinetista, kun vastaava luku oli aiemmin 54%.

“Sanchez haluaa merkitä tauon lainsäätäjän ensimmäiseen vaiheeseen, joka keskittyy pandemiaan ja talouskriisiin, aloittaakseen uuden vaiheen, jossa on vähemmän teknisiä ja teknokraattisia profiileja, toisten eduksi enemmän poliittisia ja ideologisia,” korostaa Espanjan poliittinen analyytikko Edu Bayon.

Sinulla on 60,72% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

varat